Руската онлайн-услуга “Ало” ще замени Skype, Viber и WhatsApp

ЧАС ПИК

Руската онлайн-услуга “Ало” ще замени Skype, Viber и WhatsApp

13970
на 07.03.2016
Руската онлайн-услуга “Ало” ще замени Skype, Viber и WhatsApp
Автор:   ПИК

Руските мобилни оператори обединиха усилията си срещу огромната популярност на чуждите месинджъри, към които отива целия гласови трафик и текстови съобщения. Това е и причината мобилните оператори да се превръщат в обикновени интернет-провайдъри от ниско ниво, пише kaldata.com

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Руските мобилни оператори проправят нов закон за въвеждане на лицензиране на месинджърите. Известно е, че единствено Skype изпълнява исканията на Федералната Служба за Безопасност, а останалите месинджъри надеждно шифрират трафика и не поддържат СОРМ (системата от технически средства за осигуряване функциите на оперативно-следствените мероприятия). В подобна бъдеща ситуация, те няма да получат лиценз и ще бъдат блокирани.

свързани новини

Ако месинджърите наистина бъдат блокирани в Русия, то ще стане възможно създаването на ефикасна руска VoIP система, поддържаща и новите руски процесори. Именно такава платформа с интересното име “Ало” подготвя корпоративния център Ростелеком.

Новата система трябва да е съвместима със смартфоните и таблетите, работещи с iOS 8 и по-висока, както и с Android 4 и по-висока.

Засега се планира това да бъде платена услуга и идеята е, че компанията няма да конкурира чуждите безплатни месинджъри. Проектът “Ало” трябва да стартира през месец юни тази година в 16-те по-големи градове в Русия.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК