ПЪРВО В ПИК TV! АБВ попиля БСП за вота на недоверие (ОБНОВЕНА)

Политика

ПЪРВО В ПИК TV! АБВ попиля БСП за вота на недоверие (ОБНОВЕНА)

92296
на 19.06.2018
ПЪРВО В ПИК TV! АБВ попиля БСП за вота на недоверие (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на АБВ Румен Петков и ръководството на партията направиха нови разкрития за състоянието на сигурността в страната и основанията на БСП да иска вот на недоверие за правителството на Бойко Борисов.

препоръчано

"Очевидно е, че голяма част от служителите в администрацията са на политическа хранилка. И това е изборният гръбнак на ГЕРБ. Ние твърдим, че 300 000 души са зависими от ГЕРБ", коментира Румен Петков.

"След 11 години членство в ЕС регионалното ни развитие е много по-неравномерно, отколкото преди да влезем в ЕС. Все по видимо е бруталното изоставане на Северозапада. И това неравномерно развитие е знак за неуспех", каза още той.

"Страната е неспособна да преформатира своето включване в европейските политики за регионално развитие", категоричен е лидерът на АБВ.

"Ние имаме 67 териториални единици, които са извън закона. Това е такъв тип законово безхаберие, че няма накъде", каза още Румен Петков. По думите му е очевидно, че България не може да има повече от 4 до 9 региона. "Очевидно е, че повече от 9 областни не са ни необходими", категоричен е председателят на АБВ.

"Не знам какво ще пише в мотивите за вота на недоверие, ама е много цинично да се използва катастрофата на военния хеликоптер като основание за вота на недоверие. Никой не си е позволявал досега такава грозна спекулация, за да поставя въпроса за вот на недоверие. Този вот на недоверие обезпечава присъствието в Министерството на вътрешните работи на г-н Радев", негодува Румен Петков.

"БСП не говори за оставка на вътрешния министър. Само ние поискахме неговата оставка след двойния разстрел в Ботевград", обяви той.

"Никой не си е позволявал да спекулира с тази трагедия с военния хеликоптер. Надявам се това да бъде избегнато поне в писмените мотиви в парламента", коментира в интервю за ПИК TV Румен Петков.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК