Румен Петков: Кабинетът направи най-големият подарък на БСП с отказа да й даде паметника на Бузлуджа

Само в ПИК
Румен Петков: Кабинетът направи най-големият подарък на БСП с отказа да й даде паметника на Бузлуджа

Позор и абсурд е полицията да си купува сама от тонера за ксерокса до дрехите!, казва бившият вътрешен министър

Автор: ПИК
Дата
Дата
9691
Коментари
2
Румен Петков: Кабинетът направи най-големият подарък на БСП с отказа да й даде паметника на Бузлуджа

БСП не успява да изговори критиките си към случващото се в МВР, което се опитва да прави в момента. Това се случва поради неспособността на БСП да формулира политиките, както и заради съпричасността й с провала на оградата, и поради провала на БСП въобще в сектора "Сигурност" по времето на Орешарски. Сега се търси "попал в газету", за да се покаже, че някой мърда там. Това коментира пред БНТ бившият вътрешен министър Румен Петков. 

Не може министърът на вътрешните работи да излезе и да каже, че не може да повиши заплатите на полицаите без да се е видял със синдикатите, възмути се Петков. 

Съкращения на полицейския състав е абсурдно да се прави, защото анализите от последните 15 години показват, че съставът отговаря на европейските норми. Но е нелепо министърът на финансите да обявява, че има 1,6 милиарда над предвидените в бюджета от борбата с контрабандата и същият министър на финансите и, за мой потрес, министърът на вътрешните работи, да излизат и да кажат, че не могат да повишат заплатите, възмути се Петков. 

Всички лъгаха, без АБВ, че ще повишат пенсиите, че ще повишат заплатите в МВР. Днес се говори, че ще ги вдигнат на Нова година, а тогава ще ни връхлети председателството и ще кажем: Дай да видим какво става с председателството, смята ексвътрешният министър. И допълни: Това са глуповати маньоври.

Позорна е ситуацията полицаите да си купуват сами облеклото. Това са абсурди, когато сме ги поставили в унизителното положение да си купуват от тонер за ксерокса до облекло, това е ненормално, допълни Петков.  

 По отношение на паметника на Бузлуджа, Петков посочи, че БСП няма представа какво е състоянието му. Станишев прави този номер, Корнелия и тя го прави, всеки, който си тръгва от БСП го прави това заиграване с паметника. Но най-големият подарък, който правителството може да направи на БСП, е да откажат да им го дадат, смята Петков. Той бе категоричен, че този паметник е уникален и към него може да има отношение държавата. 

Напиши коментар »
(2)
1
Какви абсурди, та лекари и сестри си купуват и пълнят тонери, купуват си хартия, събират пари за ремонти на имущество. И колко още неща, с мизерните си заплати медицинските ни сестри отделят и за това.
2
Един пиклю дава акъл... Простак.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

Колега вие били ли сте редовно на лекциите ми? - Разбира се. - Но аз не съм ви виждал никога! Къде сядахте? - Зад колоната, господине... - Ама че работа! Петдесет сантиметра колона, а вие сте седемнадесетия студент, който е сядал зад нея.