САМО В ПИК! ИСТИНАТА ЗА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ЛЪСНА! Била е брокер на рекламно време в БНТ, докато Станишев е премиер! Точила пари от ТВ7 чрез офшорка на Цветан Василев (СЕНЗАЦИОННИ ДОКУМЕНТИ)

НАЙ-ВАЖНОТО

САМО В ПИК! ИСТИНАТА ЗА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ЛЪСНА! Била е брокер на рекламно време в БНТ, докато Станишев е премиер! Точила пари от ТВ7 чрез офшорка на Цветан Василев (СЕНЗАЦИОННИ ДОКУМЕНТИ)

419857
на 20.10.2017
САМО В ПИК! ИСТИНАТА ЗА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ЛЪСНА! Била е брокер на рекламно време в БНТ, докато Станишев е премиер! Точила пари от ТВ7 чрез офшорка на Цветан Василев (СЕНЗАЦИОННИ ДОКУМЕНТИ)
Автор:   Ива Николова

Депутатката от БСП и бивша журналистка Елена Йончева е прибрала 700 000 лева от БНТ като брокер на рекламни заставки през фирми с държавно участие в пълен конфликт на интереси, докато е съжителствала с експремиера Сергей Станишев!

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Това става ясно от обемиста папка с документи, с която ПИК разполага.

Парите са дадени от БНТ в периода 2004 - 2009 г., когато министър-председател е сегашният лидер на ПЕС. Държавната телевизия без конкурс отпуска пари за спонсорски заставки, а фирмата на Йончева "Авторска телевизия" ЕООД, представлявана от нея, ги продава на различни фирми, като прибира въпросните суми.

Справките сочат, че сред тях са големи компании, пряко свързани с тогавашното управление на държавата. Една от тях е "Лукойл", където златната акция се държи от държавата чрез принципала в лицето на Министерството на енергетиката, което по това време и в своя мега вид бе управлявано от Румен Овчаров. На свой ред Овчаров пък беше лидер на софийската организация на БСП и пряко подчинен на Сергей Станишев, който освен премиер, беше и лидер на партията.

"Лукойл" е платил на фирмата на Йончева 127 000 лева.

По същото време ЕОН, в която държавата има все още 33% участие, продадени по-късно от Трайчо Трайков, със същия принципал - Министерството на енергетиката на Румен Овчаров, плаща на журналистката 70 000 лева.

Другият голям плащач на фирмата на Йончева е ЦУМ, чиито собственик пък е лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов, който по това време също е подчинен на Станишев по партийна линия. Оттам днешната червена депутатка прибира 95 236 лева. Абсолютно същата сума прибира и от другата му собственост - "Слънчев ден".

"Овъргаз" и олигархът Сашо Дончев се отчитат само с 10 000 лева, но и той е в пряка зависимост от Румен Овчаров като министър на енергетиката. ДЗИ също е сред фирмите, платили на Йончева, макар и само 6000 лева. Такива са и редица частни фирми като "Монбат" на братя Бобокови - 13 000 лв, "Булстал" - 17 000 лева, "Спа хотели" - 5 7000 лева.

Журналистката прибира тези пари, с които прави филмите си, в остър конфликт на интереси, тъй като е в пряко съжителство с тогавашния премиер на държавата и лидер на БСП. Тези суми обаче се лапнати само от нейната фирма след 2004 година. Преди това трансферите на държавни пари за частната дейност на Йончева е ставала през фирмата на нейния продуцент "Ради вижън" и оттам са преточени между 3 и 4 милиона!

Макар тя нагло да излъга, че не е получавала пари от БНТ след 2000 г., справките сочат, че е прибирала хонорари като водеща на "Панорама", въпреки че зрителите нямат такъв спомен, както и на "Екип 4" до 2012 г.

Дългогодишни служители на държавната телевезия споделят, че още в края на 90-те години са били предупреждавани, че Йончева е гадже на някакъв бъдещ политик, който в момента учи в чужбина, но го готвят за премиер и не бива нищо да ѝ се отказва. По-това време Станишев учеше в Англия, а когато се върна, оглави международния отдел на БСП и скоро след това застана начело и на партията.

Точно тези пари е имал предвид премиерът Бойко Борисов, когато по време на предизборната кампания каза, че правителството му е било принудено да плаща "и на Елена Йончева", заради което в момента се води дело от нейна страна срещу него. През 2009 г. тогавашният финансов министър Симеон Дянков обяснява плащанията, които правителството трябва да направи, сред които са и тези за фирмата на журналистката.

Освен това става ясно, че Йончева е източила солидна сума и от фалиралата ТВ7 в съдружие с банкера беглец Цветан Василев чрез фирмата "Оф рауд" ООД, която е съдружник на офшорката "Далий трединг лимитид", която пък се появава сред фирмите на Василев. С тези пари журналистката е правила филми за затворената медия, докато се изязяваше в предаването на Иван Гарелов "Оригиналът".

Запознатите със схемите на Йончева са потресени от наглостта ѝ да се представя като борец за правдини, които разкриват шуробаджанашки схеми при положение, че финансирането на нейните продукции са олицетворение за това, и то с огромни суми и мащаби. Очевидно прехвалената журналистка не е можела да си осигури никакви други спонсори за филмите си, след като е трябвало да използва съжителството си с тогавашния премиер, за да си набавя средства, коментират в БНТ.

Това я лишава от всякакво право да говори по такива теми и за целта, хората, които са наясно с тях, са твърдо решени да ги обнародват докрай.

Справка за получените от Елена Йончева хонорари като водещ на БНТ, какъвто тя твърди, че не е била след 2000 г., но документите говорят друго

Справка за рекламните приходи, получени от фирмата на Йончева от рекламодатели в БНТ

Справка за рекламните приходи, получени от фирмата на Йончева от рекламодатели в БНТ

Справка за рекламните приходи, получени от фирмата на Йончева от рекламодатели в БНТ по анекс от 2004 г. 

Сертификат от БНТ за излъчване на рекламни клипове, уредени от Йончева

Фирмата на Йончева "Авторска телевизия" ЕООД е получила 565 807 лв. по бартер за спонсорски заставки, сочат справките

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 март - Близнаците могат да изгубят част от спестяванията си, емоцията е водеща за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 март - Близнаците могат да изгубят част от спестяванията си, емоцията е водеща за Скорпионите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът Мира Радева: Бойко Борисов е с най-голям политически опит, разбирам защо не е обичан, но алтернативата е едни вдетинени 40-годишни мъже (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Социологът Мира Радева: Бойко Борисов е с най-голям политически опит, разбирам защо не е обичан, но алтернативата е едни вдетинени 40-годишни мъже (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК