БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Работник загина при трудова злополука в Търговище

Само в ПИК
Работник загина при трудова злополука в Търговище
Автор: ПИК
Дата
Дата
5908
Коментари
0
Работник загина при трудова злополука в Търговище

Работник загина при трудова злополука в завода за производство на стъкло „Тракия Глас" ЕАД - Търговище, клон на турския хординг "Шишеджам".

Инцидентът е станал на 10 ноември, около 12 часа на обяд. 44-годишният мъж паднал от високо над 20 метра съоръжение, докато отстранявал авария, и починал на място.

Информацията потвърди  днес директорът на Инспекцията по труда в Търговище Галя Градинарова. Тя съобщи, че проверката е започнала веднага след подадения от полицията сигнал. Установено е, че инцидентът е станал по време на работа при спазени изисквания за безопасност на трудовия процес. Работната площадка и пътят до нея също били обезопасени. Работникът бил инструктиран и застрахован за риск от трудови злополуки.

Починалият живеел в Търговище и от няколко години работел по поддръжката на съоръженията в „Тракия Глас". В деня на произшествието се качил на кулата, за да отстрани повреда, но загубил равновесие и паднал от височина над 20 метра върху натрошени стъкла и желязо.

От полицията съобщиха, че причините за инцидента са в процес на изясняване и по случая е образувано досъдебно производство.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Обвинен сте, че сте откраднали една домашна патица - казва съдията. - Това беше дива патица, господин съдия! - Откъде разбрахте? - Трябваше само да видите колко се измъчих, докато я хвана!