ИНТЕРЕСНО

Разкриха тайната на Човека паяк

Само в ПИК
Разкриха тайната на Човека паяк
Автор: ПИК
Дата
Дата
6943
Коментари
0
Разкриха тайната на Човека паяк

Изкачването по стените на сгради без въже или стълба звучи като нещо, възможно само за Джеймс Бонд или Човека Паяк, но американското Министерство на отбраната е разработило комплект от залепящи се хватки, вдъхновени от гущерите гекон, с чиято помощ войниците могат да се изкачват по стени, пише Live Science. По време на демонстрация, хватките са били използвани от мъж с тегло 99 килограма с 23-килограмова раница на гърба, за да се изкачи по стъклена стена, висока 7.6 метра. 

Залепящите се хватки са изобретени по програмата Z-Man на Агенцията за високотехнологични разработки към Пентагона (DARPA). Целта на програмата е разработването на нови технологии, които да подобрят нивото на безопасност и ефективност по време на военни действия в градски условия. Едно от най-важните неща при бойни действия в градска среда е маневреността. Възможността за изкачване нависоко е тактическо предимство и войниците често трябва да се изкачват по сгради или други обекти. При използването на въжета и стълби обаче първият, който се изкачва е изложен на опасност, отбелязват от армията. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.