РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Човек на Плевнелиев и президентът Румен Радев похлупват края на европредседателството срещу 10 милиона евро от елита по схемата на Прокопиев

Политика

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Човек на Плевнелиев и президентът Румен Радев похлупват края на европредседателството срещу 10 милиона евро от елита по схемата на Прокопиев

53535
на 20.04.2018
РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Човек на Плевнелиев и президентът Румен Радев похлупват края на европредседателството срещу 10 милиона евро от елита по схемата на Прокопиев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ушите и очите на бившия президент Росен Плевнелиев в "Демократична България", създадена от ДСБ, "Да, България" и "Зелените", Пламен Русев ще засенчи официалните церемонии по края на българското европредседателство с мащабното си събитие "Webit", което ще се състои между 25 и 27 юни в София. Това научи ПИК от отлично информирани източници.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

На него ще бъдат поканени около 15 300 високопоставени личности в Европейския съюз и от целия свят срещу приблизителната сума от 10 милиона евро, които Пламен Русев и ортаците му в инициативата ще смъкнат от гостите на инициативата, призвана да се занимава с дигиталното бъдеще на Европа. Организаторите твърдят, че сред тях ще има премиери, министри, еврокомисари и кметове от Европа.

В сайта, разграсяващ условията за участие във форума, е обявено, че той ще се проведе под патронажа на Европейската комисия, българското правителство, макар сред изброените ВИП лица да няма нито един представител на кабинета, и Столична община.

Загриженият за дигиталното бъдеще на Европа Пламен Русев е развъртял як алъш-вериш с желаещите да се включат в инициативата. За целта те са разделени на три категории, които трябва да се сдобият с "билети" на различна стойнойст. Най-евтините са 228 евро, среден клас струват 288 евро, а "платинените" са на стойност 1440 евро. Брояч в сайта, обявяващ за събитието, съобщава, че тези цени ще важат броени часове, а след това рязко ще поскъпнат, също като билетите на самолетните компании. Освен това става ясно, че ако един, закупил билет за участие в събитието, намерил още 10 души да платят яките суми, ще получи отстъпка. Според бройката на участниците в различните категории, посочена от организаторите, средната цена на човек възлиза на над 650 евро.

Срещу най-евтините и средния клас билети участниците ще могат само да посещават събитията в рамките на фестивала, както са го нарекли организаторите, и да присъстват на два официални коктейла по откриването му. По-привилегировани  с "платинените" билети ще имат честта да обядват и вечерят с по-първи хора, след които обаче са посочени само двама - българският еврокомисар Мария Габриел и столичния кмет Йорданка Фандъкова. Не е ясно какво може да включва менюто за два обяда и две вечери срещу близо 3000 лева на човек.

Черешката на тортата само за "платинените" гости е замислената среща с президента Румен Радев, но и тя е само с покани.

Мястото на събитието все още не е обявено, но най-вероятно ще се състои в "Експоцентър" или в едно от любимите места на Плевнелиев - Технопарк "Джон Атанасов". Събитието е рекламирано в отбрани медии.

Схемата на промоутърските напъни на Пламен Русев е добре позната от срещите, които олигарха Иво Прокопиев организира всяка година за бизнеса и премиера и президента на държавата. Поканените там също плащат такси между 300 и 500 лева и също получават луксовен обяд в бившия хотелл "Шератон", днешен "Балкан".

От "ивентите" на Пламен Русев става ясно, че целият кръг около подсъдимия оригарх Прокопиев върти далавери от лобистка и посредническа дейност, като търгува влиянието от контактите на такива форуми, за да се облаготелства от жадните за паркетна слава и престиж хора.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК