Разкритие на ПИК: Незаконните бюлетини били за градове, където ГЕРБ загуби

ЧАС ПИК

Разкритие на ПИК: Незаконните бюлетини били за градове, където ГЕРБ загуби

87598
на 13.05.2013
Разкритие на ПИК:
Незаконните бюлетини били за градове, където ГЕРБ загуби

Допълнителните 350 хил. бюлетини, открити в печатница в Костинброд готови за експедиция, са били предназначени за избирателните райони във Видин, Кюстендил и Плевен, съобщиха доверени източници от Софийска градска прокуратура. Тя ръководи операцията на ДАНС в печатница "Мулти принт", собственост на съветника от ГЕРБ Йордан Бончев, както и разследването на случая.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Въпросните палети са с бюлетини, в които изписаните имена на първите трима кандидати в листите на партиите съвпадат с тези във Видин, Кюстендил и Плевен. След излизането на резултатите от гласуването се оказа, че именно в тези райони ГЕРБ чувствително губи в надпреварата с БСП и другите партии.

Във Видин за БСП са гласували 39.8 %, а за ГЕРБ - 27.7 %. Този резултат значително се разминава с този от предишните избори през 2009 г. Тогава ГЕРБ събра над 5000 гласа повече от БСП. Къде отидоха тези гласове. Или се загубиха по пътя... от Костинброд?

В Кюстендил сега ГЕРБ получи 29.5 %, а през 2009 г. имаше точно 10% повече. Къде се загубиха тези 10% гласове? Или просто не пристигнаха от Костинброд?

В Плевен сега ГЕРБ натрупа 27.5 %, а на предишните избори имаше почти 11 % повече. Защо сега има толкова по-малко гласове? Или те не дойдоха от Костинброд?

Възможно ли е съвпаденията да са случайни?

Агенция ПИК отправи запитване до Софийската градска прокуратура по този повод, но оттам заявиха, че предоставят информация само след отправено официално писмено запитване.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО) Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО)
ново
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК