Русия и Саудитска Арабия се разбраха и петролът прескочи 52 долара за барел

Само в ПИК
Русия и Саудитска Арабия се разбраха и петролът прескочи 52 долара за барел
Автор: ПИК
Дата
Дата
2542
Коментари
0
Русия и Саудитска Арабия се разбраха и петролът прескочи 52 долара за барел

Споразумението за ограничаване на добивите на петрол да бъде продължено с още 9 месеца. За това се договориха Русия и Саудитска Арабия, двете държави с най-висок дневен добив, а самото споразумение ще бъде предложено на срещата на страните от ОПЕК на 25 май, пише „Блумбърг”.

Съобщението за решението веднага се отрази на световните пазари и петролът поскъпна до малко над 52 долара за барел, най-висока стойност от 2 май.

„Намаляването на добивите е задължително, след като страните-производителки не успяха да достигнат желаното ценово равнище досега. Но се надяваме това да стане до началото на 2018 година”, каза министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Халид ал-Фалих.

Предварителни проучвания показват, че всички 24 страни-производителки подкрепят ограничаването на добивите в търсене на по-високи цени на енергийната суровина.

Още по темата
Русия заля световния пазар с петрол, продава с близо 3 долара по-евтино на барел от Брент
Часовник
15:29
Русия е увеличила износа си на петрол на всички пазари, където има клиенти, съобщи „Ройтерс”. Това се прави въпреки декларацията за намаляване на добивите с оглед регулиране на цените,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Николай Ламбрев
Николай Ламбрев
театрален режисьор
Става на: 64 години

- Деца, какъв урок имаме днес? - Математика, госпожо. - Диктувам задача: "Две млади интелигентни жени изпили една бутилка водка. Пита се в задачата за какъв хикс им е трябвало след това да пият и червено вино?"