Радев: Професионалното образование е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Радев: Професионалното образование е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри

4524
на 17.03.2017
Радев: Професионалното образование е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Качественото професионално образование, което отговаря на очакванията на бизнеса, е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри в България. Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава се ангажира да съдейства за ускоряване на диалога между Министерството на образованието и бизнеса в търсенето на добрите практики, които да бъдат съобразени с особеностите на нашия пазар на труда.

препоръчано

Представителите на бизнеса запознаха държавния глава с приоритетите на Асоциацията за 2017г. и потърсиха подкрепа за намаляване на административната тежест за бизнеса, както и за справяне с липсата на достатъчно квалифицирани и неквалифицирани кадри. Според Васил Велев от АИКБ трудностите, които създава недостигът на човешки ресурси, измества като проблем за бизнеса дори корупцията. „Вече не говорим за безработица, а за липса на хора на пазара на труда“, уточни Велев. 

Президентът Радев подчерта на срещата стремежа на страната ни да активизира връзките с българските общности в чужбина и открои възможността за стимулиране на сънародниците ни в Молдова и Украйна, които да изберат България за своята професионална реализация. 
В срещата участваха Васил Велев и Румен Радев от АИКБ, Сашо Дончев и Божидар Данев от БСК, Цветан Симеонов и Георги Стоев от БТТП и Евгений Иванов и Румяна Георгиева от КРИБ. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 163
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК