Рашидов разпореди проверка за обира на къщата-музей на Хаджи Димитър

Региони

Рашидов разпореди проверка за обира на къщата-музей на Хаджи Димитър

3900
на 14.11.2014
Рашидов разпореди проверка за обира на къщата-музей на Хаджи Димитър
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Министърът на културата Вежди Рашидов разпореди извършването на пълна проверка в къщата-музей на Хаджи Димитър в Сливен, след  извършения обир в родния дом на легендарния войвода, съобщиха от Министерство на културата.

препоръчано

Комисията, която ще извърши проверка на състоянието на музейната сбирка в родния дом на войводата, обхваща стопанисването на музея и  мерките за сигурност.

В комисията ще бъдат включени инспектори от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство", както и експерти от Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства" в Министерството на културата.

Проверяващите инспектори от Министерство на културата ще имат за първостепенна задача да преценят дали са достатъчни мерките, взети от длъжностните лица в музея за опазването и съхраняването на безценните експонатите в къщата-музей.


Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК