БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ПЪРВО В ПИК! Президентът Росен Плевнелиев: Предстоят президентски избори, надявам се да бъдат единствените (снимки)

Само в ПИК
ПЪРВО В ПИК! Президентът Росен Плевнелиев: Предстоят президентски избори, надявам се да бъдат единствените (снимки)
Дата
Дата
7213
Коментари
7
ПЪРВО В ПИК! Президентът Росен Плевнелиев: Предстоят президентски избори, надявам се да бъдат единствените (снимки)

Днес президентът Росен Плевнелиев излезе с реч в Народното събрание с обръщение към депутатите след приключилия месец на консултации с всички парламентарно представени партии. 

Плевнелиев наблегна на конструктивтите разговори, които е имал с партиите, въпреки техните различия. 

"Реформите са на дневен ред, но и отправихме поглед напред към хоризонт 20-30. Това е безспорно постижение на българската държавност. Страната ни може да си постави ясни цели за развитие", заяви от парламентарната трибуна Плевнелиев. 

Президентът отдели важна точка за съдебната реформа. "Извършените промени в Коституцията са полезни и важни, но са недостатъчни стъпки напред. Всички партии се обединиха в промените, което даде своя резултат. Имаме изключително ниско доверие на гражданите в системата, над 90 процента. През последните години се отдаде време в писане на препоръки относно доклада на ЕК, но не и в решителни стъпки. Необходими са промени в по-бързо съдопроизводство и кариерното израстване на магистратите. Равенството на всеки пред закона не може да бъде постигнато само с няколко промени в закона", заяви Плевнелиев. 

Президентът похвали пенсионния модел, подчерта, че здравната каса не е на минус, а НЕК е на печалба. Не пропусна да отчете и подема в образованието, както и намаляването на младежката безработица, както и решителния прелом в енергетиката. "Комисията за енергийно и водно регулиране бе избрана от Народното събрание, което вече дава своите ползотворни резултати. Всички тези позитивни примери показват, че когато се действа конструктивно и единно, се дават резултати".

"Аз поисках да се направи референдум за задължителното и електронно гласуване, което не бе прието, а сега се правят промени в закона и нови законопроекти. Трябва да се съобразим с волята на народа", заяви още Плевнелиев.  

 

Още по темата
Плевнелиев ще направи обръщение към НС на 18 март
Часовник
12:38
На 18 март, петък, от 9.00 часа държавният глава Росен Плевнелиев ще направи обръщение към 43-ото Народно събрание по повод резултатите от приключилия традиционен месец на политическите консултации...
Напиши коментар »
(7)
1
Роко е Пич, и заслужава втори мандат. Той може да нахока Путин, и да опъне ушите на Султана, ако е нужно. Това е нашия българския Президент, отдаден изцяло за добруването на държавата и народа си. Затова крадливите и лъжливите болшевишки комунета от партията на Момата и Сачмата го мразят, защото Роко е войник на демокрацията и НАТО...
2
Определено имаш чувство за хумор
3
Боклука си е боклук, а Роско е точно такъв боклук.
4
Тоя охлюв е от 7 години в политиката с извинение, като такъв е главен виновник за това какво става и до каде е докарана България точно от овластени престъпници както него. Така че да не се прави да дръж ми шапката ами да се маха час по-скоро и да се предаде на правосъдието.
5
Напротив! Изборите ще бъдат "две в едно", а на тях ще има само един кандидат! После управлението ще бъде упражнявано от генералисимус!
6
ако с Рада и Славуца не бяхме пе.дирастини също щяхме да се пробваме за президенти.
7
егати армията , ако Роко ни е войника
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

Кмет показва гордо града си на чуждестранна делегация:
- В нашия град се раждат само красиви и благородни хора!
Шефът на делегацията учтиво пита:
- А вие откъде сте?