Румен Овчаров хвърли бомбата: Има инвеститор, който иска да прави АЕЦ "Белене", идва от Запад

Икономика

Румен Овчаров хвърли бомбата: Има инвеститор, който иска да прави АЕЦ "Белене", идва от Запад

45791
на 27.11.2016
Румен Овчаров хвърли бомбата: Има инвеститор, който иска да прави АЕЦ Белене, идва от Запад
Автор:   ПИК

Според левият политик обаче властите мълчат за офертата, защото не им изнася

Последвайте ни в Google News Showcase

Румен Овчаров хвърли бомба в ефира на Нова телевизия. "В момента има частен инвеститор, който иска да прави "Белене". Но от министерството си мълчат за това нещо, защото не им изнася. Викнете министърката на енергетиката и я питайте за това нещо", каза Овчаров. Той отсече,че единственото, което ще каже за тази оферта е,че инвеститорът идва от Запад и "офертата хич не била лоша".

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Спецът по енергетиката обясни,че трябва да се вдигне мораториума върху АЕЦ "Белене"  от сегашното Народно събрание", защото ако това не се направи още шест месеца държавата ще плаща пари по този проект.

„През последните шест месеца Томислав Дончев, Борисов и Теменужка Петрова твърдят, че търсят инвеститор, сега нека да кажат какво се случва”, каза още бившият икономически министър.

Овчаров беше обвинен за безстопанственост в размер на 193 млн. евро по делото "Белене". Той коментира, че щетите за страната ни по проекта настъпват след спирането му. „Виновни са тези, които спряха проекта”, категоричен беше той.

Бившият енергиен министър допълни, че щетите не идват от това, че три правителства са работили по него, или от това, че няколко министри са изпълнявали постановления за реализацията му. Според Овчаров въпросът е кога прокуратурата ще разследва кой и защо е спрял проекта.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК