БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Революция в учебния процес в Пловдив и Варна: На училище от 9 часа, преди това мозъкът спи

Само в ПИК
Революция в учебния процес в Пловдив и Варна: На училище от 9 часа, преди това мозъкът спи
Автор: ПИК
Дата
Дата
3045
Коментари
0
Революция в учебния процес в Пловдив и Варна: На училище от 9 часа, преди това мозъкът спи

Ученици от математическите гимназии в Пловдив и Варна искат радикални промени в Закона за образованието, научи „Марица”. Целта е да се разтовари учебният процес, а всеки тийнейджър след 7 клас, който не е в профилирано учебно заведение, да избира какви общообразователни предмети да учи. Така няма да се пилеят излишни сили и енергия за материя, която няма да им бъде полезна в бъдеще. По този начин всеки ще се концентрира в избраната от него област за реализация след средното образование и кандидатстване във ВУЗ.

Първият учебен час да започва в 9 ч., а не в 7,30 ч., както е сега, и да се учи на една смяна от 9 до 15 ч., са част от промените, за които ще настояват математиците. Мотивът им е, че в по-ранния час на деня мозъка на човек не е настроен за активна мисловна дейност. Другото искане е за пълна промяна на учебниците. Според младежите в много от помагалата материалът е стар и скучен, а в някои случаи информацията е грешна.

В момента гимназистите разработват проект за промяна на закона, който ще предложат на министъра на образоването и на парламентарната комисия по наука и образование. Те са убедени, че ако идеите им станат факт, в школото ще се ходи с желание, а не по задължение, с което ще се повиши и успехът на всеки.

Още по темата
Ново пет! Местят лошите ученици в друг клас
Часовник
16:23
Освен със забележка, предупреждение за изключване и изключване, недисциплинираните ученици вече ще се наказват и с преместване в друг клас или с преминаване от дневна в самостоятелна форма на...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.