Румен Радев декларира подкрепата си за Южния газов коридор

Само в ПИК
Румен Радев декларира подкрепата си за Южния газов коридор
Автор: ПИК
Дата
Дата
2924
Коментари
6
Румен Радев декларира подкрепата си за Южния газов коридор

Азербайджан играе ключова роля за диверсификацията на енергийните източници за Източна и Централна Европа. За това подкрепяме този проект. Това каза президентът Румен Радев в началото на разговора си с президента на Азербайджан Илхам Алиев по време на двудневното му официално посещение в Баку.

Българският президент декларира подкрепата си за Южния газов коридор, където Азербайджан играе ключова роля. По думите му този проект ще допринесе за диверсификацията на енергийните източници за Източна и Централна Европа.

"Добрият политически диалог е доказателство за добрите отношения във всички сфери. За това подкрепяме този проект. Също така има възможност за развитие на други инфраструктурни проекти", допълни Румен Радев. 

Българският президент наблегна и на изграждането на директната въздушна линия между София и Баку, защото това допринесе за развитието на отношенията между двете страни на всички нива. 

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев увери, че ще се обменят идеи за подобряване на сътрудничеството между двете страни. По думите му идеите, които двама са споделили помежду си по време на разговорите на "четири очи", ще спомогнат за подобряване на това сътрудничество.

"Имаме добри политически и икономически отношения, в областта на икономиката има още много потенциал за развитие", добави Илхам Алиев. Той каза още, че България е много близък на Азербайджан партньор и приятелска страна. 

"Вашата визита показва, че сме добри приятели. Надявам се сътрудничеството ни като приятелски държави да продължи", подчерта азербайджанският президент.

„Визита на българския президент Румен Радев продължава с пленарни разговори на делегациите на двете страни.

Още по темата
В Азербайджан проверяват информацията за гибелта на 300 граждани на страната по време на антитерористичните операции в Ирак
Часовник
04:14
Азербайджанските специални служби проверяват информацията за гибелта на 300 граждани на страната по време на антитерористичните операции в Ирак, пише Независимая газета. По данни на началника...
Напиши коментар »
(6)
1
не с подкрепата. а със заповедта на кремъл радеф да ходи на събира точки и същевременно да търси възможности кремълл да прави оборот . че рублите са на превършване
2
Тоя може само да копае картофите на Бойко!
3
do 2 напротив тиквата да копае тъкмо да отслабне 140 кг е
4
Объркал си първата цифра!
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
А това изказване съгласувано ли е с Решетников ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

- Обвиняеми, вие сте обидили служебно лице! Определям глоба от 100 лв. Искате ли да кажете още нещо? - Бих искал, но при тези цени…