ПЪРВО В ПИК! Красимир Велчев отвърна на удара: Само ГЕРБ може да ми иска оставката!

Само в ПИК
ПЪРВО В ПИК! Красимир Велчев отвърна на удара: Само ГЕРБ може да ми иска оставката!
Дата
Дата
7150
Коментари
4
ПЪРВО В ПИК! Красимир Велчев отвърна на удара: Само ГЕРБ може да ми иска оставката!

"В онези години имаше активни борци и техните наследници получаваха и привилегии, и пари. Това което се предлага е абсолютно същото. Това, което те искат е на пострадали от тези митинги да бъдат изплатени веднъж еднократна сума, след това допълнително да бъдат дадени пенсии и забележете на тях и техните наследници", заяви председателят на Комисията по правата на човека Красимир Велчев по повод исканата му оставка и обвинения в ксенофобия от страна на ДПС по-рано днес.

Велчев подчерта, че ако неговите думи се смятат за ксенофобия, то вероятно се връщат именно онези времена на активните борци. Депутатът от ГЕРБ допълни и, че не е той човекът, който може да каже дали тези хора заслужават тези пари, но да се връщат подобни практики на активни борци, то той не е съгласен.

"Ако в тези думи които и сега казвам вие чувствате ксенофобия или, когато съм се изказал искам да се извиня и не говоря за партия ДПС, а за тези хора които заслужават много повече. Не само те, но и цялото ни общество и както виждате правим всичко възможно и със заплати и пенсии да се прави повече за хората. Но ако някой съм обидил искам тук публично да се извиня пред всички", заяви Велчев. 

Той твърдо заяви, че единствено парламентарната група на ГЕРБ може да му иска оставката от този пост, тъй като те са го избрали и предложили за този пост. 

Припомняме, че по-рано днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че Красимир Велчев открито проповядва ксенофобия и противопоставяне в обществото. "Става въпрос за обсъждането на закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица. Въпросът не е в материалната страна, а морален акт и хуманно отношение към пострадалите, които отстоявайки правата си по време на комунизма, докараха демокрацията в България.

 

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ДПС с ексклузивен коментар за партийните скандали и работата на парламента (ОБНОВЕНА)
Часовник
10:38
След дълго мълчание от ДПС решиха да дадат изненадваща пресконференция. Очевидно от партията на Мустафа Карадайъ не са доволни от работата на парламента.  "ГЕРБ в България и...
Напиши коментар »
(4)
1
Красимир Велчев: Само ГЕРБ може да ми иска оставката......РАЗБИРАЙ ТИКВАТА.само той може да го изгони като мръсно куче. :-)
2
Хайде ,и на ДПС им се приискаха народни пенсии, затова че взривяваха влакове ,с малки деца ,хотели, гари и т .н . Както на болшевиките ,взривявали църкви ,ограбвали мандри ,палили общини и т. н .!
3
Един достоен човек!аИ защо само в ГЕРБ забелязвам такива люде ? В БСП са едни кресливи лигльвци.Мястото им въобще не е в такава институция като НАС.
4
Г-н Велчев, винаги говори точно,ясно и право в целта . А Карадайъ , е толкова мазен , че както и да го хванеш ще ти се изплъзне от ръцете.Това което предлага за "ако тивните борци" е една неспособна и неосъществима глупости пост.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Обвинен сте, че сте откраднали една домашна патица - казва съдията. - Това беше дива патица, господин съдия! - Откъде разбрахте? - Трябваше само да видите колко се измъчих, докато я хвана!