Развръзка! Трима ключови служители напускат СУ след финансовите скандали

Само в ПИК
Развръзка! Трима ключови служители напускат СУ след финансовите скандали
Автор: ПИК
Дата
Дата
14507
Коментари
0
Развръзка! Трима ключови служители напускат СУ след финансовите скандали

Месец след скандалите заради нередности във финансовото управление на Софийския университет трима служители на високи постове се разделят с Университета, съобщава Офнюз.бг.

Главният мениджър Женина Жилева си отива само година и половина след избирането ѝ. Напускат и главният секретар Адриан Маринчев, и директорът на поделение "Социално-битово обслужване" Георги Георгиев.

Георгиев вече не е в СУ, предизвестията на Жилева и Маринчев текат.

От Софийския университет потвърдиха, че Георгиев е напуснал, а Маринчев и Жилева са подали заявления за напускане, като подчертаха, че и тримата си отиват по лични причини.

В същото време през последния месец лошите новини за СУ идват една след друга. След като битката на студентите в Академичния съвет за прозрачно управление на финансите доведе до осветяване на допълнителни плащания в Университета, полицията и Агенцията за държавна финансова инспекция започнаха проверки. 10-ина дни по-късно Сметната палата потвърди, че има сериозни нарушения и отказа да завери годишния финансов отчет на Алма матер за 2016 година. Ръководството на СУ беше принудено да признае "редица слабости" в счетоводната си политика. Историята продължи да се разплита - оказа се, че големите пари по някои проекти са запазени за "избрани", а реално работилите по тях получават дребни суми.

Още по темата
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Софийският университет отговори на Сметната палата за скандала с финансовия отчет
Часовник
14:13
Ръководството на Софийския университет отговори официално на Сметната палата, която направи скандални разкрития за финансовите сметки на най-старото висше учебно заведение у нас. "Годишният...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

- Бих искал да се оженя за вашата дъщеря.
- Достатъчно обезпечен ли сте, за да издържате семейство?
- Мисля, че да.
- Хубавичко си помислете, все пак ние сме 5 човека.