САМО В ПИК! Бивш шеф на Летище София хвърли бомба с разкрития за аферите на аерогарата - къде изчезна пожарната с пренабитите номера?!

Само в ПИК
САМО В ПИК! Бивш шеф на Летище София хвърли бомба с разкрития за аферите на аерогарата - къде изчезна пожарната с пренабитите номера?!
Дата
Дата
77910
Коментари
7
САМО В ПИК! Бивш шеф на Летище София хвърли бомба с разкрития за аферите на аерогарата - къде изчезна пожарната с пренабитите номера?!

Бившият директор на дирекция „Летищно осигуряване на полетите“ на Летище София Тодор Пенев разкри скандални подробности около сагата със скъпата пожарна – струваща около 2 млн. лева, която май ще се окаже с пренабити номера. Оказва се, че тя е изчезнала и вече повече от месец я няма на аеропорта.

- Г-н Пенев, какво става със скъпата пожарна наистина ли имате информация, че е изчезнала?

- Фактите са такива, че в момента я няма на Летище София. Според моя информация са я откарали за ремонт. Трябвало да се смени някакъв филтър. И така сменят този филтър от 2 октомври.

- Това прави повече от месец…

- Да, така е. Пак до мен достигна информация, че е закарана в Пловдив. Дали е така, или не… И ако е така, как е станал транспортът. Пожарната няма регистрационни номера и не може да се движи по улиците. Няма право. Може да са я изкарали с платформа. Но и това е много съмнително, защото става въпрос за голяма логистика. А реално на летището никой не е видял това. Конвоирал съм президенти, но такава процедура не познавам. Странно е всичко. Как е изведена?  Това е интересен въпрос?

- Няма я от 2 октомври за един филтър…

- Да, изкарали са я около 5 часа сутринта. Просто такава информация имам. Защо?

- Ако е имало платформа, сигурно за да избегнат натовареното движение?

- Може. Но да сменят филтър месец. На самолет се сменя филтър за 2 часа барабар с писането на документацията. Сега изтича гаранцията й. И това са обяснили, че преди да изчете трябва да сменят филтър ли, филтрите ли…

- Изниква е друг интересен въпрос. Пожарната е обект на прокурорска проверка. Както е известно, тече разследване дали е с пренабити номера на рамата?

- Аз мисля, че това вече е доказано от криминалистите. Викаха ме да давам показания по случая. Проведени са редица разговори със служители. Когато дойдоха веднъж криминалисти, за да анализират рамата, те ясно констатираха, че има намеса с флекс върху буква. Какво точно са отразили в доклада си не мога да кажа. Но, да, все още тече прокурорска проверка. Буквата „Е“ е компрометирана. Просто е изпилена. Криминалистите искаха от Летището да я дадат в КАТ и да я арестуват, защото има манипулация на рамата. Точно тогава се смени ръководството на Летище София. Смениха Пламен Станчев и нещата не се случиха.

- И как така пожарната напуска територията на Летище София?

- Нямам представа. Въпросът е къде е сега пожарната. Търси се. Ако някой я види, да се обади в полицията. Цялата сага около нея е направо много интересна. Докато аз бях служител на летището, тя престоя в сервизен режим 127 дни. Сега още над 30. Излиза, че тя близо половин година е на ремонт. Какво е това? За автомобил в гаранция е... нямам думи.     

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ПИК! Пожарната на Летище София, която струва 1,8 млн. лева и е с пренабити номера, не става за нищо - ето хронология на скандалната поръчка (СНИМКИ)
Часовник
15:15
Пожарната на Летище София, която струва 1,8 млн. лева и е с пренабити номера, не става за нищо! Пожарникарите не искат да я използват, защото е опасна! Това научи ПИК от свои източници. Двигателят...
Напиши коментар »
(7)
1
Е изчезнало веществено доказателство за това поредната гербаджийска далавера
2
Тоя риве защото е отстранен. Всеки комунист като го отбият и почва да риве. Сега следва ж.боичев да зададе въпрос и курнелка да даде интервю!
3
Много близко до ума.Спомнете се кой я кара и се снима с нея........е.....основния заподозрян.Не на изток от София , а по- близо на запад да я дирят!
4
Московски заличава следите от глупостите които извърши с Щерионов и Пейков. А Рапонджиев сега замита ли замита.....
5
Бил е началник служба "координация". Май се оправдава за участието си в далаверата. Изваден спешно от нафталина за да заглуши гафа на Иво. Те се ръфат за нашите пари кльоп, кльоп
6
От КТБ изчезнаха 4 милиарда и никой не ги търси, че една пожарна няма да изчезне... А спомняте ли през деветдесетте като изчезнаха 800 вагона на БДЖ?
7
Председателството идва ще купят друга богата държава сме.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

“Повтарям един милион се пише с шест нули, а половин, с три нули!”
(Военен)