РАЗКРИТИЕ В ПИК! Нова тв спряла разследване на Васил Иванов за финансиране на Христо Иванов – партията захранена с 400 бона от офшорка

Само в ПИК
РАЗКРИТИЕ В ПИК! Нова тв спряла разследване на Васил Иванов за финансиране на Христо Иванов – партията захранена с 400 бона от офшорка
Автор: ПИК
Дата
Дата
105257
Коментари
16
РАЗКРИТИЕ В ПИК! Нова тв спряла разследване на Васил Иванов за финансиране на Христо Иванов – партията захранена с 400 бона от офшорка

Разследване на Васил Иванов за финансиране на партията "Да, България" на Христо Иванов е спряно от Нова тв, научи ПИК. Става въпрос за директора на дирекция " Общинска икономика" в Столична община Костадинка Тулешкова. Тя е човек на "Да България" в общината и помпа здраво касите на проваления политик.

Наскоро стана ясно, че партията е захранена с 400 000 лева от офшорна фирма с регистрация на Сейшелските острови. Парите са били усвоени от учредителите на "Дай, България", както я наричат в политическите среди, през септември 2016 г., три месеца преди Христо Иванов официално да обяви създаването на бутиковия си политически проект.

Интересен детайл е, че финансовата инжекция е дошла от офшорка, регистрирана от адвокат от кантората на Боряна Тулешкова, дъщеря на Костадинка Тулешкова, която трябва да бъде пенсионирана в общината.

Тя е неформален касиер на партията на Христо Иванов. Тулешкова оформя документацията и финансовите отчети на брадатия бивш министър на правосъдието. С нейно съдействие Иванов бе захранен и с 1,2 милиона лева грантаджийски пари от фондацията на Сорос "Америка за България". Милионите Христо Иванов усвоил като директор на "Българския институт за правни инициативи".

Припомняме, че Костадинка Тулешкова бе набутана в Столичната община от Иван Костов през далечната 1998 г., впоследствие общинарката премина към лобито на Стефан Софиянски, за да расте в йерархията. Тя е изключително близка с Командира и с Христо Иванов и е най-добрата приятелка на майката на бившия министър - Мария Бойкикева.

Напиши коментар »
(16)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Чудно ми е как Ленин без радио, телевизия, интернет и социални мрежи , успя да обедини милиони и направи световна революция не само в Русия. Това означава само едно - днес се раждат само п.е.д.а.л.ч.е.т.а.
3
Индивидът,"коментиращ" неуморно под всеки материал, е за клиничната психиатрия.
4
Васил Иванов можеше да разследва Ицо и компания как гушнаха по 300 хилки на последния конкурс за нотариуси,а някои платиха и пак не станаха.
5
300 хилки на човек,да не си помислите за целия конкурс.Куцо и сакато станаха нотариуси,а способните бяха ипокъсани.Тези новите колеги с номер над 600 и за чеп за зеле не стават.
6
Питам се това ли са високите журналистически стандарти на нова тв, които изтъква последните дни... Значи можеше да пита от сутрин до вечер за финансирането на Бареков, а за Христо Иванов е проблем?! Страхотни стандарти наистина спазва нова тв! Двойни. И ще ми обясняват за опита, за проверените новини и особено за свободата да виждаме истината... Лицемери!
7
Фандъкова да си види каква корумпирана кочина оглавява и да си даде сметка, че софиянци няма да търпят дълго това обирджийство и рано или късно ще отговаря за зулумите си
8
Како Данче,що не вземеш да ги разметеш тези хайдуци около теб.Навързали са се като свински черва.Кой с кого роднина,приятел,спонсор,лакеи и т.н.нямат край.Пенсионирай я тази стара кошница К.Тулешкова,защото й е време,а на останалите йм докажи,че няма да ги търпиш при положение,че уронват твоя и на общината авторитет/доколкото го има/.Да,ама за това се иска кураж,драга ми како.
9
на алтернативни новини с развитие.
10
А щеше да ги разнищи! Жалко, много жалко!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Христо Иванов е поредната маша на олигарха Прокопиев и добре, че ме влезе в парламента.
13
За всеки българин вече е ясно, че олигарха Иво Прокопиев оказва влияние в националните телевизии: в Би Ти Ви чрез своя човек - Венелин Петков, а в Нова телевизия чрез шефката на Новините там! Срам и позор за ръководствата на двете национални телевизии, които позволяват това да се случва под носовете им!
14
Нищо изненадващо за човек като него. А мога и да се обзаложа, че Прокопиев стои зад тези пари.
15
Надявам се, че Васил Иванов ще има възможност да довърши това и други свои разследвания до край - в медия, в която Иво Прокопиев няма да може да налага цензура.
16
Олигарсите, които създадоха и финансираха Христо Иванов, май имат по-силни връзки и възможности, от колкото си мислим всички.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.