Радане, вярно ли е, че Цветан Василев и СИК финансират ДСБ? Искаше ли Костов да пробута банкера за премиер вместо Бойко Борисов?

ЧАС ПИК

Радане, вярно ли е, че Цветан Василев и СИК финансират ДСБ? Искаше ли Костов да пробута банкера за премиер вместо Бойко Борисов?

69960
на 31.08.2015
Радане, вярно ли е, че Цветан Василев и СИК финансират ДСБ? Искаше ли Костов да пробута банкера за премиер вместо Бойко Борисов?
Автор:   ПИК

Г-н Кънев, ще настоявате ли за ревизия на милиардите на Командира, вашия идеен баща?

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

Вече трети ден Радан Кънев мълчи оглушително за 12-те въпроса на ПИК, които му зададохме публично. Попитахме го дали, след като иска разследване на парите на Делян Пеевски, ще поиска същото и за парите на идейния вдъхновител на ДСБ Иван Костов.

препоръчано

Нашите репортери обаче няма да се откажат да го питат и в началото на новата парламентарна сесия. "Копелето", известно още и като "Гъза", обича да брои чуждото богатство, но се спотаява за далаверите на бащицата си Костов с избягалия банкер Цветан Василев.

Особено важно е Кънев да отговори дали е знаел за намеренията на Иван Костов да пробута Цветан Василев за министър-председател на България след свалянето на правителството на Бойко Борисов през 2013 г. 

Ето отново и 12-те въпроса, които ПИК зададе миналия петък.

 

1. С чии средства беше създадена Демократи за силна България? Вярно ли е, че парите са били на Цветан Василев и че той е бил основният спонсор на партията ви до лятото на 2014 г.

2. Кой купи луксозния офис на фондация „Демокрация” в топ центъра на София? Вярно ли е, че купувачът е Цветан Василев?

3. Защо в годините преди 2014-а нито вие, нито идейният ви баща Иван Костов не повдигахте темата за концентрацията на държавни капитали в банката на Цветан Василев КТБ и за ненормално високите лихви по депозитите, предлагани на „специални клиенти” на банката? Може би защото Иван Костов бе един от тези „специални клиенти” и се ползваше с особени привилегии в банкрутиралия трезор?

4. Защо мълчите за персоналния олигарх и ресторантьор на Костов, Славчо Христов, който изкупи на безценица десетки предприятия в края на 90-те? Нима делите олигарсите в България на „наши” и „чужди”. Чуждите, респективно, трябва да громим, „нашите” да браним…

5. Защо мълчите за срамната и престъпна приватизация на ключови български предприятия като „Нефтохим”, „Балкан” и „Кремиковци”, извършена по време на Костовото правителство?

6. Защо мълчите за бизнес контактите на семейството на Иван Костов с избягалия банкер Цветан Василев? За баснословните наеми, изплащани на фирмите на дъщеря му, за търговските отношения на италианския му зет с Василев?

7. Защо мълчите за разкрието на ПИК, че бащицата ви Костов върти бизнес с боса на СИК Младен Михалев – Маджо и дори публично е влязъл в остър спор с него преди седмици в един хотел на Златни пясъци?

8. Убеден ли сте, че генезисът на капиталите, с които е зачената ДСБ, е чист, а не произхожда от света на мутрите, на СИК, на Цветан Василев, на други крупни олигарси?

9. Защо мълчите за одиозния медиен магнат и съдържател на ВЕИ централи Иво Прокопиев и за фамозната му метаморфоза в „милионер за една нощ”, когато в средата на 90-те Иван Костов му подари „Каолин” и „Винпром Дамяница”?

10. Истина ли е, че Иван Костов лично е убеждавал Цветан Василев да финансира „ветрило от партии”, чрез които да събори от власт Бойко Борисов? Имал ли е намерение Цветан Василев да стане министър-председател на България през 2013 г. с идейната подкрепа на Костов?

11. Какво мислите за недосегаемите политици на българския преход? Ще поискате ли разследване на всички тях, или ще продължавате да се плъзгате по най-тънката лайсна: да громим Пеевски, да разследваме парите му…

12. Готов ли сте да инициирате парламентарна комисия за разследване на произхода на авоарите на Иван Костов, неговото семейство и прилежащите му бизнесмени?

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО) ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО)
ново
Днес: 77
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК