Развръзка! Трима ключови служители напускат СУ след финансовите скандали

Само в ПИК
Развръзка! Трима ключови служители напускат СУ след финансовите скандали
Автор: ПИК
Дата
Дата
12724
Коментари
0
Развръзка! Трима ключови служители напускат СУ след финансовите скандали

Месец след скандалите заради нередности във финансовото управление на Софийския университет трима служители на високи постове се разделят с Университета, съобщава Офнюз.бг.

Главният мениджър Женина Жилева си отива само година и половина след избирането ѝ. Напускат и главният секретар Адриан Маринчев, и директорът на поделение "Социално-битово обслужване" Георги Георгиев.

Георгиев вече не е в СУ, предизвестията на Жилева и Маринчев текат.

От Софийския университет потвърдиха, че Георгиев е напуснал, а Маринчев и Жилева са подали заявления за напускане, като подчертаха, че и тримата си отиват по лични причини.

В същото време през последния месец лошите новини за СУ идват една след друга. След като битката на студентите в Академичния съвет за прозрачно управление на финансите доведе до осветяване на допълнителни плащания в Университета, полицията и Агенцията за държавна финансова инспекция започнаха проверки. 10-ина дни по-късно Сметната палата потвърди, че има сериозни нарушения и отказа да завери годишния финансов отчет на Алма матер за 2016 година. Ръководството на СУ беше принудено да признае "редица слабости" в счетоводната си политика. Историята продължи да се разплита - оказа се, че големите пари по някои проекти са запазени за "избрани", а реално работилите по тях получават дребни суми.

Още по темата
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Софийският университет отговори на Сметната палата за скандала с финансовия отчет
Часовник
14:13
Ръководството на Софийския университет отговори официално на Сметната палата, която направи скандални разкрития за финансовите сметки на най-старото висше учебно заведение у нас. "Годишният...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

Звъни мобилният на мутра. - Как си, брато? - Ей, нека се чуем по-късно, че сега съм на гробищата... - На гробищата??? Брато, ама кой те...