САМО В ПИК! Вижте истината за катастрофата в Би Ти Ви. Венелин Петков погребва телевизията, Павел Станчев се снишава. Чакат Краси Гергов като месия

ЧАС ПИК

САМО В ПИК! Вижте истината за катастрофата в Би Ти Ви. Венелин Петков погребва телевизията, Павел Станчев се снишава. Чакат Краси Гергов като месия

117330
на 08.01.2015
САМО В ПИК! Вижте истината за катастрофата в Би Ти Ви. Венелин Петков погребва телевизията, Павел Станчев се снишава. Чакат Краси Гергов като месия
Автор:   ПИК

Медията се продава за 150 милиона долара. Рейтингите падат, нюзрумът коли и беси

Последвайте ни в Google News Showcase

Би Ти Ви крета с понижени рейтинги и намалени рекламни приходи - това е тъжната равносметка за доскоро най-гледаната и влиятелна телевизия в началото на 2015 г., отчитат медийни анализатори.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Кризата е повсеместна и по всички звена - от новините, през публицистиката, до шоупрограмите и сериалите. 

"За никого не е тайна, че Би Ти Ви вече е телевизия №2 след Нова. Тъжното е, че в медията са се примирили и не правят нищо, за да променят статуквото. Цари безвластие, по-скоро власт на няколко момчета и момичета от нюзруза, които се изживяват като велики и диктуват цялата редакционна политика. Формалният началник Павел Станчев, главният изпълнителен директор, е изолиран. Властта му е представителна, пък и той няма амбиции да се намесва решително".

С тези думи обобщи ситуацията пред ПИК водещ журналист от Би Ти Ви, пожелал анонимност по обясними причини.

Според неговата трактовка Би Ти Ви е паднала жертва на управленската немощ на Станчев, както и на прословутия кариеризъм на шефа на новините и публицистиката Венелин Петков. Той и някогашната му интимна половинка Гена Трайкова взимали важните решения, определяли линията, гостите и събеседниците. Тяхна била и приумицата Би Ти Ви да обнови визията си с нови "шапки" на публицистичните рубрики. 

"Идеята бе всичко да се "изчиства", да ставало стилно. А се получи една боза, една безцветна и непривлекателна визия, която не се приема добре от зрителите", отчитат противниците на Петков в медията.

Рейтингите са недвусмислени. Би Ти Ви губи от Нова и в сутрешния блок (въпреки бутафорните опити на Антон Хекимян да играе мъжко хоро в Калофер), и в централните новини. При външните продукции Нова отново бележи хегемония чрез атрактивните предавия на Сашо Диков и Люба Кулезич.

"Светльо Иванов, любимецът на Гена и Венелин, отчита почти два пъти по-нисък рейтинг от Сашо Диков в неделната вечер със "120 минути". Предаванията на Светльо са скучни и официозни. Той вече и визуално се оформя като безличен двойник на Бойко Василев от "Панорама". А това е възможно най-неатрактивният журналист, на когото можеш да приличаш", жалват се новинари.

Проверка на ПИК тази сутрин, 8 януари, установи следното. В 8 часа сутринта блокът на Ани Цолова и Виктор Николаев по Нова е бил гледан от точно 34,9% от аудиторията, докато по Би Ти Ви Хекимян и Биляна Гавазова са се задоволили с 22,6%. Данните са на пийпълметричната агенция "Медиарисърч".

Катастрофата при шоупрограмите е още по-стряскаща. Шумно рекламираната и скъпарска продукция "Сървайвър" се издъни тотално спрямо конкуриращия я "Биг брадър" по Нова. Там цифрите средно като рейтинг показват три пъти по-голямо превъзходство на брадърите пред сървайвърите. Така са стоели нещата и при музикалното шоу на Слави Трифонов "Гласът на България", гледано значително по-слабо от съперниците "Х Фактор" по Нова тв.

Нашите източници в Би Ти Ви коментират следното:

"Кризата ще се задълбочава, докато Павел Станчев позволява на Венелин Петков и бодряшкият сбириток "протестъри" около него да командори телевизията. Проблемът обаче е свързан и с по-глобален сценарий. Би Ти Ви е обявена за продан още преди година от американските собственици от "Тайм Уорнър", които по принцип изтеглят бизнеса си от Източна Европа".

ПИК писа първи за предстоящата покупко-продажба. Споменахме и обявената цена - 150 милиона долара. Бизнесменът Красимир Гергов, който притежава малък дял от собствеността, но има ексклузивно право да купува до 100 процента, в момента търсел инвеститори, твърди се в медийното съсловие. В Би Ти Ви го чакат като месия и се надяват да върне старата слава на телевизията им от времето на Люба Ризова, Вики Политова, Краси Минев като шеф на спорта...

Твърди се, че Гергов търси финансова подкрепа от китайския милиардер Стивън Ло, който вече изкупи голф бизнеса му в Равно поле. Друга част от парите можело да дойдат по линия на известна българска банка, сочат източниците на ПИК.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
И ТОВА СЕ СЛУЧИ! Росен Желязков разплака Росица Кирова (ВИДЕО) И ТОВА СЕ СЛУЧИ! Росен Желязков разплака Росица Кирова (ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК