ПЪРВО В ПИК TV! БСП цака плажа на депутатите (ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV! БСП цака плажа на депутатите (ОБНОВЕНА)

55232
на 19.06.2018
ПЪРВО В ПИК TV! БСП цака плажа на депутатите (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

БСП обявява мотивите си за искания вот на недоверие към правителството заради сектор "Сигурност", който ще внесе утре в парламента.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

"Министерството на труда и социалната политика обсъжда три законопроекта - за хората с увреждания, за социалните услуги и за личната помощ. Нашето усещане е, че тупа топката. Редовно се срещаме с майките на деца с увреждания", коментира Корнелия Нинова.

"Най-важната тема е Законът за социалните услуги. Настояваме до края на месец юли да бъде внесен този закон в парламента. Абсурдно е тези майки да стоят на палатка ", обяви тя.

"Ще внесем предложение никаква ваканция за парламента тази година. Не е човешко депутатите да лежат по плажовете, а майките да седят на палатки пред парлaмента.", каза още лидерът на БСП.

Ако депутатите не се съгласят да се откажат от лятната си почивка, от левицата са готови да внесат свои предложения и законопроекти и така да стопират депутатската ваканция.   

"Ние искаме да принудим Министерството на труда да съкрати сроковете. Работим по тези закони вече от година и половина. Правителството трябва да си свърши работата много бързо и ние ще ги накараме да го направят", заяви Антон Кутев от БСП.

"Европа в момента се раздира от противоречия. Ние питаме г-н премиера Борисов каква е позицията по въпросите с миграцията. Настояваме да се яви в българския парламент и да заяви каква е позицията на България", отсече Корнелия Нинова. По думите й Германия, Франция и Австрия вече искат да ни връщат мигранти. "Ако се вземе окончателното решение в Европа да се връщат мигрантите в първата европейска страна, в която са били, у нас ще дойдат 45 000 бежанци. Вече над 3000 души са били върнати у нас", добави тя.

"София за пореден път се превърна във Венеция. Най-големият проблем беше столичното метро. Някъде водата стигна до 2 метра. Миналата година се наложи да плуваме с гумени лодки по "Цариградско шосе" след ремонт. За пореден път станахме свидетели на управленска немощ. Управляващите направиха един кризисен пиар - обясняваха какво ще правят, а г-жа Фандъкова вече 11 години управлява града. Град от мащаба на София, с претенции за европейски столица, похарчила милиони евра на европейски данъкоплатци, няма как да продължи да се управлява с кризисен пиар. Настояваме за извънредна сесия на общинския съвет, за да ни каже г-жа Фандъкова какво се извършва като превенция да не се допускат повече такива наводнения. Ако на тази извънредна сесия г-жа Фандъкова не докаже, че може да управлява с различни похвати от кризисния пиар, нека ни освободи от тази буря", призова Калоян Паргов от БСП.

Той обяви, че очевидно инфраструктурата не ни издържа, както личи от дъжда снощи. А за дупките? Не се ли възмущавате? Искаме увеличаване на екипите в София, ангажиране на доброволци, има такива хора, но няма къде да се включат. В София не се чистят шахти и канализация. Самата Фандъкова каза: Не знам дали се чистят. Ами за какво си кметица? Знаете ли колко дъждовни шахти има в София - 35 000. Сто пъти повтаряме на Фандъкова, че ще я подкрепим, ако мие всеки месец улиците. Чистенето на шахти се поделя между концесионерите и Софийска вода. Много моля да почистят всички шахти, плащаме им достатъчно. А хоризонталната част на шахтата е отговорност на Софийска вода, която нонстоп иска повишаване на цената на водата. Не само дъждовна, но и лайняна вода се връща от канала. И кой обезпаразитява?, възмути се Паргов. И допълни: Ако Фандъкова не може да се справи, да става и да си ходи. 

На въпрос на ПИК как БСП хем не иска да се увеличат парите за армията, хем включват смъртта на двамата пилоти в мотивите за вота на недоверие, лидерката на левицата подчерта, че е казано, че не бива да не се надвишават 2% от БВП за армията. Ние сме за модернизация, за повишаване на социалните права на военните, но не и да се надхвърлят 2-та процента от БВП. Т.е. ние не си противоречим на тезите, нямаме никакви притеснения като партия и позиция в това отношение, отсече Нинова. 

Запитана как ще обоснове работата на парламента през август, като и в момента работата на Народното събрание не е уплътнена и има празни часове Нинова обяви, че празни дни, в които парламентът не работи, има по вина на управляващото мнозинство и ръководството на парламента, което често не внасяло законодателните ни предложения. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК