Родители откриха граматическа грешка в помагало по български език (СНИМКА)

Само в ПИК
Родители откриха граматическа грешка в помагало по български език (СНИМКА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
4826
Коментари
3
Родители откриха граматическа грешка в помагало по български език (СНИМКА)

Граматическа грешка е допусната при отпечатването на помагало по български език за детски градини. Снимки на помагалото станаха много популярни в социалните мрежи, предаде Нова Телевизия.

От издателството обясниха, че грешката е резултат от кратките срокове за издаването на много учебници и помагала за новата учебна година.

След като новото издание попаднало в склада, не било проверено от технически редактор и така попаднало в разпространителската мрежа.

От там гарантираха, че целият комплект работни листове е спрян от продажба и че през следващата седмица поправените издания отново ще са в продажба.

Напиши коментар »
(3)
1
Това членуване масово го използват и тук в сайтовете и във вестниците и в телевизията и в радиото. ВСИЧКИ!
2
Членът е членуван , когато е правилно да бъде членуван, това ми звучи, като едно стихче от времето на ученическите ми години, цитирам: " Где ли е добрият бобър, где е бобърът добър и дали е бобър добър или е добър бобър?" Поколението на моите деца израстна неграмотно, дано внуците ми да бъдат по-добре обучени в школото.
3
Те нали в детската градина не знаят да четат и не са изучили пълният член,какъв е проблема не ми е ясно,а на учителките да не мислите ,че им прави впечатления ,със сигурност са по неграмотни и от децата
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

Един си купил куче птичар, но след една седмица го върнал. - Защо го връщате?? - Не струва! - Как не струва - това е куче медалист!! - Станала е някаква грешка - или не може да лети, или не го хвърлям достатъчно високо.