Вход
София
Времето в София 17 o C

ПЪРВО В ПИК! Патриотите със сигнал до Цацаров срещу Български хелзински комитет - организацията кепазила България в ЕС

ПЪРВО В ПИК! Патриотите със сигнал до Цацаров срещу Български хелзински комитет - организацията кепазила България в ЕС

на 02.10.2017
780
2
ПЪРВО В ПИК! Патриотите със сигнал до Цацаров срещу Български хелзински комитет - организацията кепазила България в ЕС
Автор: ПИК
02.10.2017
2
780

Сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу действия на Български хелзински комитет, уронващи престижа на България в ЕС, изпратиха евродепутатът Ангел Джамбазки и народният избраник Александър Сиди. В него те настояват да се направи проверка във връзка с неверни за страната ни твърдения, разпространявани официално в европейски органи от БХК. Ето какво се казва в сигнала до прокуратурата

"Уважаеми г-н Цацаров, обръщаме се към Вас във връзка с писмо от 27 септември 2017 година, изпратено до Доналд Туск – председател на Европейския съвет, Жан-Клод Юнкер – председател на Европейската комисия, Антонио Таяни – председател на Европейския парламент, Гуидо Рази – Изпълнителен директор на Европейската агенция по лекарствата и с копие до министър-председателя на Република България – Бойко Борисов от правозащитната организация Български хелзинкски комитет, подписано от нейния председател – лицето Красимир Кънев. В него се настоява да не бъде одобрена кандидатурата на Република България за домакин на Европейската агенция по лекарства.

Длъжни сме да припомним, че от своето членство в Европейския съюз, България е единствената държава, освен ново присъединените такива, в която няма седалище на Европейска агенция. След напускането на Великобритания, Агенцията по лекарства трябва да бъде релокирана в друга държава от съюза. След много постъпки в тази насока, българското правителство подава официална кандидатура агенцията да бъде преместена. Това би спомогнало на страната за изграждането на висок международен рейтинг, както и би повишило значително инвестициите в сектора на фармацевтичните услуги.

В писмото подписано от Красимир Кънев, странно и без никаква логика, се обвързва домакинството на агенцията с правата на група хора с нетрадиционна сексуална ориентация, която е в разрез с българското законодателство. Твърдо сме убедени, че високообразованите специалисти от агенцията ще дойдат да работят в България, а не да демонстрират своята сексуална ориентация. Отделно от това, уверени сме, че в иначе широките правомощия и компетенции на лидерите на демократично устроения Европейски съюз, до които е адресирано въпросното писмо, не включват извънработните занимания и най-вече личния живот на тези хора.

Писмото, изпратено от Българския хелзинкски комитет, вменява на властите в Република България вина по отношение на неспазването на правата на група хора. Чрез това писмо Красимир Кънев, като председател на организацията директно работи против интересите на Република България, което кореспондира със специалния наказателен състав за престъпления против държавата и по-точно чл. 107 от НК. От неговите действия ще настъпи сериозна вреда за нашата държава, както свързана с международния имидж, така преки и косвени вреди на бизнеса, от което ще настъпят сериозни финансови щети.

С оглед изложеното дотук, Ви молим да се сезирате и да направите проверка с която да се докаже или отхвърли следното:

1. Кой финансира организацията „Български Хелзинкски Комитет“ и финансиращият орган работи ли за чужди държави, против интересите на България?;

2. Красимир Кънев нарушава ли българското законодателство и чрез своите действия противоконституционно не работи ли срещу интереса на Република България?;

3. Следва ли да носи наказателна отговорност Красимир Кънев за нанасяне на материални щети в особено големи размери?

Моля, на осн. чл. 208 НПК, ако се потвърдят данните, че гореспоменатата организация извършва дейност срещу Републиката и нейните интереси, Прокуратурата на Република България да образува досъдебно производство срещу нея и предприеме необходимите законови мерки за подвеждане под отговорност виновниците за тази антинационална проява на „Български Хелзинкски Комитет“.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(2)
1
Браво! Такива гейски комитети трябва да се забранят. Те пречат за развитието на България.
2
Тази антибългарска, циганолюбива и престъпнолюбива шайка– "бхк" трябва час по–скоро да бъде забранена, а красимир кънев и компания- да бъдат съдени за национално предателство спрямо основния етнос в България–българският!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

Вуте: - Абе, Нане, моеш ли да ми дадеш назаям каручката, оти моята се прехаби нешо? Нане: - Да кажем, че ме нема, те ме те, тука съм си. Да ти кажем, че каручката я нема, тея те, там си е. Затова, че ти отговорим уклончиво - Ти що си не е*еш майкята?

няма нови новини
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
сега
1273
четат ПИК
сега
четат тази новина
УМНАТА! Не правете тези 5 неща рано сутринта
x