Вход
София
Времето в София 15 o C

САМО В ПИК! ЖЕСТОК СКАНДАЛ: Мария Габриел се дъни като еврокомисар? Вече 40 дни след номинацията й Брюксел не я назначава! В дъното на интригата: далавера с общински имот на "кумицата"...

САМО В ПИК! ЖЕСТОК СКАНДАЛ: Мария Габриел се дъни като еврокомисар? Вече 40 дни след номинацията й Брюксел не я назначава! В дъното на интригата: далавера с общински имот на "кумицата"...

на 15.06.2017
3017
60
САМО В ПИК! ЖЕСТОК СКАНДАЛ: Мария Габриел се дъни като еврокомисар? Вече 40 дни след номинацията й Брюксел не я назначава! В дъното на интригата: далавера с общински имот на "кумицата"...
15.06.2017
60
3017

Грандиозен скандал се разгаря около кандидатурата на Мария Габриел за еврокомисар, научи ПИК от два независими източника, свързани с нашия парламент и Европейската комисия.

След резила с неодобрената Румяна Желева и избягалата от поста си Красталина Георгиева България е на път да се издъни и с друга комисарка.

Почти 40 дни след официалната номинация на Габриел от правителството на Борисов тя все още не е стъпила в поста си. Не е преминало и дългоочакваното й изслушване пред парламента в Брюксел. Според нашите източници това е безпрецедентно забавяне за утвърждаване на кандидатура според практиките на ЕС.

"Най-максималният период за отлагане досега е бил месец. Габриел бие всички рекорди", лаконично поясни високопоставеният източник на ПИК.

Припомняме, че Кристалина Георгиева освободи мястото си миналата есен, през октомври. По тази причина България стои вече девет месеца без представител в Европейската комисия - което е също небивал куриоз в историята на организацията и поставя страната ни в твърде унизително положение.

Ето и кратка хронология на злополучното издигане на Мария Габриел, прочула се като кумица на лидера на ЕНП Жозеф Дол.

На 10 май кабинетът я издига за еврокомисар. Ресорът й е неясен, ставала за всичко. Още тогава мнозина наблюдатели отдадоха номинацията й на семеен фактор - нейният съпруг Франсоа Габриел е дясна ръка на шефа на Европарламента Антонио Таяни, а преди това е работил за Жозеф Дол - типична брюкселска номенклатура.

След 10 май бе даден двуседмичен срок за препитване на Габриел в европейския парламент. Този двуседмичен срок мина отдавна, а в края на мая се появиха бегли тълкувания, че изслушването е отложено за периода 12-15 юни. Този срок също вече мина - данни за предстоящо изслушване и процедура по встъпване няма!

Каква би могла да бъде причината за подобен конфуз?

Според източниците на ПИК проблемът е в разгорелия се скандал около Мария Габриел, която е наела общинско жилище от фонда на Софийска община и е плащала за него символичен наем, въпреки огромния бюджет, който й е отпускал ЕС като евродепутат за подобни цели.

"Този въпрос няма да й бъде спестен при изслушването, а тя на практика няма какво да отговори. Ще стане още по-унизително. Затова се изчаква с процедурата, докато се намери компромисен вариант. Вече има натиск над българското правителство Габриел да бъде оттеглена и заменена с нова кандидатура, което пък ще ни вкара в още по-голям международен резил", обобщава ситуацията информаторът на ПИК.

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(60)
1
калинката на боко
2
Най-подходящ за поста еврокомисар е Делян Пеевски. Само зо него Цацаров гарантира чисто съдебно минало и чисто съдебно бъдеще.
3
БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ ТАЯ КУМИЧКА Е ДЪЛБОКО НЕКОМПЕТЕНТНА И КОРУМПИРАНА- АКО НАИСТИНА СТАНЕ ГАФ И С НЕЯ, БОРИСОВ ТРЯБВА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА ВЕДНАГА.
4
Корумпе е тая Габриел!
5
Мария Габриел - вижте й само фамилията. Да си ходи уруспията....
6
Тиквун пак се издъни.
7
не стана ли много с предложените за еврокомисари.
8
унижение
9
Една добра новина за деня.
10
Имало и умни хора в Европарламента.Това маце е случайно там,а пък за еврокомисар,хич не става.
11
При,тези ГЕРБ-вите,няма Един Читав,да стане за Някоя Работа
12
Наистина, съмнително дълго я бавят, тука има нещо гнило.
13
НИКАКВИЦА, КУМИЦА, КАЛИНКА, ТИПИЧЕН МАТЕРИАЛ ЗА ПРОТЕЖЕТАТА НА БОЙКО БОРИСОВ.
14
това все още не е ужас,няма да се ужася и като се чуе тирадата на издигналия за комисар-----естествено няма да си посипе главата с пепел,виновен ще е ланшния сняг,абе ПИК сериозни ли сте?!
15
Не считам, че е некомпетентна....има вероятно друга причина.
16
в този си вид е прогнила, мафиотска, корумпирана, престъпна структура, която е проект на престъпната фашистка неолиберална сган. Няма ценности, има само номенклатурен списък от продажни, некадърни и алчни, но готови да служат душици. Тези са неспособни да градят нещо нормално, затова докараха ЕС до тоталитарна структура, която не служи на хората в него, а на групата мафиоти и лобисти на международните корпорации.
17
Кумицата на шурея е зълва на етървата на баджанака - типична ГРОБарска калинка. Готвите се за "изненади" ТИКВАТА да мисли ново насекомо!!!
18
КАЛИНКА КАЛИНКА КАЛИНКА БОКОВА
19
Да си я носят на гръб. Преди време питах - наясно ли са на коя държава е гражданка? Казах - Ураааа, имаме си Габриел, Ураааа! Селската чест е потенциал, но не и когато се опитваш да послъгваш! НО, ГАБРИЕЛКАТА НЕ Е ВИНОВНА, ИМА ДРУГИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОНЕСЯТ ВИНАТА И ОТГОВОРНОСТТА ЗА РЕЗИЛА И НЕ САМО ЗА ГАБРИЕЛКА (Да не забравяме прецедента със Сталинката)! Как да ни уважават? В ЕС, като кажеш, че си от БГ ти обръщат гръб, а "добрите" шведи ни ритат, когато и които им падне без дори да се извинят. Е, като нямаш достойнство и чест, кой ще те уважава? Ще те ритат!
20
Представяте ли си да стане еврокомисар любимката Лилето!!!!
21
То неможем да не се осе-рем, а после да искаме да сме като кристална сълза! Това са днешните ни политици, нагли до неуднаваемост!
22
Боковите калинки край нямат,но първата и най-голяма,е самият той.
23
те в ГРОБ всички са такива..
24
Защо ли, за мен това НЕ е новина!!!!! Набарали "кокала" група от продажници вече 28 год. "демокрация" ошушкаха почти всичко създадено с МНОГО ТРУД и ЛИШЕНИЯ от 1944г. до 1991год!?!?!!!!Настоящите политикани с цървулите продават и майките си/ако ги познават/ за пари!!!!!!Пошлостта е на мода сега!!!Дано Бог Ни опази!?!?!?
25
върнете Румяна Желева..
26
ДРАГИ СЪОТЕЧЕСВЕНИЦИ БЪЛГАРИ,НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ЕЖЕДНЕВНОДА НИ ОБЛЪЧВАТ С ЕВРОГЕЙМУЛТИКУЛТУРА И НАЧНАЧЕНИЕ НА ВИСОКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСТОВЕ НА АБСОЛЮТНИ КАЛИНКИ ,ПЕРЧЕЩИ СЕ С НЕБЪЛГАРСКИ ИМЕНА И ЗАЩИТАВАЩИ НЕБЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ..... ТО НЕ БЕ МЕЙЗЪР,БЕРГЕНДОРФ,ПАСИ А СЕГА И ТАЗИ НЕКОМПЕТЕНТНА МАЛОУМНИЦА,АМА БРЮКСЕЛСКА КУМИЦА И БУЛКА- ГАБРИЕЛ ?!?!? ВЪРВЕТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ....АМЕН!
27
Не си мистър Бийн а си Лорд Бой,как така със лека ръка определяш кой разпродава България,сигурно си сляп и слушаш само радио и то радио ''Москва''.Не ти ли идва на празната балалайка да запее истината а не пародията която ти създаваш от мокрите сънища.Не са ли същите ''политикани цървули които продадоха майките си(ако ги познават)'' на 09.09.1944г. и даже ни забраниха да ходим на Черква да се черкуваме и не използвай напразно името Господне защото по писането си личи,че и ти си невярващ .А искаш ли имена от които трябва да се пазим,но те са обществена тайна.
28
според нейните обяснения имала нужда да си стокира багажа
29
"- нейният съпруг Франсоа Габриел е дясна ръка на шефа на Европарламента Антонио Таяни, а преди това е работил за Жозеф Дол - типична брюкселска номенклатура....." А направете си сметка,драги българи какви ни управляват в Европа.
30
Калинки навсякъде : Моника Панайотова, Екатерина Захариева и др. лика-прилика. Напразно чакаме да никажат какво стана с онази калинка от ДФ Земеделие... Ето част от плана - да произвеждаме "калинки" с висока добавена стойност. Може и в технопарка на Плевнелиев...;))))
31
ДУХОВНА СЕСТРА НА КУНЕВА,КРИСТАЛИНА И КУП ТАКИВА КАКИ.БОКО ПАК СЕ ОЛЯ.
32
Защо предлагате за БЪЛГАРСКИ еврокомисар хора, които от години не живеят в България? Те ли ще защитават интересите на българите?
33
Търсиха не за работата човек, а на човека - работа. Да е близо до мъжа си, до кума си. ПОЗОР!
34
ДАНЧЕ, МНОГО СИ ПРОЗТА!
35
Борисов никога няма да проумее, че за да спаси кожата си продава и предава българите и убива бавно националното ни достойнство. Какви са тези некомпетентни калинки, които назначава на високи държавни постове, а те горките не знаят по кой свят ходят и гледат само собствения си келепир.. След като и румънците ни отцепиха сериозно, трагедията наистина е сериозна.
36
Да сложат Йоло Денев. Той е гербераст. Не знае езици и е по-умен от Винету. Идеална кандидатура. Герберска....
37
Орешарски е ВИНОВЕН!!! КАЗАХ
38
ЕС е некомпетентен. Комисарката Габриел е некомпетентна. А единствено компетентни са писалите в блога преди мен и аз също. Така си е. Което е вярно-вярно си е. И при такъв голям избор ББ защо не избра компетака - Стойчо Стойчев · Национален военен университет''Васил Левски''-Велико Търново. Малко е неграмотен но е права линия във военното дело. Голям смях пада като ви чета и се гордея с ваЩЪ компетентност!
39
навремето,защото не ставала била . На ви сега Марчето Габриелова, че много разбирала от компютри !
40
Да пратим ВАЛЕРКО - далаверко, да ги рита
41
Калинка, калинка , калинка мая.......
42
нали искате герб ето ви герб хаиде не пискаите
43
БорисоFF : Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време. — (Ейбрахам Линкълн) . България е прекрасна страна, която трябва да се гордее с историята си и Великите си герои и това, че има хора за които далаверата и собственото благополучие стои над всичко не трябва да сломи духа ни. Въпросът КОЙ доведе народа до положението да бъдем най бедната държава в ЕС с 1,5 милиона живеещи под прага на бедността стои отворен.... Ще дойде време и те ще си платят за всичко!!!
44
Очевидно е, че по-сложните общества изискват по-мощен интелект за ефективното си управление, защото колективният интелект е по-мощен от индивидуалния. Демокрацията в България смени автокрацията. Всеки опит модерно общество да се управлява от един индивид –( Борисов ) се изражда в диктатура с разрушителни последици за диктатора, управляващата хунта (ГЕРБ) , държавата и управляваната общност.
45
ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ. ПОМАКИНЯТА ГАБРИЕЛОВА СЕ ИЗДЪНИ ЯКО ОТ ТАМ ШЕФА НА ОПГ ГЕРБ БОРИСОФ И СЕГА ЛИ КОМУНИСТИТЕ ЩЕ СА МУ ВИНОВНИ ДА ГО ВИДИМ КАКВА ПЕСЕН ЩЕ ПЕЕ. ТОЯ ЗАРОБИ НАРОДА. НЕМА ЗАПЛАТИ ЗА ПОЛИЦИЯ НЕМА ПЕНСИЯ ТОК НАГОРЕ ПАРНО НАГОРЕ. И МУ РЪКОПЛЯСКАЙТЕ ТЪПАЦИ ТЪПИ АДМИНИСТРАЦИЯТА СЕГА МУ ВИНОВНА. ТА КАТО ГИ МАХНЕ ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ ЩА СА БЕЗРАБОТНИ. СРАМНО И ГНУСНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАРОДА. ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА ЦЪФТИ. ТА ТОЯ ЩЕ ОПРАВИ ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ТУРЦИЯ И ЕС. МАНИ МАНИ
46
КРАСТАЛИНА .......понякога грешките при набиране на текст могат да бъдат поразяващо точни ...
47
Май пак се издънихме!
48
Кумицата на опипвача на Данчето Фандъкова нещо цгафи!
49
-ШИЛО В ТОРБА НЕ СТОИ , КОМУНИСТИЧЕСКО-ГЕРБ-ясано изчадие ГЕНЕТИЧНО Е УВРЕДЕНО И ДЕГЕНЕРИРАЛО , НО РАЗБОЙКЬО-ЕНИЧАРЯ ВСЕ "ТАКИВА" ГИ....СЛАГА , ЧЕ И "ОН" Е СЪЩИЯ ПОЛУФАБРИКАТ !
50
в тази държава, които да защитят интересите на хората? В ЕС не съществува ли понятието "конфликт на интереси" , или и там действат само роднински връзки? Това е подигравка
51
Не разбирам защо толкова много сте учудени, .Да не би това да е за първи път при Гражданите за Европейско развитие на България. Екстра се развихме,
52
Не е важно колко ленти е отрязал КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов, колко първи копки е направил, колко журналистки е ощипал, колко масажистки и чалгаджийки е из-чу-кал, колко магистрали и спортни съоръжения е обещал че ще построи, какъв голям каратист е и какъв точно колан по карате има, колко помия е откраднал от почивните станции за да си нахрани прасетата и кокошките, колко бой е изял от майка си, колко писма и е написал от казармата, колко книги за Винету е прочел, колко листя е прелистил, колко яйца изяжда на закуска, колко гола е вкарал на мачлета в работно време, колко пари е спечелил на вързано от игра на тенис, колко му е голям рейтинга и колко дълъг маркуча, колко маркуча е развил по пресечена местност, колко голям приятел му е Берлускони, колко тениски, грамоти и шапки е получил от партньорските служби, КОЛКО ПЪТИ Е ЗАКУСВАЛ или ОБЯДВАЛ с Обама (ЗАЕДНО С ДРУГИ 5-6 ХИЛЯДИ КАТО НЕГО), колко бивши свои другари от тъмния период е изпържил, колко шамара е ударил на Стенли и колко котарака сега примъркват сладко в скута му, колко сделки с негов фалшив подпис ала брат Драшков са минали незабелязано в Общината, колко е сложил на бюрото си, колко много мрази тройната коалиция, какъв голям пич е, колко трупа е изровил с фадромата, колко показни ареста е извършил, колко пъти на ден и по колко телевизии се е показал за да напомни за себе си и т.н. Всички тези циркаджилъци, маймунджулуци, евтини селски тарикатлъци, тъпи бабаитлъци нямат никакво значение. Важното е, че този човек е неук и некомпетентен (търся подходящи думи, които да не са чак толкова обидни, колкото тези, които ми хрумват в момента). Той не може (и не бива) да управлява държавата. Не е вярно, че няма алтернатива. Алтернатива има дори само заради факта, че всеки друг би бил по компетентен от КОМУНИСТА Бойко Борисов.
53
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
54
Простотията на един,рефлектира върху цялата държава. Нищо ново.
55
Новото предложение за Български Еврокомисар на ТИКВАТА ще бъде неговият верен коалиционен партньор и яростен Евроатлантик и НАТО-вец Бялата Златка - В.Сидеров.
56
С такива мерзавци, готови на всичко за пари, ЕС се превръща в неавторитетна организация. Тази госпожа от долен произход - селски да връща парите и да си гледа живота в чужбина с мъжа си. Ние ги пращаме там да работят, а те ходят да там да се е..ът и да крадат - мерзавци.
57
Да беше си запазила моминското име или нещо от рода на Гаврилова,а тя с името си подсказва,че не може да има нещо общо с България.А,че е Калинковаспор не може да има.Ех,Боко,Бай ....
58
То всичките кандидатури на Бойко са нефелни и се дънят априори. Това показва, че този човек няма абсолютно никакъв нюх и критерий, Сал на един слугинаж и раболепие един премиер е недопустимо и пагубно да се осланя
59
значи най-максимален? Вие редактор имате ли?
60
По-нежно с коментарите за тиквата, че оня ден го оперираха, та да не вземе да се притесни и да вдигне кръвно, че това май ще му бъде за последно
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

На въпроса: "Ползвате ли интернет?" - положително са отговорили 100 процента от анкетираните българи. Анкетата е била проведена съвсем наскоро в интернет.

няма нови новини
Днес: 266
hot
най-четени новини в момента
сега
2234
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Политологът Румяна Коларова с горещ анализ на посещението на Радев в Русия: Постави се в унизителна позиция и ерозира имиджа на България (ОБНОВЕНА)
x
Астролог съветва: Не обръщайте внимание на ярките сънища!
x