Реформаторите са против специален закон за КТБ

ЧАС ПИК

Реформаторите са против специален закон за КТБ

5469
на 17.07.2014
Реформаторите са против специален закон за КТБ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Реформаторският блок категорично се противопоставя срещу т.нар. "Закон за КТБ" и съпровождащото го извънредно законодателство, с което се цели "замитане на следите" от кражбите в Корпоративна търговска банка и заплащане на борчовете на новите кредитни милионери с парите и спестяванията на данъкоплатците.

препоръчано

Това се казва в официална позиция на формацията за ситуацията около банката.

"Остро възразяваме срещу заявените намерения за директно нарушаване на действащото законодателство.

По този начин отново безцеремонно ще бъдат ограбени българските граждани и облагодетелствани лицата, свързани с управляващата върхушка, наредила тегленето през подставени лица на огромни необезпечени кредити от КТБ, с ясното намерение никога да не ги върнат", допълват от Реформаторския блок. 

От формацията апелират към президента да упражни правото си на вето върху "законодателния бандитизъм срещу редовния вложител" в банката.

"Не приемаме предложенията за изменения в редица закони, заявени от провалилото се ръководство в БНБ целящи да се оневинят провинилите се банкови надзорници и да се изземат контролни правомощия от българския съд и от Фонда за гарантиране на влоговете в банките в полза на тотално дискредитираното правителство на Орешарски", заявяват още реформаторите.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК