Пътищата у нас не са ремонтирани от 30 години

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Пътищата у нас не са ремонтирани от 30 години

2444
на 09.10.2014
Пътищата у нас не са ремонтирани от 30 години
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Между 30 и 40 на сто от пътищата от републиканската пътна мрежа в България не отговарят на европейските норми за пътни настилки. Те минават за трасета с лошо качество, показват данни на Агенция "Пътна инфраструктура".

препоръчано

Това например се отнася за стария път между столицата и Пазарджик, а също така и за трасето между София и Ботевград през Витиня. Там дупките са дълбоки, а части от асфалта са откъртени, съобщава Нова телевизия.

Според статистиката на агенцията настилката на отделни отсечки се е била ремонтирана от 20-30 години.

През 2013 г. от Световната банка представи пътна стратегия за България. В нея са описани всички необходими средства, които трябва да бъдат отпуснати за възстановяване на пътищата. За да може страната ни да се впише в европейските критерии, държавата трябва да инвестира 28 млрд. лв. до 2020 г.

Източник: inews.bg

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК