Вход
София
Времето в София 13 o C

САМО В ПИК! Владимир Каролев с извънредни разкрития пред медията ни: Как излъга Нинова за икономиката и защо сгреши Румен Радев с рекета на екомафията

САМО В ПИК! Владимир Каролев с извънредни разкрития пред медията ни: Как излъга Нинова за икономиката и защо сгреши Румен Радев с рекета на екомафията

на 08.03.2017
1112
45
САМО В ПИК! Владимир Каролев с извънредни разкрития пред медията ни: Как излъга Нинова за икономиката и защо сгреши Румен Радев с рекета на екомафията

Владимир Каролев е един от най-уважаваните и подготвени икономисти у нас. През последните две години като част от Реформаторския блок той беше съветник на бившия министър на икономиката Божидар Лукарски, което му дава точен поглед върху реалното състояние на икономиката в страната ни.

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че държавата ни е в колапс, данните били много страшни, а малко след това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов я обори с официални данни от Националния статистически институт. За мнение горещата тема потърсихме Каролев, който пред ПИК разнищи и санкциите срещу Русия, както и скандалното решение на президента Радев да спре плана за „Пирин” след рекет на екомафията, плашеща с поредните протести.

Интервю на Гергана Ингилизова

- Г-н Каролев, вчера Корнелия Нинова заяви, че икономиката на страната ни е едва ли не в колапс. Малко по-късно Бойко Борисов на свой ред извади данни от Националния статистически институт данни, които показаха точно обратното. Вие как бихте коментирали икономическото състояние на страната ни?

- Когато става въпрос за икономически данни, всеки българин, който има интернет може сам да провери фактите, било през сайта на националната статистика, било през сайта на Евростат. Между другото националната ни статистика се дотира именно от Евростат и данните са много адекватни.

Фактите обаче са следните. Последните две години са най-добрите години на България от 2009 година насам. През 2015 година икономическият растеж е 3,6 процента, а през 2016 г. е 3,4 процента, тоест е почти същият. Когато бях съветник на Божидар Лукарски, в началото 2016 година всички казваха, че годината, която отминава ще бъде много слаба, защото няма пари от ЕС. Факт е, че нямаше много пари, защото програмите стартираха миналата година и тази и другата година ще дойдат основните суми, но въпреки това има почти същия растеж.

ИЗВЪНРЕДНО! Радев спря стратегията за Пирин - гледайте в новините на ПИК TV

ИЗВЪНРЕДНО! Радев спря стратегията за Пирин - гледайте в новините на ПИК TV

Президентът Радев спря разширавянето на зоната са спорт в...

на 06.03.2017

Ако го сложим в перспектива с други страни България за изминалата година, въпреки, че не са излезнали докладите за всички страни, страната ни ще бъде в челната тройка. По-миналата година бяхме в челната петица. И някой който твърди, че икономиката се срива нека обясни как става това, след като две поредни години са най-добрите след 2008 г. и сме в първата петица по ръст на икономиката.

От гледна точка на безработицата вече се доближава до ниските нива от 2007-2008 година и всяка година слиза стабилно надолу, което също са обективни факти. По времето, когато имаше най-голяма заетост през лятото и късната есен беше слязла около 7 процента, но и сега е стабилно под 8%. Твърдя, че няма нито един макроикономически показател, който да не показва видимо подобрение и подобно високо ниво икономически ръст показва стабилност.

- Все пак може ли да има някъде пропуски, които тя да визира?

- Не всичко е идеално разбира се. Аз като част от Реформаторския блок и в коалиция с ГЕРБ в изминалото правителство, твърдя че имаше реформи, които не бяха направени както трябва. Ако се бяха направили, ръстът на икономиката щеше да е още по-висок. Тук говоря за съдебната система, която продължава да е проблем и то според мен основното тук е колко бавно работи тя, не само корупцията. Аз бих ви дал и конкретен пример. Съдя за клевета един политик и осем месеца той не може да бъде докаран в съда, не могат да го намерят, като го намерят, отлагат, което е безумие.

Делата се точат години. Основните проблеми в съдебната система са корупцията и бавнотата при взимане на решение. Тук няма нужда от големи конституционни промени, а законите да бъдат променени, така че сроковете да са много по-къси.

Освен това по отношение на икономиката, ГЕРБ настоя, а поради коалиционна култура и Реформаторския блок трябваше да се съгласи, две поредни години да се качва данъка върху труда, наречен осигуровка. Докато например Румъния го намалиха. Този данък е доста сериозен, 1/3 от заплатата на всеки отива за данък осигуровка и разни други свързани данъци. В програма на Реформаторския блок ние залагаме, че няма да има никакво увеличение и при възможност ще се връщаме обратно - за намаляване на този данък.

- Все пак кой според вас печели в този рунд, Борисов или Нинова?

-  Специално по тази тема фактите са на страната на Борисов. Както и да гледаме данните, ние имаме най-добрите резултати от десетилетие в последните две години.

- Президентът Радев също заяви при посещението си в Германия, че България е икономически стабилна, което противоречи на думите на Нинова. Не е ли странно това говорене, при положение, че той е президент излъчен именно от БСП и те уж много се гордеят с тази победа, а вчера тя почти заяви, че той е президент на ГЕРБ?

- Аз не мисля, че Радев е излъчен от БСП. БСП бяха в абсолютна дупка и знаеха, че нито един излъчен от актива на партията няма шанс да спечели изборите. Генерал Радев се беше разочаровал от липсата на достатъчно финансиране за ВВС и както се казва в добрия смисъл на думата, беше свободен електрон и БСП са се сетили да го поканят. Аз съм абсолютно убеден, че и ГЕРБ ако се бяха сетили, той най-вероятно щеше да се съгласи. Победата на изборите е лично негова и на щаба му. Само ще ви припомня как той на пресконференция прекъсна Нинова, когато тя каза, че Борисов не е лидер, той е репликира с думите "Как да не е лидер?". В щаба му почти нямаше хора от елита на БСП, особено между първия и втория тур.

- Според ГЕРБ с говоренето си и обещанията в програмата си Корнелия Нинова може да ни извади от Еврозоната. Вие смятате ли, че има такава опасност?

- Това, което говори Нинова по отношение на санкциите за Русия е чисто предизборно за нейния електорат и тези, които харесват Русия и Путин. Няма как да ни извади от Еврозоната, тъй като Европейската социалистическа партия е част от ЕС, няма как България еднократно да прекрати санкциите. Те трябва да бъдат прекратени, след като Русия си изпълни задълженията по така наречения Мински договор.

Между другото Русия е наложила много по-големи санкции на страните от ЕС, отколкото обратно. И ако БСП имат връзки с Путин, което ме съмнява, трябва да говорят с него. Всъщност санкции срещу държавата Русия няма, а има срещу олигарси, близки до управляващата власт. Докато Русия е наложила санкции срещу цели индустрии на страни от ЕС, примерно хранително-вкусовата. Няма как БСП, ако спечели изборите, да ни извади от ЕС и НАТО.

- Може ли обаче това говорене и този тон да влоши отношенията ни с лидерите в ЕС и да повлияе негативно на страната ни?

- Това е много лошо и те вече гледат с други очи на страната ни. Защото има обща външна политика в определена степен, особено когато става дума за Русия.

- Вие следите отблизо и темата с екомафията и имате ярка позиция. Само преди дни премиерът Герджиков заяви, че планът за „Пирин” трябва да бъде стартиран, дори е фатално закъснял. Екоминистърката Костова даде ход, но президентът Радев го спря, след заплахи за протест от зелените рекетьори. Уплаши ли се и защо не застана зад кабинета, назначен от него?

- Това е една от най-големите му грешки на Радев, абсолютна грешка! Той във фейсбук написа „поради общественото мнение”. Значи по-малко от 50 души, които години наред обикалят медиите, не са общественото мнение. Аз дори му написах на личната страницата и, ако той си направи труда да прочете отдолу коментарит,е ще види какво всъщност е общественото мнение, което е точно обратното на това което твърдят „зелените”.

Освен това, те са и партийни в момента, явяват се на избори. Друг е въпросът, че на на последните два "протеста" не успяха да съберат и 100 човека. А и товау което твърдят освен всичко друго са и абсолютни лъжи! Новият план за управление на „Пирин” въобще не предвижда трикратно увеличение на ски зоната, както те лъжат.

Не случайно проф. Герджиков, който е и един от най-добрите юристи в България преди няколко дни каза, че се съмнява в мотивите на ПП „Зелените”, защото това, което не твърдят, че е възможно да стане в Пирин, по новия план е всъщност невъзможно да се случи по закон.

В една национална телевизия Петко Ковачев, който е един от най-активните зелени грантаджии, който се представя за Институт "Зелена политика", а в него са само той и още двама души, каза че според този план можело да се построи Айфелова кула. Това показва колко неграмотни са тези хора или колко са предубедени. Защото в Закона за защитените територии много ясно е казано какво може да се строи там и никакви недвижими имоти с комерсиална цел не могат да се строят.

За съжаление президентът Радев се поддаде на натиска, някои от неговите съветници било официално или неофициално, му е представил по погрешен начин нещата.

- Този проблем може ли сега се да се пренесе и на другите паркове?

- Другите общини около Банско се надяваха да развиват алтернативен туризъм, а сега няма да имат тази възможност. Проблем ще има и в това, че сега ще се забавят всички други планове - и „Рила”, „Странджа” и „Витоша”. Даже в плановете, които ги прави Тома Белев, един от „зелените", беше изискано да се прави оценка за въздействие на околната среда върху план, който има само показани параметри, а няма никакви инвестиционни предложения.

Всеки, който е забил и един пирон някъде и има достъп до околна среда знае, че оценка за въздействие на околната среда се прави за конкретен проект, например лифт, хижа или подземна комуникация.

- Това решение на Радев с колко ще забави планът „Пирин”, а и други?

- С много години. Първо сега ще трябва да се избира фирма, която да прави тази оценка, за това ще минат месеци. След това някой ще обжалва целия процес. След това ще се направи това нещо, което е безумно, защото как да оценяваш нещо, което го няма. Все едно да ме накарат да направя оценка на моя поляна как ще въздейства на околните поляни, без да има нещо върху нея. Аз ще съм длъжен да направя оценка, ако кажа, че ще строя мол, а до него е парк Витоша. Тогава трябва да направя оценка какво ще е въздействието. Но ще има години забавяне.

Според мен все още има светлина, защото и в Библията е написано, че не всеки е безгрешен. Аз се надявам президентът Радев да събере наистина данни какво е общественото мнение, да събере експерти, да се вслуша в професор Герджиков и други юристи, и да се върне обратно положението, без да се прави подобна оценка за нещо, което няма нужда. 

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(45)
1
Защо Каролев не се скрие като лисунгер, какъвто е. Прави лоша услуга на всяка партия, до която се докосне.
2
на отпадъци като Каролев, Румен Христов, Борисов, Радан Кънев, Лукарски, Плевела, на разни министърчета на Боко, на другаря Костоффф, Евгени Михайлов и цялата сган от американски мекерета, не ме интересува. Не ги чета, защото предварително знам какво ще кажат. Те са предвидими и ограничени като партийни секретари от 50-те години на миналия век.
3
ОТДАВНА НИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ КРАДНЕЛИЯ СЛАНИНОВА, ОСВЕН, ЧЕ Е ЛЪЖКИНЯ, СЕ ОПИТВА ПО НАЙ-ДОЛЕН НАЧИН ДА МАНИПУЛИРА ИЗБИРАТЕЛЯ......ЩОМ КАТО Е ТОЛКОВА ;ПРИНЦИПНА;.....ДА ВЪРНЕ СИНА СИ ОТ АМЕРИКА, КЪДЕТО УЧИ С ОТКРАДНАТИТЕ ОТ НАС ПАРИ........ТОЧКА.......СЪЖАЛЯВАМ Я ТАЗИ ДУХОВНО БЕДНА ЖЕНИЦА
4
номерата на така наречените десни политици няма да минат. Народът отрезня. Тези "политици" отиват на бунището на историята.
5
ШИБАН ЕВРОГЕЙСКИ КРАДЛИВ И ЛЪЖЛИВ ПиииииДАЛ Е ВЛАДКУ КАРОЛЕВИЧ
6
Сега пак вярвайте на КУРНИКА.Долна мръсна лъжкиня,тепична проста комунистка.
7
Ако Нинова не беше излъгала, щеше да е новина. Ама Нинова да лъже, а Поптодорова да краде - това си е в реда на нещата.
8
За Боко асфалта дали ще има нормален човек да гласува
9
БОКО ОТИВС В ИСТОРИЯТА
10
Каролчето ми е свиркаджия както и Цеко Минета.
11
Каролев много го страх за имотите си в Пирин планина... Откъде намери пари за такова строителство честния десен финансист? И сега всичко замря,а? Владко,Владкоооо! Кой ли вече ти вярва и на теб? Впрочем само тези ,които са на хранилка около теб и подобните ти...
12
е в повече. Дава се място на всеки, който плюе .
13
karolev besche slab student,sega e laje ikonomist,da mu se sabrani da se iskazva,sastoto ne go biva sa nisto.
14
Каролев е бдлен-от с..н
15
Така си е, Румен Радев направи огромна грешка като се намеси по казуса за Пирин. А да се позовава на обществено мнение е пълен абсурд. кво обществено мнение, 100-ина едни и същи платени викачи. Айде моля ви се. Да си беше мълчал президента, ама не, държи да покаже, че съществува и доста сгафи
16
Радев, че сгафи, сгафи много яко, а тая Корнелия простооооо не ми се мисли какво ни чака :(
17
Трагедията на България е в това 4е всезнайковци като Каролев десни икономисти унищожиха създадената истинска икономика носеща принадена стойност и ни набутаха в обслужваща ,слугинска икономика която носи пе4алби само на 4уждите "инвеститори"Корнелия говори за дълга където нещата са траги4ни.И дядо и баба знай да постига икономи4ески ръстове с дългове ,а кои ще ги връща не е важно.Нали те се нагушиха с комисионни от консултански сделки.Но винаги има видов ден и ще има възмездие за грабежите.Продажници.
18
Каролев велик икономист?! Първи април е по-късно бе ПИК! Виж пъри приятел и комбинатор на крадеца Милен Велчев,да,на лондонските ментета и Спас Русев да!!!
19
СлаНинова е една тлъста и лъжлива пресъхнала вагина балон!
20
Боки е умен и красив искрен мафиот.
21
АКО КАРОЛЕВ И ОНЯ К ПАРЪМОВ ТРЯБВА ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ СА ИКОНОМИСТИ. С КАКВО ДОПРИНЕСОХА ЗА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГСРИЯ. ИЛИ КАКВО ИМ КАЖЕ КОМУНИСТА БОЙКО БОРИСОВ ТЕ ТОВА ВНУШАВАТ НА НАРОДА. ДА КАЖАТ С КОЛКО СЕ УВЕЛИЧИ ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ НА НАРОДА. А НЕ КОЛКО МИЛИОНЕРА Е ПРОИЗВЕЛ БОЙКО. ХОРАТА ИСКАТ НОРМАЛЕН ЖИВОТ А НЕ ДА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СИ ПЛАТЯТ СМЕТКИТЕ И КАК ЩЕ ИЗКАРАТ ДО СЛЕДВАЩОТО ПОДАЯНИЕ ОТ БИЗНЕСА
22
НЯМА ЛИ КОЙ, НА ТАЗИ КЛЕТА ЖЕНИЦА НИНОВА, ДА Й ПОЯСНИ ОСНОВНИ НЕЩА ПО ФИНАНСИ И ИКОНОМИКА, ЗА ДА Й СЕ ПОМОГНЕ ДА НЕ ИЗЛАГА СЕБЕ СИ И ПАРТИЯТА ЛЮБИМА!!! А ДАЛИ Р.ГЕЧЕВ И ДР.СТОЙНЕВ НАРОЧНО НЕ Я ДЪРЖАТ В ТАЗИ МЪГЛА ЗА ДА Я БУТНАТ ПО-ЛЕСНО? НО СЪС СИГУРНОСТ ИМА ОСНОВАНИЕ ЗА ТАКОВА МИСЛЕНЕ!!! ИНАЧЕ ДРУГИЯТ ИЗВОД СЕ НАЛАГА САМ, А ИМЕННО ЧЕ СА Й ТОЛКОВА КОНЬОВЕТЕ!!!
23
България не можела да изнася К(о)УРНИШОН(к)И в Рашата. Забрави горката, че с такива задни части, ги ценят само в Анадола...
24
БиБи спешно трябва да отиде на лекар! Неотложно е! Предизборната му шизофрения се засили до такава степен, че сам не знае какво говори и едното му „Аз“ тотално загуби връзка с другото. Ето какво изцепи Бащицата на предизборна среща в Смолян в петък: „Големите компании в ЕС произвеждат качествени храни и напитка за Западна Европа и нискокачествени за Източна Европа! Един и същи продукт, произведен за Изток е с много повече подсладители, оцветители, разни Е-та и други работи… в сравнение със същия продукт, предназначен за западния пазар. С тези боклуци западните компании направо ни морят“, възмути се най-изненадващо Борисов. И продължи: „За тях ние сме по-евтини хора, а се оправдават, че като сложели разни отрови и подобрители, цената на храната ставала по-евтина… Ама това е безобразие! Щом е така, не им искаме тогава стоката! Ще ме ядосат и ще ме принудят да сложа санкции върху много от техните продукти, дето ни ги внасят и ни тровят. От тия работи идват болестите! И после се питаме защо сме първи по заболявания! Като ядеш много захар и сол, разни оцветители или различни изкуствени подсладители, знаете ли какво се случва? Хоп – диабет, хоп – високо кръвно… Пък децата ни затлъстяват и като станат на 20 години – масово развиват болести. Това е безобразие, трябва да се спре“, коментира Борисов. Браво, Баце, браво, Колумбе! Шашнахме се от разкритията ти и се трогнахме от загрижеността ти. Със сълзи на очи те слушахме и се държахме кой за болното сърце, кой за бъбреците и черния дроб! Борисов, схващаш ли иронията?! Защото, както пее конкурентът ти Светльо Витков: „Това ние много добре го знаем!“ А че ти си го открил сега, е друг въпрос. И дали си го открил, или пи-ар-ите са те посъветвали да се правиш на загрижен за народа, като плещиш по „модерните“ теми за отровните хипермаркети и мигрантската вълна, е още по-друг въпрос. Наричат го предизборно лицемерие! Като толкова си ревнал сега за фалшивите продукти и здравето народно, да те питаме: Кой подписа СЕТА, бе Бай Х*й?!
25
След изборите ще лиже г з е т е на БСП!
26
Кажи,Каролчо,натолкова милиарди,които се изсипаха в Бълхария,какво построено има,което утре,когато парите спрат,ще дава продукция-т.е. стока,която ще се продава за пари.Аз не виждам нищо,освен едни магистралки,които започнаха вече да се рушат.Но те не са производство на стоки,което да носи пари.Щели сме да пътуваме безвизово в Канада-това веече не есмешка ,а подигравка-който може да пътува до Канада,винаги ще го направи и без идиотското споразумение.Наш т.е. държанвик никога не е работил за страната,а само и единствено за себе си.Разбрах за ръста на производството,а колко заеми сме взели,тях къде ги смяташ?
27
АХ, КУРНЕЛИ, НЕЛИ, ТАКИВА КАТО ТЕБЕ- С РОШАВИ КЪДЕЛИ (МЕЖДУ КРАКАТА), ГИ НАЧЕСВАТ КРАЙ РЕКАТА, С ДУКИ НА ДВА КАТА
28
НЕЗНАМ КАРОЛЕВ КАКВО И КАК БРЪЩОЛЕВИ И РАЗКРИВА---НО АЗ ВЯРВАМ НА ДЖОБА СИ И ПОКУПАТЕЛНАТА МУ СПОСОБНОСТ.....ИКОНОМИКА НЕЗНАМ КАКВА ИМАМЕ ПРИ ТАЗИ БЕЗРАБОТИЦА И ЧЕСТО ФАЛИРАНЕ НА ФИРМИ....НЕИЗПЛАЩАНЕ РЕДОВНО НА ЗАПЛАТИ......ВСЕКИ ГО Е УДАРИЛ НА ТЪРГОВИЯ БЕЗ ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА---ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ СЕ БРОЯТ НА ПРЪСТИ.....ТОВА ЛИ Е НЕГОВАТА ИКОНОМИКА САМО ДА ПРОДАВАШ И ДР.НИЩО.....................ИНАЧЕ ДОБРЕ СЕ ПАЛИ КАТО ГОВОРИ И НИЩО ПОВЕЧЕ....БЛЯ--БЛЯ ХОХОХО...........................
29
Абе каролев,я ми обясни какво си съветвал Горанов,за да ми говори,че ако не си прехвърля 5%-та от ЧПФ в НОИ ,децата ми щели да ми плащат пенсията?!Я ми обясни този феномен-как аз ще внасям 95% в НОИ и 5% в частен фонд и държавата ще ме лиши от пенсия?!И ако нямам деца кой ще ми я плаща съветнико по финансови въпроси на ГЕРБ?!
30
Каролев, кажи защо при тези успехи сме най-бедната и най-болната страна в Европа.След Сърбия, която беше бомбардирана, след Македония и Албания, страни в които минималните пенсии са два пъти по-високи от нашите!А Бойко санира сгради за милиарди.Взима от едни дава на други!
31
Нещо не се сещам дали този" голям икономист "не беше този който пишеше икономическите програми на един / не се сещам за името му / дето щеше да ни оправя за 800 дни но се сещам че този гьонсурат с цялото си безочие и нахалство ходи като цветарка от телевизия в телевизия и ръси такива глупости че се чудя кой му е дал дипломата ПФУ!!!
32
Каралев пак е сбъркал трибуната и чака да го поканат за консултант в доходно място! като сме толкова добре ,защо народа е толкова зле 1.2 милона душе в България имат доходи под 312 лева, а колко от рабегещите са д соходи под минималната заплата ,,още милион.След такива данни и след последните места по доходи, корупция, раждаемост, всички тези говорящи глави трябва да замлъкнат един път завинаги.най-големия инвеститор са гастарбайтерите,което означава ,че те спасят от глад 1/ от българите !Това ако не е срам!Има ръст на БВП, защото В момента България е най-големия вносители на смъртоносни оръжия за Сирия и Ирак!Още един бонус, това лято като пуснат Египет и Турция и руските туристи отидат там, и приходите от туризма ще спрат, Европа като спре парите заради Брексит и ни върнат емигрантите, тогава да изправят Каролев и да го питат ,къде е производството на България ,което носи приходи!Срам и позор за папагалите!
33
Щом не е планирано да се прави нещо то не се нуждае от екооценка. Колко са малки големите началници нали господин Президент - плашипутарници......
34
Това шлякатарниче Каролев, с това тънко гейско гласче, как няма късмет да го барна само за 5 минути, гласчето ще му изтънее още повече. Крадлив слуга си е на Бате Боби.
35
Б. Борисов 2 пъти е подавал оставка без да фалира държавата, без да я вкарва в кризи, а с устойчиви показатели. Корнелия да се отрече от предшествениците си. От 12 след 1989 г. БСП е участвала в 7 правителства (6 с недовършен мандат): 2 бр. Луканов - Сполука за България - мораториум на външния дълг и празни магазини, Д. Попов - за бога братя не купувайте, Л. Беров&ДПС, Ж. Виденов фалират 15 банки и 1$ -3000лв, Станишев - безброй заменки и криза, П.Орешарски – фалит на КТБ. Станишев е автор на фразата „Бедни сме“. От тази фраза човек трябва да се срамува, да работи, а не да я тръби, и да се замисли за личната си отговорност.
36
Да живее „Дружинната ръководителка“ лъже-маже-мрази-Нинова, чиито деди не построиха комунизма! Да живее „Психическият тормоз“ на лъже-маже-мрази-Нинова! Да живее „Каруцарският речник“ на лъже-маже-мрази-Нинова! Да живее „Петоколонничката“ лъже-маже-мрази-Нинова! Да живее „Националната предателка“ лъже-маже-мрази-Нинова! Да живее „Руската олигархия“ на лъже-маже-мрази-Нинова!
37
https://knoema.com/pjeqzh/gdp-per-capita-by-country-1980-2014?country=Bulgaria И така, бедни сме били, бедни си и останахме. Истината е, че няма нищо извънредно и ново в това. Проблемът е в нереализираните възможности за нещо повече. И още нещо -- можем да се състезаваме само с Хърватия в ЕС, Румъния се откъсна вече.
38
А ти си тЕпично умен гербераст.
39
Алоууу,великият икономист.Истината е простичка.Пари- стока- пари прим!..Или производство,продажби и печалба.Т.н принадена стойност.А ти си от другата схема.Тази,на Великият Комбинатор.Пари- въздух,въздух прим.Ценни книжа,борсови игри,и други трикове със виртуални нули и производство.Нещо да кажеш за Китай? Но там развиха производство на всичко за което се сетите.И реинвестират.За 15 години станаха икономика Номер 1.Но нямат нито една чужда банка ,износ на суровини е немислим.МВФ,и Световна банка са тотално изолирани втяхната икономика и банкова система.Пък ти разтягай локуми.Там направиха Индустриална революция.А не- вашата Демокрация.Съчетаха най- прогресивното и от двете системи.Но под тоталния и безкомпромисен контрол на държавата.И там има милионери и милиардери.Но през огромен ръст на производство и експорт.Но ако скриеш и един юан данъци,или разиграваш държавата със корупционни структури и схеми,заминаваш на стадиона.С калашника и в тила.И изпращат на семейството сметката за използваният патрон.Ако го бяхме направили и у нас,при огромният промишлен потенциал, досега щяхме да бъдем с БВП поне на равнището на Белгия, или Холандия.Само три мега производства- Нефтохим,( най голям на Балканите и втори в ЕС), Соди- Девня.Втори в света по производство на тежки торове( подарени на Соловей- най- големият ни конкурент), и Заводите за Кари и мотокари- първи в света по експорт.Тук пропускам съзнателно ВПК,защото там реалните приходи,бяха топ- секрет.Ако бяхме построили АЕЦ Белене, още през 90- те,щяхме да захранваме с ток Румъния,частично Турция,цяла Сърбия, Македония.Те щяха да купуват,защото Ние сме енергиен монополист.По- евтино е да купуваш,отколкото тепърва да създаваш ядрени мощности.Та тъй велики Комбинаторе!
40
Не мога да разбера, искат икономическа оценка на правителството на Борисов от човека, който диктуваше на икономическия министър в същото правителство?!?!? Напълно неутрално, нали?
41
Не мога да разбера, искат икономическа оценка на правителството на Борисов от човека, който диктуваше на икономическия министър в същото правителство?!?!? Напълно неутрално, нали?
42
Някой вярва ли на статистическите данни? Като знам как фирмите правят статистическите справки и как след това данните се нагласяват за пред обществото ми става трагично.
43
Нинова лъже , Поптодорова краде ......други продават летището...Има за всички другари ...
44
Нинова лъже , Поптодорова краде ......други продават летището...Има за всички другари ...
45
Нинова лъже, бойко казва истината. Но не съм чул да каже, коя е най - бедната страна в ЕС, най - корумпираната,най-лошите пътища в ЕС!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой управлява България днес?
архив

Лекарят: – Имате вода, камъни и пясък… Пациентът: – Сега остава да получа и линия за строеж.

няма нови новини
Днес: 345
hot
най-четени новини в момента
сега
2347
четат ПИК
сега
четат тази новина
ПЪРВО В ПИК TV! Кметицата на "Младост" с най-тежката мярка - остава в ареста! Хора от "Да, България" протестират пред съда (ОБНОВЕНА)
x
Ето как флиртуват мъжете от различните зодии
x