БЪЛГАРИЯ ДНЕС
БЪЛГАРИЯ ДНЕС

РЗС: Селскостопанска академия е СССР-ска измишльотина, на която трябва да се сложи край !

Само в ПИК
РЗС: Селскостопанска академия е СССР-ска измишльотина, на която трябва да се сложи край !
Автор: ПИК
Дата
Дата
11023
Коментари
12
РЗС: Селскостопанска академия е СССР-ска измишльотина, на която трябва да се сложи край !

Селскостопанската академия е една ретроградна, останала от времето на комунизма, напълно атрофирала научно–изследователска структура. Тя е СССР-ска измишльотина, на която час по–скоро трябва да се сложи край.

Селскостопанската академия няма нужда от нов шеф, но има незабавна необходимост от разпускане и вливане в БАН.

Аграрната академия е анахронизъм, който не произвежда научни разработки, но за сметка на това продължава да харчи държавни пари за заплати.

Продължава да реализира загуби от десетки институти с хиляди декари земя, който биха били супер печеливши, ако се стопанисваха от ефективна структура.

Поредната смяна на директора на Селскостопанската академия е безсмислено упражнение, което за пореден път отлага решението на проблема.

Единственото правилно решение е академията да се влее в БАН, а част от институтите да отидат като научно-изследователски центрове към Аграрния университет, Лесотехническия, Тракийския или Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Напиши коментар »
(12)
1
Скрий се малоумнико ! От теб няма нужда !
2
ЯНЕ Е ВЕЛИК, ХИЛЯДИ МЛАДИ ХОРА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА НЕГО, ЗАЩОТО ДОКАЗАНО БОРИ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ.
3
Край трябва да се сложи на такива като теб.
4
Кой дебил реши че това човекоподобно е интересен на обществото.
5
светкавично . Анахронизъм . В огледалото .
6
ОЩЕ ЕДИН ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ФД КОЙТО СЪСИПА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО... СЕГА БЪЛГАРИТЕ СЕ ХРАНЯТ САМО СЪС ВНОСНИ ПРОДУКТИ... КАК БЕЗ СПЕЦИАЛИСТИ МОЖЕ ДА СЕ УПРАВЛЯВА КОЯТО И ДА Е СФЕРА ОТ СТОПАНСТВОТО???
7
А ти от къде точиш пари Янке? Добре си се охранил като ти гледам снимката, заприличал си на шопар.
8
Това е пълна глупшост колко пъти яне е стапвал в сса я да каже, да дойде тук да види.
9
И какво ще види , ако дойде ??? Ще види една тотално ненужна , ялова организация !Всяка стотинка , която се дава от бюджета за такива структури, е хвърлена на вятъра.ССА вече няма нито кадрови нито какъвто и да е потенциал да прави наука!!! НАЦВЪКАХА СИ СТОТИЦИ ДОЦЕНТИ И ПРОФЕСОРИ , НО НАУКА НЯМААААААА !!! ЗАТОВА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕЕМ СЕМЕНАТА НА СИНЖЕНТА , КВС , ПИОНЕР И Т.Н. Нооооооо - имаме професори - с ЛОПАТИ ДА ГИ РИНЕШ.... ССА е тотална недомислица , пълен правен , финансов и административен АБСУРД... Казвам го исъм го казвал, защото работя там и знам за какво става въпрос...!!!
10
Хей DIM. Много си компетентен май?!? "Нацвъкали" си били професори и доценти. А ти като си толкова загрижен за бюджета защо работиш там бе измекярин. Ти какво цвъкаш толкова време на работното си място. А сеете семена на въпросните фирми, защото от там падат много комисионни и далаверки, но ти явно не си се доредил до тях.
11
Яне е прав за ССА е комунистическа отживелица Науката в ССА не е приложна Професорите са жалки преписвачи на статий с импактт фактор Най-голямата перверзия в ССА се нарича КАРИЕРНОТО РАЗВИТИЕ НА УЧЕНИТЕ колко милиона на година струва кариерното развитие на шепа учени -преписвачи Защо всички данакоплатци да им плащат масрафа
12
ССА трябва да се закрие в сегашния й уродлив вид. Една доцентура струва 3000лв на заслужилия я нещастник . И перверзията е че тези пари ги вземат негови колеги за да участвуват в височайшата комисия 10тина паразита изказват височайшото си мнение При кой да отида за 3000белязани лева за да изгорят тези бандити? Макар че има сметка сребра тези паразити правят договари за дарения за да могат преписвачите да станат професори и доценти .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години
Киркор и Гарабед попаднали на самотен остров. Киркор си води дневник:Ден 1: скукаДен 2: голяма скукаДен 3: ужасна скукаДен 4: космическа скукаДен 5: Гарабед взе да ми харесваДен 6: Гарабед все повече ми харесваДен 7: Гарабед ме изпревари