Русенски фирми протестираха с шествие срещу цената на тока

Региони

Русенски фирми протестираха с шествие срещу цената на тока

5426
на 29.07.2015
Русенски фирми протестираха с шествие срещу цената на тока
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Русенски фирми от сферата на леката промишленост се включиха в организирания национален протест срещу повишаването на цената на тока. Макар работниците да бяха доста по-малко от очакваното, те компенсираха бройката с колоритна атмосфера.

препоръчано

Шествието тръгна от Западната промишлена зона, където се намират повечето от предприятията. Участниците се бяха въоръжили с вувузели, свирки и барабани. Те носеха и плакати с надписи "Да на реформите, не на кражбите в енергетиката". Работниците преминаха по улиците на Русе до площад "Батенберг", озвучавайки протеста си. "Не" на повишаване на цената на тока, "да" на трайно истинско решение на проблема на енергетиката.

Такова има, има девет човека които ще заседават в петък, нека да го прегледат внимателно и да вземат правилното решение", заяви изпълнителният директор на една от фирмите. И работници, и работодатели са притеснени, че със скока на цената на електроенергията ще намалеят приходите на фирмите. Ще се наложи увеличение на цените, а оттам пък няма да има пари за работни заплати и може да се стигне дори до съкращения на работни места.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК