Регистрират по 14 000 нови автомобила всяка година в София

Само в ПИК
Регистрират по 14 000 нови автомобила всяка година в София
Автор: ПИК
Дата
Дата
4269
Коментари
4
Регистрират по 14 000 нови автомобила всяка година в София

София в топ 100 на градовете с най-големи задръствания. На 83-то място се наредихме в световна класация сред 189 населени места.

В задръствания прекарваме средно по 38 минути на ден, или общо 144 часа на година. Повече време се губи вечер – тогава пътуването е с 66% по-дълго от нормалното. Благодарение на тези цифри София за първи път попада в топ 100 на световна класация за градове с най-големи задръствания.

Една от основните причини за това е увеличаването на броя на автомобилите. По данни на КАТ новорегистрираните коли на ден са повече от 400. На година достигат вече 14 000. За сравнение преди години броят им е бил около 9000.

„Урбанизацията е световен процес и той се проявява във всички големи градове. София не прави изключение. Колите се увеличават. В същото време по данни на Евростат София е на много добро място в Европа по отношение на използването на градския транспорт. В челната петица сме заедно с градове като Мадрид и Хелзинки. Продължаваме политиката по обновяването му, както и по строителството на метрото, така че все повече хората да го използват”, коментира пред Нова телевизия зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Работи се активно по доизграждането на околовръстния път на София, който ще изнесе голяма част от трафика от центъра на града. Паралелно с това продължава и работата по ринговите булеварди.

Напиши коментар »
(4)
1
Новости хай тек здесь [url=http://1st-digital.ru/]1st-digital.ru[/url]
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
400x300=120000 автомобили на година! Не можете да смятате!
4
Колите не са причина за задръстванията, по-скоро липсата на организация на кръстовищата. Не пускайте пешеходци пред колите, при завой надясно, така се създават изкуствени тапи! Завоят наляво да бъде основна посока и да не се дава предимство на движещите се направо, така се създават тапи. Имам чувството, че се прави умишлено всичко това от Столична община.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

Наборник e на медицинска комисия. На прегледа за зрение не успял да прочете нищо на таблото с изключение на най-едрия шрифт. Въпреки това докторът казал:

- Годен.

- Но, докторе, за какво съм годен?

- За близък бой.