ПЪРВО В ПИК! Патриотите със сигнал до Цацаров срещу Български хелзински комитет - организацията кепазила България в ЕС

Само в ПИК
ПЪРВО В ПИК! Патриотите със сигнал до Цацаров срещу Български хелзински комитет - организацията кепазила България в ЕС
Автор: ПИК
Дата
Дата
4731
Коментари
2
ПЪРВО В ПИК! Патриотите със сигнал до Цацаров срещу Български хелзински комитет - организацията кепазила България в ЕС

Сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу действия на Български хелзински комитет, уронващи престижа на България в ЕС, изпратиха евродепутатът Ангел Джамбазки и народният избраник Александър Сиди. В него те настояват да се направи проверка във връзка с неверни за страната ни твърдения, разпространявани официално в европейски органи от БХК. Ето какво се казва в сигнала до прокуратурата

"Уважаеми г-н Цацаров, обръщаме се към Вас във връзка с писмо от 27 септември 2017 година, изпратено до Доналд Туск – председател на Европейския съвет, Жан-Клод Юнкер – председател на Европейската комисия, Антонио Таяни – председател на Европейския парламент, Гуидо Рази – Изпълнителен директор на Европейската агенция по лекарствата и с копие до министър-председателя на Република България – Бойко Борисов от правозащитната организация Български хелзинкски комитет, подписано от нейния председател – лицето Красимир Кънев. В него се настоява да не бъде одобрена кандидатурата на Република България за домакин на Европейската агенция по лекарства.

Длъжни сме да припомним, че от своето членство в Европейския съюз, България е единствената държава, освен ново присъединените такива, в която няма седалище на Европейска агенция. След напускането на Великобритания, Агенцията по лекарства трябва да бъде релокирана в друга държава от съюза. След много постъпки в тази насока, българското правителство подава официална кандидатура агенцията да бъде преместена. Това би спомогнало на страната за изграждането на висок международен рейтинг, както и би повишило значително инвестициите в сектора на фармацевтичните услуги.

В писмото подписано от Красимир Кънев, странно и без никаква логика, се обвързва домакинството на агенцията с правата на група хора с нетрадиционна сексуална ориентация, която е в разрез с българското законодателство. Твърдо сме убедени, че високообразованите специалисти от агенцията ще дойдат да работят в България, а не да демонстрират своята сексуална ориентация. Отделно от това, уверени сме, че в иначе широките правомощия и компетенции на лидерите на демократично устроения Европейски съюз, до които е адресирано въпросното писмо, не включват извънработните занимания и най-вече личния живот на тези хора.

Писмото, изпратено от Българския хелзинкски комитет, вменява на властите в Република България вина по отношение на неспазването на правата на група хора. Чрез това писмо Красимир Кънев, като председател на организацията директно работи против интересите на Република България, което кореспондира със специалния наказателен състав за престъпления против държавата и по-точно чл. 107 от НК. От неговите действия ще настъпи сериозна вреда за нашата държава, както свързана с международния имидж, така преки и косвени вреди на бизнеса, от което ще настъпят сериозни финансови щети.

С оглед изложеното дотук, Ви молим да се сезирате и да направите проверка с която да се докаже или отхвърли следното:

1. Кой финансира организацията „Български Хелзинкски Комитет“ и финансиращият орган работи ли за чужди държави, против интересите на България?;

2. Красимир Кънев нарушава ли българското законодателство и чрез своите действия противоконституционно не работи ли срещу интереса на Република България?;

3. Следва ли да носи наказателна отговорност Красимир Кънев за нанасяне на материални щети в особено големи размери?

Моля, на осн. чл. 208 НПК, ако се потвърдят данните, че гореспоменатата организация извършва дейност срещу Републиката и нейните интереси, Прокуратурата на Република България да образува досъдебно производство срещу нея и предприеме необходимите законови мерки за подвеждане под отговорност виновниците за тази антинационална проява на „Български Хелзинкски Комитет“.

 

Напиши коментар »
(2)
1
Браво! Такива гейски комитети трябва да се забранят. Те пречат за развитието на България.
2
Тази антибългарска, циганолюбива и престъпнолюбива шайка– "бхк" трябва час по–скоро да бъде забранена, а красимир кънев и компания- да бъдат съдени за национално предателство спрямо основния етнос в България–българският!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

Един борец паркирал неправилно на "Витошка" и отишъл да си върши някаква работа. Когато се върнал БМВ-то го нямало.
- Бавареца! Къде ми е бавареца? - развикал се той, побеснял от гняв.
Един човек, който видял от кафето какво става, му казал:
- Паякът го взе.

Замислено борецът казал:
- Крокодила го знам, Барона го знам, ама тоя Паяка не съм го чувал - сигурно е някой нов.