РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Кумицата на Жозеф Дол Мария Габриел лапва бомбастична сума като еврокомисар - над 4 млн. лв.!

НАЙ-ВАЖНОТО

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Кумицата на Жозеф Дол Мария Габриел лапва бомбастична сума като еврокомисар - над 4 млн. лв.!

258140
на 10.05.2017
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Кумицата на Жозеф Дол Мария Габриел лапва бомбастична сума като еврокомисар - над 4 млн. лв.!
Автор:   ПИК

Пожизнено тя ще получава като пенсия 50 бона всеки месец

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Блага работа с близо 4 млн. лв. заплати и придобивки за времето на мандата си получи днес кумицата на Жозеф Дол Мария Габриел, която бе предложена от кабинета "Борисов" 3 за български еврокомисар, а по-късно и одобрена от ЕК, макар още да не се знае какъв е ресорът й.

препоръчано

Както ПИК съобщи, госпожата съвсем не е случайна за брюкселските среди и е женена за приближен на шефа на ЕНП, който пък й кумувал на сватбата в София. Преди пет години Мария Габриел, тогава още с моминското си фамилно име Неделчева, се омъжи за французина Франсоа Габриел от вътрешния кръг на председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол.

За капак празненството през 2012 г. се състояло не къде да е, а в родния храм на Мелпомена - сградата на Народния театър "Иван Вазов". Не че това е място за гуляи или някой може да си спомни да е употребявано за подобни събития, а просто защото женихът Франсоа много харесал фоайето?! Това вероятно ще бъде първата и последна сватба в националния ни театър, а Яворов и Алеко Константинов сигурно се обръщат в гроба...

Така, че едва ли е случайно, че френската снаха с двойно гражданство е получила благия пост. Службата й върви със солидна заплата и много бонуси, каквито по родните ширини са напълно немислими. Реално за един мандат, еврокомисар може да си докара над 4,5 млн. лв. от заплата и бонуси.

Близо 2 млн. пък чакат Мария Габриел като еврокомисар до края на мандата й, който ще приключи през 2019-а, когато ще има нови избори за европарламента. Бърза справка за приходите на еврокомисарите разкрива много интересни суми, които те прибират от службата си.

И така. Заплатите на комисарите са 237 хил. евро годишно. Така излиза, че месечната заплата, срещу която се разписва, е 18 107 евро месечно.

За година комисарите имат право и на 35 837 евро за жилищни разходи и на 7 284 евро за „разходи за забавления”. Те имат и около 25 000 евро на месец за поддържане на екип, който да ги обслужва.

И ако това са суми на месец, докато трае мандатът им, много по-интересно става, след като те напуснат поста.

Бившите еврокомисари получават и над 1,2 млн. евро като „преходни” плащания, компенсации за „преустройване” и пенсия.

Цифрите са от проучване на евроскептичната британска организация „Open Europe”. Освен това комисарите имат право на едномесечна заплата, за да се пригодят към „живота след Брюксел”.

Става въпрос за това, че бившият комисар получава една месечна заплата в размер на 19 909 евро за „преустройване” в следващите три години, 322 540 евро в „преходни плащания”, и 25 534 евро годишна пенсия, след като навърши 65 години.

Ако обаче човекът заеме друга платена длъжност, няма да има право на общ доход, по-голям от заплатата си като член на Комисията. Така сметката сумарно показва, че нашенката Мария Неделчева, вече Габриел, ще лапне над 4 млн. лв. от днешното решение на правителството. 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО) ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК