Руски сапьори разминираха 10 кв. км от Алепо

Само в ПИК
Руски сапьори разминираха 10 кв. км от Алепо
Автор: ПИК
Дата
Дата
1880
Коментари
0
Руски сапьори разминираха 10 кв. км от Алепо

От 5 декември досега руски специалисти сапьори са работили в сирийския град Алепо, предаде ТАСС. Обезвредени са 14700 взривоопасни предмета, включително 6700 самоделни взривни устройства

Територията, на която са работили специалистите, е с обща площ от 966 хектара или 9,66 кв. км. Данните са на Руския център по примирение на враждуващите страни в Сирия.

Само през последното денонощие са прочистили от взривоопасни предмети четири училища, девет джамии и една детска градина в западната част на града.

От взривоопасни предмети вече са прочистени около 350 км автомобилни пътища и 2149 сгради, от тях 44 училища, 38 джамии, 10 болници и поликлиники, две детски градини, три водосборни станции, две електростанции и един хлебозавод.

Още по темата
Бунтовници са виновни за екзекуциите в Алепо миналата седмица
Часовник
18:34
Сирийските власти обвиниха бунтовници за екзекуцията на 21 цивилни, включително жени и деца, в Алепо през миналата седмица. Телата са били открити в два квартала в Източен Алепо, съобщи държавната...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Брокер лежи в болница. Сестрата му мери температурата. - Колко е, сестра? - пита той. - Тридесет и девет. - Когато стигне четиридесет, продавайте.