ПЪРВО В ПИК TV! ДПС скочи за отпадането на класа за прослужено време - Хасан Адемов иска намеса на синдикатите

Само в ПИК
ПЪРВО В ПИК TV! ДПС скочи за отпадането на класа за прослужено време - Хасан Адемов иска намеса на синдикатите
Автор: ПИК
Дата
Дата
11672
Коментари
14
ПЪРВО В ПИК TV! ДПС скочи за отпадането на класа за прослужено време - Хасан Адемов иска намеса на синдикатите

„Темата се появи от небитието, без да е обсъдена, което не мисля, че е най-добрият начин да се обсъжда този изключително сложен въпрос. Участие на синдикатите, работодателите и държавата е легитимният начин да се реши въпроса, в противен случай ще остане усещането, че е ощетена едната или другата страна“, каза Хасан Адемов от ДПС за предложението на работодателите класът прослужено време да отпадне. "Ако този клас отпадне и това доведе до намаление на доходите, това ще създаде огромно напрежение в обществото", заяви още председателят на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика.

„Класът за прослужено време е една от вечните теми между работодатели и служители. Този въпрос трябва да се обсъди в обществото и в Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и в Народното събрание“, заяви народният представител от ДПС. „Дискусията, която е много тежка, предстои. За да се стигне до решение на този проблем трябва задължително да има широка публична дискусия, за да се чуят всички мнения“, посочи той. 

Още по темата
Министър Горанов: Допълнителните възнаграждения за прослужено време в МВР, предлагани досега, стават част от заплатите на служителите
Часовник
14:09
Допълнителните възнаграждения за прослужено време в МВР, предлагани досега, стават част от заплатите на служителите. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на пресконференция,...
Напиши коментар »
(14)
1
Изобщо не симпатизирам на ДПС, но този път са прави. Не се правят толкова съществени предложения по този начин - между другото, на ставане от кръчмарската маса. В. Симеонов е електроинженер и е плувал из моретата. Не е ясно как, кога и по какъв повод му е хрумнало да поиска отмяната на класовете.
2
голо, риза ще съблекат, на босият - цървулите ще вземат. Да са ви честити и "патриоти"- те, и всичките 240 незнайни хр@нтутници, които зорлем направихте богаташи.
3
какво говорите не ми е ясно? Моят клас за прослужено време изчезна по времето на Дянков!
4
за прослужено време беше премахнат преди около 6–7 години. Защо намесвате Симеонов?
5
Г-да олигарси, бизнесмени, с една дума богаташи много бих желал да сте на моето място с 30 г. трудов стаж, с висше образование, без връзки на минимална РЗ, за да Ви питам как ще оцелявате? Помислете, че в България около 50% работещите са с мин.РЗ и няколко лева отгоре им дават малка глътка въздух. Ние сме тук не сме напуснали България, за да има българи все още на тази земя! Ако има във Вас капчица човечност ще разберете как се чувстваме в жестокия свят, в който живеем. Ние също не сме получавали в началото клас, но не значи че не сме се стремили да работим добре и сега когато го имаме това означава да тръгнем отново надолу. Защо? Малко ли Ви станаха печалбите или по-голяма алчността Ви? Този свят не е само за Вас! Ако ни няма Нас, вие къде ще сте?
6
подкрепям №5!
7
Добре какво ще стане:1.Ако се премахнат класовете-това е намаление на брутната заплата 2 Ако се вкарат класовете в основната заплата ще стане за едно работно място,за една и съща работа различни заплати.Г-н Симеонов има ли представа какво иска?Или като баровете на Запад с табелка:Не стреляйте по пианиста, той толкова може
8
Борисов и клиентелистката му партия искат да контролират тотално обедняването на работещите бедни и само те да си увеличават заплатите, обявявайки доста често увеличаване на "средната" заплата. Това са доказани кожодери и алчни измекяри, по стечение на обстоятелствата управляващи вече трети полумандат
9
Безумецът Дянков премахна класовете за една малка част от държавните служители, което е незаконно тъй като всички трябва да са на еднакъв принцип. Заплатите толкова се занижиха, че една чистачка получава повече от висшист с дългогодишна професионална практика. Пълно безумие и умишлено обедняване на съсловие, което работи за фиска на държавата.
10
Имам предложение. Да се проведе референдум за определяне на заплатата на депутати, министри и местни управници.И още нещо - онези служители и чиновници и разни специалисти, които са включени в проекти- независимо какви , да не получават хонорари от изпълнените проекти- нали затова са специалисти и получават заплата , за да си дадат мнението , за да свършат нужната работа. Питам - Защо трябва да получават и заплата и хонорар от проекта?
11
ДПС....не ни занимаваите с кьорфишеци ! ДПС е мафиотска структора ограбваща мюсулманите в БГ! КЪДЕ е кмета на Неделино . откраднал общ. поръчки и разд. парите с САРАИТЕ ! ....Къде са парите от КТБ ! Треска ги тресе - мандата на гл. прокурор свършва ...идват млади некорунпирани съдий и прокурори и....доганя и др.крадци в КАУША !
12
Абе,човек,умен си,не си ли разбрал до сега,че вече повече от десетина години никой от така наречените бизнесмени не плаща класове.А пък на ваш'те хора какви класове ще чакат от тутуна,а и колко ли работят.Впрочем,ваш електорат са и циганите,може пък те да получават класове за...по дълъг стаж зад решетките...
13
никъде по света. В нормалните държави сядаш и се договаряш за заплатата си с работодателя. Опитът трябва да се заплаща, но той не се трупа от само себе си с годините, а с развитие - квалификации, сертификати и т.н.
14
умен човек сте и ми е неудобно да ви репликирам. Благосъстоянието на народа се измерва със съответствието между положения труд и заплащането, което е основният проблем в България. Поради несигурността на пазара на труда не са много тези, които успяват да натрупат брой години, които ще се отразят на заплатата им като клас прослужено време. Има само една социална група, която е заинтересована от тази необективна надбавка и това са държавните служители на хранилка на държавата. Тях ли защитавате, Хасан ефенди?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

Разговор между двама приятели старшини:

- Защо те уволниха от армията?

- По болест.

- Каква болест?

- Не знам каква, но на целия полк му се повръщаше от мен.