БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Революция в учебния процес в Пловдив и Варна: На училище от 9 часа, преди това мозъкът спи

Само в ПИК
Революция в учебния процес в Пловдив и Варна: На училище от 9 часа, преди това мозъкът спи
Автор: ПИК
Дата
Дата
2979
Коментари
0
Революция в учебния процес в Пловдив и Варна: На училище от 9 часа, преди това мозъкът спи

Ученици от математическите гимназии в Пловдив и Варна искат радикални промени в Закона за образованието, научи „Марица”. Целта е да се разтовари учебният процес, а всеки тийнейджър след 7 клас, който не е в профилирано учебно заведение, да избира какви общообразователни предмети да учи. Така няма да се пилеят излишни сили и енергия за материя, която няма да им бъде полезна в бъдеще. По този начин всеки ще се концентрира в избраната от него област за реализация след средното образование и кандидатстване във ВУЗ.

Първият учебен час да започва в 9 ч., а не в 7,30 ч., както е сега, и да се учи на една смяна от 9 до 15 ч., са част от промените, за които ще настояват математиците. Мотивът им е, че в по-ранния час на деня мозъка на човек не е настроен за активна мисловна дейност. Другото искане е за пълна промяна на учебниците. Според младежите в много от помагалата материалът е стар и скучен, а в някои случаи информацията е грешна.

В момента гимназистите разработват проект за промяна на закона, който ще предложат на министъра на образоването и на парламентарната комисия по наука и образование. Те са убедени, че ако идеите им станат факт, в школото ще се ходи с желание, а не по задължение, с което ще се повиши и успехът на всеки.

Още по темата
Ново пет! Местят лошите ученици в друг клас
Часовник
16:23
Освен със забележка, предупреждение за изключване и изключване, недисциплинираните ученици вече ще се наказват и с преместване в друг клас или с преминаване от дневна в самостоятелна форма на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

На едно младо семейство им се родила дъщеричка. Жената предложила:
- Да я наречем Петя? И двете баби се казват така, и двете ще са доволни.
Мъжът казал:
- Напротив, и двете ще ни намразят, че сме я кръстили на другата баба.