Вход
София
Времето в София 22 o C

ПЪРВО В ПИК! Именити българи до Фандъкова: Спрете гейпарада, разделя хората и ни обижда!

ПЪРВО В ПИК! Именити българи до Фандъкова: Спрете гейпарада, разделя хората и ни обижда!

на 23.06.2015
1440
68
ПЪРВО В ПИК! Именити българи до Фандъкова: Спрете гейпарада, разделя хората и ни обижда!
Автор: ПИК
23.06.2015
68
1440

Тръгва подписка за забраняване на проявата, която недопустимо рекламира обратните за сметка на нормалните. Можете да се включите - вижте как

„Спрете гейпарада в София, обижда ни, като хетеросексуални хора се чувстваме дискриминирани”, пишат в апел до столичната кметица Йорданка Фандъкова именити българи.

Сред тях са актьорът Павел Поппандов, депутатите Валери Симеонов и Волен Сидеров, издателите Петьо Блъсков, Светлана Шаренкова, Недялко Недялков и Юлий Москов, професорите Стоян Денчев и Евгений Сачев. Възванието се подкрепя от Тивериополския епископ Тихон, председател на настоятелството на катедралния храм „Св. Александър Невски”

Въпросният „гейпарад” е насрочен за тази събота в идеалния център на София. Безпрецедентно няколко посланици, сред които американската и френският, пуснаха декларация в подкрепа и защита на събитието.

Ето и пълният текст на писмото до Йорданка Фандъкова. Апелът е отворен, подписи се събират на http://www.peticiq.com/spretegayparadavsofia.

 

До кмета на Община София Йорданка Фандъкова

ОТКРИТО ПИСМО от български общественици, интелектуалци и журналисти

Уважаема госпожо Фандъкова,

Обръщаме се към вас във връзка с тъй наречения „София прайд” – парад на хомосексуалните общности, който ще се проведе тази събота, 27 юни, в идеалния център на столицата.

Преди всичко бихме искали да отбележим, че нито един закон в България не ограничава правата на хората с „нетрадиционна” сексуална ориентация, независимо каква е тя и независимо от начините, по които бива практикувана.

Хомосексуализмът е декриминализиран в България още през 1968 година. Също така е факт и че равенството пред закона е конституционно гарантирано за всички български граждани в Конституцията. А именно:

„Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.“ (Чл.6, ал.2 от Конституцията на РБ)

Равенството пред закона обаче означава равни права при равни условия. Искането да бъдеш уважаван по причина на сексуалната ти ориентация е искане за привилегировано третиране, или с други думи това е дискриминация с обратен знак, недопустима от гледна точка на конституционния принцип за равното третиране на гражданите.

Едва ли е далеч моментът, в който работодателите, при равни други условия, ще предпочетат лицето с хомосексуална ориентация, за да избегнат обвиненията и евентуално наказанията за проявена дискриминация.

И по този начин ще дадат привилегия на лице по причина на сексуалната му ориентация, което е забранено от Конституцията на РБ.

Допускането и провеждането на т.нар. „гей парад” е част от агресивната пропаганда на хомосексуализма в съвременното общество. Именно тази агресивна пропаганда създава и подхранва негативните нагласи и хомофобските настроения към хора, които при други обстоятелства биха се радвали на нормално приемане в исторически толерантното българско общество.

Отделен е въпросът, че такава една обществена манифестация демонстрира или насочва към порнографско съдържание и към други престъпления от Наказателния кодекс на РБ.

Сдруженията и организациите, които стоят зад планирането и провеждането на „гей-парада” всъщност имат за основна цел да вменят вина у мнозинството български граждани, че обществото ни не е толерантно към хомосексуализма. Но обществото не е длъжно да бъде толерантно към практики и явления, които са в разрез с християнския морал и битностните му корени.

Лансира се и крайно манипулативното внушение, че подкрепата за „гей парада” е нещо модерно, демократично и „европейско“. В действителност провеждането на „гей-парад” не е протест срещу дискриминацията, а опит за насаждане на т.нар. „гей-лайфстайл“. Това накърнява чувствата на хората с хетеросексуална ориентация, които от своя страна също биха могли да се почувстват дискриминирани.

Извън горните разсъждения Законът за събранията, митингите и манифестациите /ЗСММ/ е въвел уведомителен режим при провеждане на такива мероприятия – съгласно чл. 8, ал. 1 от ЗСММ, организаторите на такова мероприятие са длъжни в срок най-малко 48 часа преди провеждането му да уведомят кмета на съответната община.

Кметът от своя страна има правомощието с изрична заповед да забрани провеждането на мероприятието, когато има несъмнени данни, че: може да бъде нарушен обществения ред в населеното място (чл. 12, ал. 2, точка 2 ЗСММ); или могат да бъдат нарушени правата и свободите на други граждани (чл. 12, ал. 2, точка 4 ЗСММ). Провеждането на „гей-парад” в София създава несъмнено предпоставки за наличието на основанието по чл. 12, ал. 2, точка 2: досегашната практика на провеждане на подобен род мероприятия показва, че паралелно се организират анти-паради от лица с хомофобски настроения, което неизменно създава напрежение, опасност за прояви на насилие и други противообществени явления, което неизменно нарушава обществения ред.

Отделно от това е налице и основанието за забрана по чл. 12, ал. 2, точка 4, доколкото демонстрирането на определена сексуална ориентация, по начините и със средствата, с които са характерни „гей-парадите”, нарушава правата и свободите на гражданите, тъй като, както се посочва по-горе, е ярък пример за обратна дискриминация и привилегировано положение за лица, основано на сексуалната им ориентация.

В случая е налице всяко от посочените две основания за забрана, без с това да се осъществява каквото и да било дискриминативно действие (нито пряко, нито непряко), тъй като самата забрана не е насочена към дискриминиране на гражданите на основата на тяхната сексуална ориентация.

В тази връзка апелираме към вас да не издавате разрешение за провеждане на парада от проявата „София прайд”, или – ако позволение вече е издадено, проявата да бъде преместена извън идеалния център на столичния град.

Павел Поппандов, актьор

Петьо Блъсков, главен редактор на вестник „Труд”

Светлана Шаренкова, издател на вестник „Земя”

Пламен Марков, треньор по футбол

Проф. Стоян Денчев

Юлий Москов, издател на вестник „7 дни спорт”

Проф. Николай Палашев

Проф. Иванка Павлова

Христо Друмев

Валери Симеонов, политик, депутат

Димитър Недков, писател

Недялко Недялков, издател на агенция „ПИК” и вестник „Ретро”

Ивайло Крачунов, главен редактор на агенция „ПИК”

Проф. Евгений Сачев

Проф. Ирена Петева

Чавдар Новаков, главен редактор на вестник „Лакомник”

Добринка Спиридонова, социолог

Волен Сидеров, политик, депутат

Възванието се подкрепя от Тивериополския епископ Тихон, председател на настоятелството на катедралния храм „Св. Александър Невски”

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(68)
1
БРАВО, ЩЕ СЕ ПОДПИША.
2
Беше време някой да се сети и да реагира, след като държавата мълчи, а посолствата подкрепят. Писна ми да си даваме задниците по всички посоки. Аз съм "за" подписката.
3
Нека някой новоизбран владика ги благослови да се размножават гадините
4
ако изродите не ги спрът , да отидем ние и да ги спрем с подръчни средства
5
подкрепям с две ръце - обърнахме се на содом и гомор!
6
Само така - да ги пратят на демонстрират във "Факултето" - циганине ще им се зарадват
7
Тоя парад е за комунетата на Момата и Сачмата.
8
Не само ще подпиша .- но е нормално да се организираме на контрамитинг на нормалните.
9
Роско, Кабан и Серго ще водят парада, оле
10
Едно добро дело. Твърдо подписвам - заради децата ни..
11
АКО НЕ СПРЕМ МАЗНИТЕ ГЕЙОВЕ, ЩЕ НИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВИТЕ С ПОДКРЕПАТА НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО.
12
Подкрепям! Стига с тия западни "ценности". Тук сме България, източно-православни и нормални!
13
Подпис в нета = Жалба до арменския поп! - Хайде 16:30 на пилоните на НДК
14
С удоволствие и убеденост ще се подпиша под петицията, но се питам, какво правят сред уважавани личности, мошеници и бивши агенти на ДС като Москов, Блъсков,Валери Симеонов, а и някой други, чиито имена засега спестявам!
15
Някога Ахмет Доган беше казал - пътят към Европа минава през Босфора! Граждани за Европейско Развитие на България, участниците в гей-парада и подкрепящите го неко отидат да развяват голи задници около Босфора. Там таят пиетет към мъжките задни части и ще им се окаже нужното уважение. В 23 000 000 Истанбул ще се намерят мераклии и за лесбийките. Все пак те с техните ценности ни водят към Европа, не те да трасират пътя! А ние може и да заобиколим.
16
Все пак те с техните ценности ни водят към Европа, нека те да трасират пътя! А ние можем и да заобиколим.
17
До - Бай Онзи -------------------------------- Драги Онзи , всички изброени от теб са достойни хора . Ти като си безименен какможе да изказваш такива предположениея , ?? Когато достоен чевек се изказва за други той не крие името си . Ти си нещо като нищо !! Крайно време е такива Паради да бъдат забранени с закон .
18
Има капути, които опитват да политизират всяка тема. На такива препоръчвам да си нахлузят по един презерватив на главите и да се опитат да се напъхат там, от където са излезнали преди много години! По отношение на подписката - твърдо ЗА!
19
Гейчето Асан Кришнаря, травестита Цона Общата и до тях Гъ зъ Рамадан Кунев... да им счупи човек празните тикви!
20
Подписвам твърдо
21
Колонизаторите въведоха тази мода с цел намаляване на местното население в България. Защото се разбра, че на тях им трябва територия. Ама нещо тая мода не върви сред тези, които най-много се нуждаят от нея _ циганите? Повечето се хващат снобарските български балами.
22
Добре че бях седнал докато го четох това.Като видях кои са именитите българи щях да падна от смях!!!
23
Браво бе. Нали бяхте радетели на свободното слово. Пускате коментари с всякакви цинизми. А един човешки и раумен пост триете. Няма нищо нецензурно в думите путриот , ченге, лапач и "полезен идиот"
24
Давай Воляне нийй сме стебе ,,, за Гей Парада идва време !
25
Много полезна инициатива.- Хайде този път да се обединим.
26
pederastiata e w protiworetschie s bibliata.da se sprat,inatache ste se rasmnojat kato ziganite.
27
Mъpшата Фандъкова иначе е против луков марш , но не и срещу гей парада в партия ГРОБ има само отрепки !
28
Това са хора , на които липсва някакъв белтък .... и вместо да се лекуват , те парадират с болестното си състояние ....е това е достойно за съжаление .... вие видяли ли сте , болни хора да празнуват ... може би , защото правят бизнес с извратеността си .... Ние ДЛЪЖНИ ЛИ СМЕ , да споделяме радостта им , от това състояние на нещата !?! Е там БАН , ПОЛУЧИЛИ ТОЛКОЗ СУБСИДИИ , ДА ГИ ОСВЕТЛЯТ С ЛЕЧЕНИЕТО .... код k9mz - kd,fokf .eékre m,djekf fj dij,d.d u,f;ro i mfuc.kd.f ;d.uf p,ck[e - ucoe !@! - JD; !!!
29
Напълно съгласен с декларацията, но не мога да сложа подписа си сред толкова много подписали кретени. Понякога мненията на кретените съвпадат с мненията на нормалните хора.
30
Подкрепям,но неискам политици да яхват законното недоволство от тази пошлост.
31
https://www.youtube.com/watch?v=OHWM3zf7Qrc&spfreload=10
32
С по една тояга и да излекуваме извратеняците! ДА!!!!
33
В Рим преди два дена излязоха милион на площадите срещу еднополовите бракове! Да го направим и ние!
34
А циганският керван си върви ли върви.Когато останат само мангалите,ще им видят сметката за 2 часа и ще получат територията на тепсия.
35
много добре казано-хомосексуализма е декриминализиран. но на тях -обратните това не им стига. искаха свобода да практикуват уродството си -получиха я, поискаха да "женят" и това лека полека става.Искат вече да осиновяват дец - ще получат итоваправо. Но не - всичко това не им стига.ТЕ искат да бъдат обичани от нормалните и който не ги обича е хомофоб и трябва да бъде наказан.Накъде отива този свят?Накрая ще дойде един нов Хитлер и ще си го получат!!!!
36
Подписах се, нормален съм, а ми писва да ме правят на луд
37
А симпатягите на опашка да лапат п**ката на Путин какви са - православни гейове или национални предатели?...
38
Не разбрах. Сашо Симов подписа ли?
39
Лелиииий! Добре си е Олтен!!!!!!!
40
Да ви ''Шибам в именитите българи'' Сухо е!
41
Какво правят под юргана си е тяхна работа. Защо трябва да ни го натрапват?
42
оставете сега кой е кретен и кой не е Нека всички нормални и хетеросексуални спрем тази отвратителна пошлост гейпарада! Да си живеят както си искат обратните, но без никакви демонстрации, Не искам децата да гледат тая цигания и да задават въпроси, ЗАРАДИ ДЕЦАТА И ВЯРАТА НИ!
43
Щом *врогейските *осланници подкрепят парада , електра остава безмълвна.
44
на всички тези борци за ГЕЙ ПРАВА ДА ИМ ДОЙДЕ В КЪЩАТА ''ПОДХОДЯЩ" ЧОВЕК ЗА ДЕЦАТА ИМ ДАИМ СЕ РАДВАТ РАДВАТ
45
http://soz-data-ccount.livejournal.com/92740.html
46
Не към Фандъкова трябва да се обърнат в случая, а към американското, израелското и още няколко посолства. Фандъкова е само един изпълнител.
47
Не съм написал нищо нецензурно, за да ми триеш коментара,господин модераторе! Не е ли вярно,че обратните разсипаха и окрадоха държавицата ни ? Нима нормален човек би постъпил така с народа си?Нима не ги знаем поименно и кой,къде,кога и какво и за кого е работил?
48
сексуалния живот на човек е нещо интимно и не е съвместим с никакви паради показване на задници или предници а ако хората с хемороиеди решат да направят парад и да си покажат публично болното място представяте ли си нашите национални герои в наведена поза или на колене
49
цензурата в българия става вде по брутална с всеки изминал ден изтриват се коментари навсякъде късето отвориш
50
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
51
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
52
Гледам, че академичната общност е масирано представена от към УниБИТ - русофилско/депесарското котило. Много тъпо се разконспирирате бе мушмороци. Да не ви натягат гайките после от Кремъл . Хората дават пари но искат резултати...
53
Няма по-гнусно нещо от гей да ти натрапва сексуалната си ориентация. ОК, гей си, приемам го без проблеми, избора е твой, но моля ви гейове и лезбийки не ми го навирайте това в носа. Не ме интересуват вашите душевни терзания.
54
Възванието е чудесно и сигурно 99% от българите бихме се подписали с две ръце под него. Въпросът е, че няма смисъл. Нито Фандъкова, нито правителството, а още по-малко прецедента не са независими. Гей парадите са плод на силен натиск от Запада с цел разлагане традиционните ценности и християнския морал на европейските общества за да бъдат превърнати в аморфна маса която с лекота да приеме "ценностите" на глобализма и да бъде управлявани от един център, който ще прави всичко възможно за да ги разделя и владее.
55
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
56
Българи, предлагам да се повтори сценария с проведения гей парад в Грузия.
57
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
58
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
59
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
60
Drasni edin mail na kolegata ot purva smqna - da ne sgafi dokato pushi
61
от 7 милиона граждани на тая държава, подписали са 1500 души. Това е по-добре и от най-демократичните западни държави. Ако не искате децата ви да гледат порнография и простоия си махнете порното от компютрите и си изхвърлете телевизорите. Нямате проблем когато по телевизията се кормят изнасилват убиват и мамят, но децата са ви много застрашени от гей парада. То ако от гледане се ставаше хомо или хетеро до сега не би трябвало ни един хомосексуалист да се е появил. Европа и Щатите са ви виновни, но интересно че младите хора все натам бягат. И не се връщат.
62
Нашето общество все още има морални ценности, сред които шумното афиширане на секса и сексуалната ориентация не са.
63
Моля Ви прочетете "Криворазбрана цивилизация" .написах я през 1871 г. за Вас които също както тогава се влачите без мислено по криворазбраната западна цивилизация..
64
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
65
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
66
Свиквайте с тези неща... Сега гей парад,след известно време и бракове!
67
ЗАЩО ЛИ ВИЖДАМ В ПОДПИСКАТА ИМЕНАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕКЕРЕТА И СЛУГИ, БИВШИ И НАСТОЯЩИ ЧЕНГЕТА?
68
Ние предлагаме парада да се проведве на остров Персин.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

- Какво е 90-60-90?
- Каране в града покрай полицаи.

няма нови новини
Днес: 203
hot
най-четени новини в момента
сега
3189
четат ПИК
сега
четат тази новина
Астролог: Дръжте емоциите под контрол, трябва да се очистим от всичко излишно
x