Румен Петков: Кабинетът направи най-големият подарък на БСП с отказа да й даде паметника на Бузлуджа

Само в ПИК
Румен Петков: Кабинетът направи най-големият подарък на БСП с отказа да й даде паметника на Бузлуджа

Позор и абсурд е полицията да си купува сама от тонера за ксерокса до дрехите!, казва бившият вътрешен министър

Автор: ПИК
Дата
Дата
9318
Коментари
2
Румен Петков: Кабинетът направи най-големият подарък на БСП с отказа да й даде паметника на Бузлуджа

БСП не успява да изговори критиките си към случващото се в МВР, което се опитва да прави в момента. Това се случва поради неспособността на БСП да формулира политиките, както и заради съпричасността й с провала на оградата, и поради провала на БСП въобще в сектора "Сигурност" по времето на Орешарски. Сега се търси "попал в газету", за да се покаже, че някой мърда там. Това коментира пред БНТ бившият вътрешен министър Румен Петков. 

Не може министърът на вътрешните работи да излезе и да каже, че не може да повиши заплатите на полицаите без да се е видял със синдикатите, възмути се Петков. 

Съкращения на полицейския състав е абсурдно да се прави, защото анализите от последните 15 години показват, че съставът отговаря на европейските норми. Но е нелепо министърът на финансите да обявява, че има 1,6 милиарда над предвидените в бюджета от борбата с контрабандата и същият министър на финансите и, за мой потрес, министърът на вътрешните работи, да излизат и да кажат, че не могат да повишат заплатите, възмути се Петков. 

Всички лъгаха, без АБВ, че ще повишат пенсиите, че ще повишат заплатите в МВР. Днес се говори, че ще ги вдигнат на Нова година, а тогава ще ни връхлети председателството и ще кажем: Дай да видим какво става с председателството, смята ексвътрешният министър. И допълни: Това са глуповати маньоври.

Позорна е ситуацията полицаите да си купуват сами облеклото. Това са абсурди, когато сме ги поставили в унизителното положение да си купуват от тонер за ксерокса до облекло, това е ненормално, допълни Петков.  

 По отношение на паметника на Бузлуджа, Петков посочи, че БСП няма представа какво е състоянието му. Станишев прави този номер, Корнелия и тя го прави, всеки, който си тръгва от БСП го прави това заиграване с паметника. Но най-големият подарък, който правителството може да направи на БСП, е да откажат да им го дадат, смята Петков. Той бе категоричен, че този паметник е уникален и към него може да има отношение държавата. 

Напиши коментар »
(2)
1
Какви абсурди, та лекари и сестри си купуват и пълнят тонери, купуват си хартия, събират пари за ремонти на имущество. И колко още неща, с мизерните си заплати медицинските ни сестри отделят и за това.
2
Един пиклю дава акъл... Простак.
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, бизнесмен
Става на: 59 години

Разтревожена жена влиза в полицията: 
- Току-що в тролея ми откраднаха всичките пари. 
- Как се случи? 
- Не разбрах. До мене стоеше симпатичен мъж и помислих, че има добри намерения. 
- Къде ви бяха парите? 
- В пазвата.