Вход
София
Времето в София 17 o C

ПЪРВО в ПИК! РЗС с тежки въпроси към шефа на Софийски градски съд за самоубийството на съдия Ценов! Срещата в кабинета на началника е приключила зловещо за магистрата!

ПЪРВО в ПИК! РЗС с тежки въпроси към шефа на Софийски градски съд за самоубийството на съдия Ценов! Срещата в кабинета на началника е приключила зловещо за магистрата!

на 19.02.2016
885
6
ПЪРВО в ПИК! РЗС с тежки въпроси към шефа на Софийски градски съд за самоубийството на съдия Ценов! Срещата в кабинета на началника е приключила зловещо за магистрата!
Автор: ПИК
19.02.2016
6
885

Партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) излезе с официална позиция по повод самоубийството на съдията от Софийския районен съд Цветан Ценов.

Хората ма Яне Янев отправят и тежки критики към председателя на Софийски градски съд Калоян Топалов.

Вижте позицията на РЗС:

Политическият съвет на партия „Ред, законност и справедливост” поднася най-искрените си съболезнования по повод преждевременната смърт на съдия Цветан Ценов на неговите близки и роднини.

Отговорност на живите е обаче да установят обективната истина кое е подтикнало съдия Ценов към самоубийство едва на 39 години, при положение, че колегите му го определят като безупречен професионалист и човек с високи морални качества.

След прекарани години в Софийския районен съд съдия Ценов е бил командирован в Търговското отделение на Софийски градски съд /СГС/, т. е. получил е шанс за сериозно кариерно израстване. Няма абсолютно никаква логика един магистрат в разцвета на силите си, в добро здраве, без данни за някакви лични или семейни проблеми, с отлични атестации, да сложи край на живота си. Абсолютно алогично е и даденото обяснение от председателя на СГС Калоян Топалов в отвореното му писмо, че съдия Ценов сам пожелал да напусне СГС и да се върне в районния съд. Подобно професионално „самоубийство” е абсурдно. Освен ако не е било подтикнато чрез системен психически натиск.

Същевременно в медиите излезе информация, че в последния работен ден преди смъртта си съдия Ценов е имал лична среща с председателя на СГС Калоян Топалов в кабинета му и тя е приключила зловещо. Г-н Топалов вече станал нарицателно в магистратските среди с масови уволнения. Само за няколко месеца от работа са освободени над 60 души, което е безпрецедентен случай в историята на СГС. Успоредно с това Топалов е започнал да прекратява командировките на непослушни съдии, като на тяхно място командирова верни. Всичко това е ясен знак, че той извършва чистка с цел подмяна на досегашния съдийски и административен състав с лично приближени му хора. Десетки свидетели, вкл. магистрати, са готови да потвърдят, че председателят на СГС използва груб шантаж, за да принуди определени съдии и административни служители сами да напуснат, като в противен случай ги заплашва с дисциплинарни мерки, съдебна отговорност, публично опозоряване и пр.

От съобщения в медиите научаваме, че прокуратурата е започнала проверка за извършено от неизвестно лице престъпление по Наказателния кодекс, изразило се в склоняване на съдия Ценов към самоубийство.

Политическият съвет на РЗС пита:

1. На колко съдии и служители от администрацията на СГС и по какъв начин им е въздействано с цел "доброволно" да напуснат?

2. Разпореждал ли е Калоян Топалов на две от т. нар. "викачки" в СГС да изхвърлят всички вещи от кабинета на покойния Цветан Ценов?

3. Обаждал ли се е Топалов на специалист от ИТ отдела да изтрие записи от камерите пред кабинета на покойника и пред собствения му кабинет? Ще бъде ли установено от компетентните органи дали има липсващи кадри от видеозаписите на 3-те камери над кабинета му и двете в коридора?

4. Интересувал ли се е Топалов от дела с голям материален интерес подлежащи на решаване от Ценов?

5. Компетентните органи ще осигурят ли статут на защитени свидетели на съдии и служители готови да разкрият как Топалов ги е принуждавал да напуснат СГС?

6. Защо остава тайна обстоятелството, че командирован в СГС съдия е получил инсулт в следствие на подобен натиск?

7. Защо Калоян Топалов не гледа дела откакто е шеф на СГС, а същевременно се меси по ключови дела на други съдии?

Призивите на Топалов да оставим на мира паметта на починалия са нелепи. Напротив, именно паметта на починалия безупречен магистрат ни задължава да разберем истината.

Сподели:
Напиши коментар »
(6)
1
Калоян Топалов може би замита следи ?!!!!
2
Съдия Цв.Ценов е командирован от СРС ) в ТО на СГС. След избирането на К.Топалов за шеф на СГС, там бяха въведени немалък брой ближни и роднини на новия шеф. През последните дни в редица медии бяха публикувани имената на тези „ръце и уши” на Т. За подбуждането към самоубийство: като практика прекият шеф е причина за такова деяние - израз на отчаяние. Съдия Топалов няма за какво да се измъква и би следвало ВСС да разследва какво стана в СГС, какви хора бяха назначени и защо СГС се превърна в „семеен кръг”. Да припомним, че малко преди да се самоубие съдия Ценев е споделил с баща си,че имал неприятен разговор в службата. Дали „той сам е помолил” да се върне в СРС следствието може да каже. А ако Топалов наистина е наредил (дай боже това да не е вярно) да се изтрие записа на камерите пред бившия кабинет на Ценов - просто думи нямам...
3
Да открeхнем още малко завесата: в СГС и САС, а не толкова отскоро и в СРС господстват съдиите на ССБ. В СГС това е дългогодишният председател на ССБ, която се редува със съдия Куцкова – Мирослава Тодорова. Зад нея е нейната „орда”: Весислава Иванова- напоследък тича по ТВ каналите и в предаванията „Референдум” като представител на „правата вяра”. Компания й правят Таня Маринова (СРС), Данцова (от по-младото поколение активисти на ССБ) и още 10-12 кадри на същия Съюз. В САС активисти на ССБ са Куцкова („гласът на ССБ”, на 2 пъти отхвърляна за председател на САС) , Рушанова, Михова, Митова и още няколко съдии. Това са т.нар. „гнезда на осите”, които са вечната опозиция на който и да било състав на ВСС и са инициатори на протести, „кървави писма” и различни акции . Преди около месец начело с шефа на ВКС Л.Панов същите те киснаха няколко вечери пред Съдебната палата „на разговори” с платените протестъри от „институтите” на Сорос и адресатите на грантовете на Америка за България..
4
Адв. Иван Тодоров имал ли е дела на този състав , все пак Калоян Топалов му дължи мястото си! А защо последната седмица Йорданов всеки ден е на обяд с Топалов, дори и вхденя на слечката, говорят по коридорите на съда?!
5
Много точно попадение за обяда. Аз също ги видях двамата на обяд. Наистина този колега е притискан от Топалов,за да може делата на Гриша Ганчев да се подредят така както желае. Жалко за съдията, човек от народа щом живее в кв."Връбница" свестен човек, а не като Топалов с костюм на "Версаче" и очила на "Армани". Топалов е един мръсник и зализан подмазвач и подлога на Лозан Панов.
6
ако е истина,че Топалов е наредил да се изнесат делата от кабинета ,в който се е помещавал загиналия още сутринта,в деня на кончината му,ако е истина,че вместо да бъде запечатано бюрото и иззет компютъра му,e позволил или наредил да се изнасят вещите ако е истина,че служители са разпитвани в кабинета на Данаилова и в нейно,и на Топалов присъствие,то тогава кажете моля,това разследване дали ще е обективно??????
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

- Чук, чук!

- Кой е?

- Заплатата!

- О, заповядай! Настанявай се удобно!

- Няма нужда, аз само за малко... 

няма нови новини
Днес: 52
hot
най-четени новини в момента
сега
1265
четат ПИК
сега
четат тази новина
Археолози откриха най-стария хляб в Йордания
x