СВЕТЪТ ДНЕС
СВЕТЪТ ДНЕС

Руски хакери са проникнали в системи на НАТО и Украйна

Само в ПИК
Руски хакери са проникнали в системи на НАТО и Украйна
Автор: ПИК
Дата
Дата
4162
Коментари
2
Руски хакери са проникнали в системи на НАТО и Украйна

Руска хакерска група, която може би работи за правителството, е използвала неподозиран досега пропуск в операционната система Windows, за да шпионира НАТО, украинското правителство и обекти от националната сигурност, съобщава Washington post. Групата е активна поне от 2009 година.

Сред нейните мишени е полска енергийна компания, държавна агенция в западноевропейска страна и френска телекомуникационна фирма. „Това е съвместимо с шпионската дейност.

Всички знаци сочат за шпионаж в полза на руските национални интереси”, казва по този повод директорът на компанията iSight за киберсигурност. В същото време, няма индикации за това, че хакерите стоят зад скорошните намеси в системите на редица американски банки.

Напиши коментар »
(2)
1
Руски скапаняци, помияри и боклуци!!! И пак ще духат на културния и богат запад. То се почна вече. НВиж нефта, виж рублата.
2
И Уиндоус е руска система, лично Путин я внедрил на всички добри хора по света в компютрите, за да им пуска руски песни!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мечо Пух отива при Прасчо и му казва: - Искаш ли да отворим заедно търговска фирма? - И какво ще правим - ще продаваме мед ли? - Не, ще купуваме мед, а ще продаваме свинско.