БЪЛГАРИЯ ДНЕС

САМО В ПИК! Академик Георги Марков: Плевнелиев, нали си милионер, дари 500 хиляди за науката като Манджуков!

Само в ПИК
САМО В ПИК! Академик Георги Марков: Плевнелиев, нали си милионер, дари 500 хиляди за науката като Манджуков!
Дата
Дата
39785
Коментари
17
САМО В ПИК! Академик Георги Марков: Плевнелиев, нали си милионер, дари 500 хиляди за науката като Манджуков!

Общонародният комитет "Васил Левски" поиска Росен Плевнелиев да се извини за това, че в реч пред парламента си позволи да фалшифицира думи на Апостола на свободата. Президентът тогава цитира нещо уж казано от Левски - "този, който ни освободи, той ще ни пороби". В случая това бе използвано покрай антируската кампания, провеждана от Росен Плевнелиев. ПИК потърси за коментар един от най-уважаваните български историци - академик Георги Марков.    

 

Интервю на Петър БОЙЧЕВ

- Академик Марков,  от общонародния комитет „Васил Левски” искат президентът Плевнелиев да се извини, че използвал в речта си пред парламента думи на Апостола, които той никога не е изричал.

- Не само той, но и другите политици цитират много Левски, употребяват Апостола за пилитически цели. Това в техните уста е истинско кощунство. А Плевнелиев специално в Народното събрание си позволи даже да фалшифицира Левски! Каза "който ни е освободил, той ще ни пороби". Къде го е чел това неговият съветник, който му е писал речта?! Направи го, понеже сега се прави на русофоб, за да го харесат и подкрепят американците за президент.

- А наистина ли този цитат е фалшификат?

- Аз съм историк, макар и по по-нова история, но съм чел всичко написано от Левски. Никога и никъде не казвал тази фраза. Вярно че Плевнелиев не си пише сам речите като американския президент, но...Не бива да се злоупотребява с Левски, да го приспособява за съвременните си политически цели. Когато политиците ги опрат до стената, те се сещат за Левски.  

Да, добре, припомняйте си думите му, заветите му. Но първо прочетете Левски, писмата му, тефтерчето, и тогава го цитирайте. Левски е националният идеал, това е доктрината на 19 век, идеята за национално освобождение. Но сега сме 21 век.

 

Още по темата
АКАДЕМИК ГЕОРГИ МАРКОВ С РАЗТЪРСВАЩИ ОТКРОВЕНИЯ ЗА ПИК! Безпомощният жалък Европейски съюз е поставен на колене от няколко убийци! До месец-два ще има нов кървав атентат!
Часовник
10:05
Академик Георги Марков е действителен член на българската академия на науките. От 1993 г. до 2013 г. е директор на Института по история към БАН. Един от най-именитите ни и уважавани учени. Патриот...
Напиши коментар »
(17)
1
Гледайте новата част на филма "Игрите на глада - РОСКА - МИЖИТУРКА"
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Има разлика г-н Марков.Едните пари са изкарани с труд а другите с крадене.Можеш сам да определиш кои какви са.
4
Този коментар е обозначен като спам.
5
С голям труд си е изкарвало комсомолското секретарче парите по паркинЗите на Германия,продавайки на безценица труда на помаците от родния му край - Г.Делчевско.Робовладелец.
6
Марков е изкукал. Манджуков просто е върнал част от заграбените народни пари. За разлика от него, Плевнелиев си ги е спечелил от германците.
7
Ицо, Роско е прал пари на българските мутри в Германия
8
Комунистчета, мразите Плевнята, защото се изрепчи на любимите ви рушняци...
9
като си толкова честен посочи как ги е спечелил ман джуков и как плевнелиев
10
Нищо друго няма да ни посочи този Марков, "академикът" така да се каже. Който в случая си е на едно улично ниво. И не само в случая. Освен това Путин не дава рубли, като шума за факти, към които съвършено основателно насочваш вниманието. Без ти да се интересуваш лично от путиновата така или иначе девалвирала рубла. Защо тогава Марков да каже нещо освен горното, което е казал.
11
Който и да го е казал е бил прав.Важи и за днес . Германците освободени от хитлеризма - свободни ли са?
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Росен е Пичага, но другия червен тиквун е с меки китки като мен!
14
плевелиев се окървави в края на мандата рекламирайки украинската хунта дошла на власт с кървав преврат
15
Не съм фен на плевнята, но да рекламирате червената зараза Марков е долно!
16
Боклуци от кол и въже, съединявайте се! Роско е вашето знаме!
17
Този Марков не го знам как е станал академик, но е доносник и то от най-гадните - донасял е срещу колегите си- Сега явно бившите му господари са го подгонили да не се ослушва, а да реализира дейност. И си е естествено, един път мръсник, винаги мръсник. И не му е мястото в ПИК. Малко хигиена е нужна.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Петър Жотев
Петър Жотев
бивш министър на икономиката
Става на: 67 години

Майката към синчето си :
– Всяка твоя беля е бял косъм в косата ми…
Синът поглежда към белокосата си баба.
– Като гледам, като млада и ти не си била цвете…