Румен Петков: Оформя се коалиция без облик

ЧАС ПИК

Румен Петков: Оформя се коалиция без облик

5616
на 17.10.2014
Румен Петков: Оформя се коалиция без облик
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Оформя се една коалиция без облик, без изчистена физиономия. На този етап тя е повече от размита. АБВ продължава да настоява управляващото мнозинство да се формира на базата на ясен публичен договор, в който да има политически и управленски ангажименти и отговорности. Това каза Румен Петков от АБВ в предаването „Денят започва” на БНТ.
Петков заяви, че АБВ приветства инициативата на ПП ГЕРБ за провеждане на разговори с всички парламентарно представени политически сили и тяхната публичност. В същото време той изтъкна и някои недостатъци на начина, по който са водени тези разговори.
„Важно е да се чуе ясно какво е намерението на мандатоносителя ГЕРБ. Аз съм притеснен, че там се говори за програма. Програма ни показа и кабинетът „Орешарски“ с известен резултат. Има и липса на известна хигиена в събирането на всякакъв тип подкрепа“, заяви Петков. 

препоръчано

Той бе категоричен, че всяка една от политическите партии трябва да даде максимума от себе си, независимо в какъв формат участва – опозиционен или управленски, за да излезе държавата от кризата. На въпрос относно приоритета, функциите и живота на бъдещия парламент, Румен Петков заяви, това е най-представителният парламент, който България някога е имала, и че е груба грешка да се предопределя продължителността на живота му още преди той да е сформиран.

„Това създава допълнително усещане за несигурност у администрацията, а това я деморализира. Второ – при липсата на физиономия, конкретна визия и стремеж за ясно разписване на политическата отговорност от участниците в едно ново управленско мнозинство най-малкото съм смутен. Зависи от мотивите, с които всяка една от политическите формации би влязла в един такъв кабинет, зависи от отговорността, която има на гърба си, и много се надявам да не зависи от конюнктурата“, допълни той.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК