ПЪРВО В ПИК TV! Мая Манолова отсече: Трябва да престане безобразието на "Топлофикация"! Нека кажат какви заплати си плащат!

ПИК TV

ПЪРВО В ПИК TV! Мая Манолова отсече: Трябва да престане безобразието на "Топлофикация"! Нека кажат какви заплати си плащат!

103873
на 02.02.2017
ПЪРВО В ПИК TV! Мая Манолова отсече: Трябва да престане безобразието на Топлофикация! Нека кажат какви заплати си плащат!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Става дума за сума от порядъка на 15 милиона лева, която "Топлофикация" е изразходвала по някакъв начин и трябва да даде отговор на столичани. Освен това попитах с какви юрисконсулти разполага дружеството, колко на брой са и с какви заплати са те, а също така с кои адвокатски кантори работи дружеството. Това заяви пред журналисти омбудсманът Мая Манолова след хода на делото срещу "Топлофикация".

препоръчано

"Вместо да ми отговори на зададените въпроси, изпълнителният директор на "Топлофикация" ми върна отговор с писмо с абсурдни от правна гледна точка аргументи - "Топлофикация" не била длъжна да дава публичен отговор на столичани. Което изобщо не е така! Самото твърдение на изпълнителния директор, че не са длъжни да дават информация, ме навежда на мисълта, че за всичките години "Топлофикация" не е дала отговор на нито един гражданини", посочи Манолова.

"Очаквам съдът да се произнесе с решение за надлежен отговор от изпълнителния директор и да му даде указания да спазва закона. Мисля, че ще излязат наяве много любопитни неща за това как се харчат парите на столичани, включително тези, които се събират като паразитни вземания от т.нар. юрисконсултски задължения", посочи омбудсманът. 

"Трябва да престане безобразието на "Топлофикация"! Нека кажат колко пари събират от гражданите и какви заплати си плащат! Защото се предвижда увеличение с 4 милиона на заплатите на служителите, а в същото време продължават да взимат от гражданите, да плащат на юрисконсулти и отказват да предоставят информация за това какво правят", заяви Мая Манолова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК