Руски учени: Странната комета ISON може да е извънземен кораб

Само в ПИК
Руски учени: Странната комета ISON може да е извънземен кораб

Тя рязко се насочи към спътника на Марс - Фобос, също смятан за станция на космически разум

Дата
Дата
11721
Коментари
0
Руски учени: Странната комета ISON може да е извънземен кораб

Кометата ISON (на снимката), която фучи през Слънчевата система и на 26 декември т.г. ще прелети на 60 млн. км от Земята, внезапно промени орбитата си. Поведението й е доста странно, твърдят астрофизици.

В момента опашатата звезда е в близост до Марс. На 17 септември тя изведнъж направи рязък завой и промени посоката на движението си, съобщи електронното издание The European Union Times, позовавайки се на доклад на руската агенция Роскосмос. Това сериозно озадачи учените.

Най-интересното в случая е, че маневрата е осъществена, докато кометата прелита край Фобос - луна на планетата Марс. Самият Фобос е необикновен космически обект, смятан от някои учени за кух и поради това те защитават версията, че е изкуствен. Кой е създал изкуствения (вероятно) Фобос?

Дали са извънземни, които  „откраднаха” руските сонди „Фобос-1” и „Фобос-2” през 90-те години на миналия век?! Сондите изчезнаха мистериозно, на борда им имаше и българска апаратура. Първата бе изстреляна на 7.7.1988 г., а на 1.9. радиовръзката с нея изведнъж прекъсна. Същата участ сполетя „посестримата” й, която излетя на 12.7.1988 г. и на 29.1.1989 г. стана невидима в радиодиапазона. До този момент никой нищо не знае за съдбата на тези космически апарати.

Руският астрофизик Йосиф Шкловски предположи, че странното движение на Фобос се дължи на съпротивлението, оказвано от горните слоеве на марсианската атмосфера. Как обаче обект със сравнително големи размери – Фобос е с диаметър около 22,2 км,  може да се влияе от триенето в атмосферата? Може, ако масата му е много малка, т.е., ако е кухо тяло. А щом спътникът е кух, навярно е изкуствен. И вътре е инсталирана космическа апаратура на извънземна цивилизация.

Сега странната комета С/2012 S1, наричана още ISON, проявява интерес именно към Фобос и реагира при минаването си край него. Възможно ли е самата комета, навлязла в Слънчевата система, да е всъщност космически кораб на чужда цивилизация? На 26 декември т. г., когато "кометата" мине най-близо край Земята, астрономите вероятно ще разбулят мистерията.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Димитър Липовански
Димитър Липовански
режисьор
Става на: 65 години

Един си купил куче птичар, но след една седмица го върнал. - Защо го връщате?? - Не струва! - Как не струва - това е куче медалист!! - Станала е някаква грешка - или не може да лети, или не го хвърлям достатъчно високо.