Румен Гечев: С кой акъл правителството подписа споразумението за Канада?!

Икономика

Румен Гечев: С кой акъл правителството подписа споразумението за Канада?!

59515
на 26.10.2016
Румен Гечев: С кой акъл правителството подписа споразумението за Канада?!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В момента българският бизнес в селското стопанство се крепи на рехавите субсидии и ЕС. Представете си и те като се прекратят какво ще стане. Ние имаме около 220 млн. евро годишно внос-износ с Канада. Но ефектът в негативен план за нас след сключването на споразумението между ЕС и Канада ще бъде огромен. Това заяви пред Би Ти Ви икономистът проф. Румен Гечев. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

"Ние имаме един основен икономически и търговски партньор - Германия. Но ако прочетете тези 1500 страници на споразумението (а то от наша страна е подписано от много хора, които дори не са го прочели), ще видите, че Германия е подписала това споразумение със специална клауза. Като започне действието на споразумението всеки германски съд, обърнете внимание, ако някой състав на съдиите намери нещо в ущърб на немския бизнес, те могат да деанонсират споразумението. Докато при нас такава подклауза няма", обясни Гечев. 

"Защо нашето правителство не постави въпроса пред Канада - ние втора категория държава ли сме в ЕС", попита гостът. 

"Второ - канадските фирми и американските ще имат правото да съдят всяка държава от ЕС. Това означава, че водещи корпорации - американски и канадски ще могат да съдят българското правителство.  И българската държава няма да може да се защити. И третото е ГМО. Това е важно за нас като граждани, като родители. ГМО модифицираните храни и семена означават заплаха за поколенията след нас. Експерти по генно инженерство и лекари твърдят, че използването на ГМО храни крие сериозни опасности за здравето ни и за нашите поколения. Щом това е така - с кой акъл правителството подписва това споразумение? Защо нямаме защитна клауза като Германия и защо се рискува здравето на нашите деца?!", заяви Румен Гечев. 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК