Работодатели готвят протест срещу повишението на цените на тока

Животът днес

Работодатели готвят протест срещу повишението на цените на тока

12142
на 24.01.2018
Работодатели готвят протест срещу повишението на цените на тока
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Работодателите остават в протестна готовност срещу повишението на цените на тока на свободния пазар. Денят и формата на протест те ще обявят след гласуването на вота на недоверие. Това обяви за Дарик Камен Колев, зам.-председател на Българската стопанска камара.

Днес представителите на бизнеса отказаха среща с Министерство на енергетиката с аргумента, че срещи от този формат вече са лишени от смисъл.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Работодателите настояват министерство на енергетиката да предприеме още мерки срещу манипулации на свободния пазар освен идеята да се предоставят разследващи функции на Комисията за енергийно и водно регулиране, обясни Камен Колев.

"Ако действат нормалните пазарни механизми, би следвало цената на едро да бъде по-ниска. Т.е. за бизнеса на свободния пазар трябва да бъде по-ниска. При нас тази цена достига 120 лева на мегаватчас, докато за регулирания пазар, която е фиксирана до 1 юли, тя е 68 лева", обясни той.

Днес работодателите отказаха среща с Министерство на енергетиката. Стопанската камара посъветвала фирмите с ниско напрежение, които са нейни членове, отново да се върнат на регулирания пазар, призна още Камен Колев. "Имат това право. В едномесечен срок те могат да заявят това желание и поне до юли месец да си осигурят една по-ниска цена от това, което търговците им предлагат в момента", поясни той.

Според предложените промени в Закона за енергетиката Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще може да изисква мейли и записи от разговори на лица и фирми, които нарушават конкуренцията на свободния пазар. При злоупотреба ще бъде налагана глоба на физически лица от 1500 лева до 15 000 лева. А на фирми от 20 000 до 150 000 лева.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК