Разследване само в ПИК и "Ретро"! Разстреляният Фатик – личният касиер на Костов!

ЧАС ПИК

Разследване само в ПИК и "Ретро"! Разстреляният Фатик – личният касиер на Костов!

190050
на 07.01.2016
Разследване само в ПИК и Ретро! Разстреляният Фатик – личният касиер на Костов!
Автор:   Мони Петросян

Командира прал пари от контрабанда през КТБ

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият премиер и сегашен политически интригант в сянка Иван Костов е прал пари, придобити от престъпна дейност, чрез банката на близкия си приятел Цветан Василев КТБ. Такъв сигнал е постъпил в специалните служби, научи „Ретро” от свои източни в МВР.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Става въпрос за милиони, натрупани от контрабанда.

Схемата е действала още от началото на века. Всичко по изпирането на финикийските знаци е измислено и изпълнено от тандема Василев и Костов, като далаверата е продължавала почти до фалирането на банката през миналата година.

А ето и как е действала тя. Публична тайна е, че за баща на организираната контрабанда в България се сочи Иван Костов. Именно по време на неговото управление в края на миналия век лица като Косьо Самоковеца, Дидо Дънката, Мето Илиянски и други ъндърграунд герои натрупаха несметни богатства, след като държавата полуофициално им разреши да овладеят контрола над границите.

И оттам потекоха канали за всякакви стоки, най-вече цигари и наркотици. Големите пари обаче не отиваха в мафиотите, а в техните покровители. На върха на които според ченгета е бил Костов.

Тези пари обаче трябва да се въртят, за да се първо изперат и после умножат. В секретен доклад на тайните служби, като един от методите за легализирането на милионите, е посочен вкарването им в икономиката на страната посредством КТБ.

Банката е отпускала сериозни средства на фирми, в повечето случаи кухи, само на база бизнес проекти. Или с други думи за едни хвърчащи листа. Въпреки това от няколко месеца до година след усвояването на кредите, тези фирми, които преди това са имали малка или нулева дейност, са връщали милионите до стотинка.

Как е ставало това? Заради успешния им бизнес ли? Нищо подобно. Просто те са получили от банката „чисти” пари,  а след това са върнали с лихвите такива, взети от контрабанда. Така всички по веригата са доволни.

Бивши полицаи разкриват, че Иван Костов е имал много близки контакти и с легендарният наркомафиот Филип Найденов-Фатик.

Според отлично запознати източници на „Ретро” от средите на специалните служби общите интереси между синия гуру и Найденов в края на 90-те години са били канали за крадени автомобили и трафик на цигари. И по двете теми Фатик беше най-силният човек в България. Негови камиони  влизаха в страната без да бъдат проверявани на границата. И излизаха по същия начин натъпкани с амфетамини предназначени за арабския свят.

Арабинът дори се бил превърнал в един от най-доверените му хора, чрез които взимал рекет от останалите бандити. Агенти от службите за сигурност твърдят, че Фатик е бил упълномощен да събира рекета от всички чужденци, които се занимават с наркотрафик в България.

Под номера 1 и 2 в този списък били могъщите по това време турски кюрди Мехмед Саид и Радван Йозмен, по-известни в България като братя Саид. Двамата бяха, а и до ден днешен са основни играчи в трафика на хероин от Турция към България.  Скандалната афера с Радван и Мехмед започва преди повече от 20 години.

В мутренските години на началото на миналия век Мехмед Саид и брат му прехвърлят семейният си бизнес в България. За чуждите и български разузнавателни служби никога не е бил тайна какъв е той. Братята са балканските крале на трафика на хероин. Двамата имат имиджа на наркобарони в Турция и точно с този ореол пристигат и у нас.

Официално Радван Йозмен е бил собственик на магазини в южната ни съседка и в няколко страни от Европа,  сред които Чехия и Испания. Те обаче са били за парлама и са се използвали за препиране на мръсните му пари.

Чрез поставени лица държал автобусни и транспортни фирми занимаващи се с международни превози. Тировете са се използвали за трафик на наркотици. При влизането си в България двамата турци започват фиктивен легален бизнес, който трябва да им придаде прикритието на инвеститори. Радван Йозмен бързо влязъл в контакт с всички наши бандити, твърдят полицаи. Хероин от чужденецът са купували водещите тогава война помежду си престъпни мастодонти ВИС и СИК.

В България братята стават много близки приятели и бизнес партньори с Фатик. Тримата измислят схема, чрез която у нас се вкарва хероин, а оттук за него на бартер се взима амфетамин, който пък се изкарва по обратния маршрут.

Амфетаминът се произвежда в България, след което заминава за Турция и за Сирия. В южната ни съседка амфетамина се поема от хората на Радван Йозмен.   Мехмед Саид и Радван бяха официално изгонени от България през 1998 г. Вторият обаче по документи е изгонен с името Джамал Йозмен, което всъщност е било на най-малкия му брат.

Така Радван продължава да влиза в страната, и то дори с истинския си паспорт. Бивши антимафиоти от НСБОП разкриват, че според оперативни данни Костов е искал от кюрда месечна такса от 100 000 долара, за да може Йозмен да си върти каналите. Офертата е предадена от Фатик. Това е станало малко след фалшивото му изгонване от страната.  Събитията през следващите години дават достатъчно основание да се предполага, че рушветите са давани постоянно и навреме.

Йозмен е бил покровителстван от определени висши фактори на МВР, които са използвали за целта добре позната практика да го направят сътрудник на една от известните полицейски служби. В ъндърграунд средите дори се твърди, че Иван Костов е бил  поставил под личната си закрила турския наркомафиот и му е разрешил да е единственият, имащ право да транзитира необезпокояван тонове хероин през Капитан Андреево по времето, когато той беше премиер.

Не такава радостна съдба обаче има посредника по сделката Филип Найденов-Фатик. Той бе застрелян на 19 август 2003 г. в автомобила си „Мерцедес” S600 на кръстовището на булевардите „България” и „Гоце Делчев” в столицата. Арабинът буквално е направен на решето, полицаи преброяват 30 куршума в тялото му. Твърди се, че причината за екзекуцията му е била прекалено многото информация, която има за участия на висши политици в престъпни схеми. 

Разследването на „Ретро” продължава в следващия брой! 

Вижте истината за аферата „Хрисома” и участието на Командира

Целия текст и още много интересни четива вижте на Retro.bg! 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК