РОДОЛЮБИЕ! Открит урок по история събра над 150 ученици в русенско училище (СНИМКИ)

Само в ПИК
РОДОЛЮБИЕ! Открит урок по история събра над 150 ученици в русенско училище (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
2989
Коментари
3
РОДОЛЮБИЕ! Открит урок по история събра над 150 ученици в русенско училище (СНИМКИ)

Над 150 ученици и учители присъстваха на открития урок, който сдружение „Българска история“ изнесе в Средно училище „Васил Левски“ в Русе днес. По време на него от сдружението разказаха за едно от големите военни постижения на армията ни след Освобождението на България – Тутраканската епопея, и прожектираха пред учениците документалния филм от поредицата „Българско военно чудо“, който пресъздава сражението.

„Щастливи сме, че интересът към гостуването ни беше толкова голям. И преди сме изнасяли уроци в това училище и категорично можем да кажем, че тук са едни от най- будните деца и учители“, заяви Марио Мишев от сдружение „Българска история“.

Директорите и учителите по история в русенското училище ще получат всички 10 документални филма от поредицата „Българско военно чудо“ безвъзмездно и ще могат да ги използват по време на часовете си по история като допълнителен учебен материал.

Откритите уроци на „Българска история“ и документалната поредица, която разказва за военните постижения на армията ни – „Българско военно чудо“, са част от образователната инициатива на сдружението и на ЗАД „Армеец“. Тя цели да направи историята атрактивен предмет в училище и да провокира интереса на учениците към родното минало. Затова всички филми от документалната поредица се предоставят безвъзмездно за образователни цели.

Русе е четвъртият град от обиколката на филмите от „Българско военно чудо“ и „Българска история“. Следващите две спирки са Карнобат и Бургас. На 9 ноември, четвъртък, от 12:30 ч. сдружението ще проведе открит урок и в СУ „Христо Ботев“ в Карнобат, като още същия ден ще поеме и към Бургас. Урокът по история в черноморския град ще се проведе в Немската езикова гимназия от 16 ч.

Напиши коментар »
(3)
1
Ето това е хубава новина а вие ни занимавате с ПЛАЗМОДИЯ ПЛЕВНЮ!
2
Най-после нещо смислено и полезно да се случи в този невероятно опростачен свят!
3
Няма да се учудя, ако бъде включен и филма"Ние сме на всеки километър" - от който е видно, как Българските: Комунистическа, Антифашистка и Циганска банди са ограбвали и избивали трудолюбивите Българи и Българската интелигенция. Ще се изучава ли в История на България за зверствата на тези банди след 09.09.1944 год. И за това, че главатарите на тези банди и в момента са на власт и продължава ограбването на трудолюбивия Български народ и издевателствата върху него.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

Наборник e на медицинска комисия. На прегледа за зрение не успял да прочете нищо на таблото с изключение на най-едрия шрифт. Въпреки това докторът казал:

- Годен.

- Но, докторе, за какво съм годен?

- За близък бой.