Рекорд! 4,7 млн. чужди туристи почивали на Черноморието

ЧАС ПИК

Рекорд! 4,7 млн. чужди туристи почивали на Черноморието

7483
на 27.09.2014
Рекорд! 4,7 млн. чужди туристи почивали на Черноморието
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Броят на чуждите туристи, ползвали услуги по морските ни комплекси това лято, е около 4,7 милиона.

препоръчано

Това посочи Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

Основните пазари, от които са дошли туристи в България това лято, са Германия, Русия и Румъния, Гърция като съседни страни на България.

Туристите от чужбина са отсядали на различни места, като основно са се използвали големите морски туристически комплекси, съобщава агенция Фокус.

Най-много са посетителите в района на Слънчев бряг и заобикалящата го инфраструктура – Свети Влас, Обзор, Равда, Ахелой, Поморие, и Южното Черноморие в отсечката между Созопол, Приморско и Китен.


По думите на Драганов е отчетен изключително труден туристически сезон, който е започнал с влошаването на международното положение в региона заради Украйна, изключително тежка вътрешна политическа, социална и финансова криза и тежко метеорологично време, което пък е ограничило уикендовите пътувания.

Спадът в броя на туристите към моментае в рамките на около 10%основно заради отлива на уикендови туристи и на туристи от някои пазари, каквито са Русия, Украйна, Израел, Холандия и други, посоча още Драганов.

Добра новина е обаче, че има отлив на шлагера „алкохолен туризъм”.  Една голяма част от туристите – предимно младежи от Скандинавия и Великобритания – са предпочели други дестинации за „алкохолен туризъм”, посочва Драганов. 

По думите му, когато става въпрос за подобен род организирани мероприятия, обикновено те са с преходен характер. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК