БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Рашидов: От януари 2014 г. кметът Тотев е знаел, че Тютюневият склад в Пловдив е паметник на културата

Само в ПИК
Рашидов: От януари 2014 г. кметът Тотев е знаел, че Тютюневият склад в Пловдив е паметник на културата
Автор: ПИК
Дата
Дата
4517
Коментари
1
Рашидов: От януари 2014 г. кметът Тотев е знаел, че Тютюневият склад в Пловдив е паметник на културата

Министерство на културата е уведомило още на 6 януари 2014 г. кмета на Община Пловдив Иван Тотев, че Тютюневият склад в града е “единична недвижима културна ценност” и всеки инвеститорски интерес по него следва да се съгласува с Националния институт за недвижимо културно наследство. Това посочва министърът на културата Вежди Рашидов в писмен отговор до депутат.

“До момента в МК и в НИНКН не е постъпвало искане за съгласуване на инвестиционна инициатива по отношение на Тютюневия склад на ул. “Одрин”, отбелязва Рашидов. Писмото до пловдивския кмет от началото на 2014 г., в което общинската администрация се уведомява, че Тютюневият склад представлява културна ценност е по повод публикация в местен интернет-сайт, в която се съобщава за награден архитектурен проект за изграждането на хотел “Хилтън” на мястото на Тютюневия склад.

Припомняме, че прокуратурата в Пловдив се самосезира, след като преди седмица строителни машини започнаха рушенето на сградата на Тютюневия склад. Към момента разследването е срещу “неизвестен извършител”. 

Напиши коментар »
(1)
1
ШМЕКЕР ! ШМЕКЕР ! ШМЕКЕР ! ШМЕКЕР ! КРАДЛИВ , ЛЪЖЛИВ , АЛЧЕН , ЗЛОБЕН !!! НАГЛОСТТА МУ СТИГНА ДОТАМ , ДА КРАДЕ ОТ ВОЖДОВЕТЕ ! НА ЯПОНСКИ ПЛОВДИВ СЕ ПРЕВЕЖДА КАТО САМО ЯМИ ! ОТ КОЛОДРУМА И ШАДРАВАНИТЕ СИ ПОСТРОИ ИМПЕРИАЛИТЕ !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Обвинен сте, че сте откраднали една домашна патица - казва съдията. - Това беше дива патица, господин съдия! - Откъде разбрахте? - Трябваше само да видите колко се измъчих, докато я хвана!