Първо в ПИК! Тотално разцепление сред реформаторите - СДС изригна срещу генерала-гном Атанасов заради обидите към Кунева и Лукарски

ЧАС ПИК

Първо в ПИК! Тотално разцепление сред реформаторите - СДС изригна срещу генерала-гном Атанасов заради обидите към Кунева и Лукарски

30303
на 13.05.2016
Първо в ПИК! Тотално разцепление сред реформаторите - СДС изригна срещу генерала-гном Атанасов заради обидите към Кунева и Лукарски
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

СДС изригна срещу ген. Атанас Атанасов, известен още като Гнома, по повод на сутрешните му ругатни по адрес на коалиционните му партньори в лицето на лидерите на две партии от Реформаторския блок – Меглена Кунева на Движение „България на гражданите” и Божидар Лукарски на СДС.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Родоначалниците на всички десни формации у нас в лицето на СДС излязоха с официална позиция, в която категорично заявяват, че коалицията, в която членува и Атанасов, има решение от ноември 2014 г., според което РБ подкрепя управлението и то не е отменено.

И настоятелно призовават Гнома, ако това не му харесва, наистина да напусне коалицията, а не само да обикаля медиите. Като му разясняват и етимологията на думата „министър”, очевидно убегнала на Атанасов през неговата младост на разградска територия.

Ето и пълният текст на откритото писмо на СДС. 

„Ние от СДС, категорично възразяваме срещу изявленията на народния представител от ДСБ Атанас Атанасов в предаването „Тази сутрин“ по БТВ, че ДСБ са създали Реформаторския блок и „Меглена Кунева и Божидар Лукарски са наемници и да си ходят в ГЕРБ“. По този повод, обръщаме внимание на  г-н Атанасов, че:

Коалицията „Реформаторски блок“ беше учредена не от една, а от пет партии през декември 2013 година, с подписите на всички лидери в Блока. Освен това, има решение на коалицията и парламентарната група от ноември 2014 г. за подкрепа на това правителство, и то все още е валидно и не е денонсирано. Ако на някого това не му харесва, е свободен да напусне коалицията, но фактически, а не само медийно.

„Министър“ идва от латинската дума „administro“, което означава „служа“. Тоест, всички министри трябва да са служители на народа, наети от него да работят за интересите му.

Ако г-н Атанасов смята, че да си наемник на гражданите е обидно, то очевидно не осъзнава функциите както на изпълнителната, така и на законодателната власт.

В една демократична държава, каквато е България, всички министри и народни представители трябва да знаят, че са наемници на народа, а не негови командири. И когато забравят това, гражданите „наемат“ други политици, които да защитават интересите им.”

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК