Вход
София
Времето в София 15 o C

САМО В ПИК И "РЕТРО! Александър Симов с разтърсващ коментар: Св. Христо Иванов чете морал като Джак Изкормвача

САМО В ПИК И "РЕТРО! Александър Симов с разтърсващ коментар: Св. Христо Иванов чете морал като Джак Изкормвача

на 18.06.2017
1886
28
САМО В ПИК И "РЕТРО! Александър Симов с разтърсващ коментар: Св. Христо Иванов чете морал като Джак Изкормвача

Все им се ще да имат власт, ама без да минават през избори

Обикновеният зрител на обществените процеси у нас едва ли е в състояние да следи драмите сред политически микроорганизми, освен ако не е закален почитател на литературата на Леополд фон Мазох и не проявява нездрав интерес към самобичуването на мозъчни клетки. Въпреки това предупреждение обаче си струва от време на време да надничаме в това миниатюрно пространство просто за да разберем дали енциклопедията на психиатричните заболявания не се е обогатила с някое ново явление. И така - изненада! - оказа се, че имаме успех в това начинание. Миналата седмица изпадналата от парламента партия "Да, България" излезе с политическа декларация, която трудно може да бъде преразказана дори и на закален почитател на сериала "Туин Пийкс". Вътрешно противоречива, сюрреалистично безумна, патетично екзалтирана, тази декларация представлява палав коктейл от всички клишета на психодясното, превърнати в буламач, който може да бъде консумиран единствено от обитатели на София-център и от никой друг в тази безкрайна вселена. Централната тема в текста пак е, разбира се, съдебната система, основната фиксация на градското микродясно, защото все им се ще да имат власт, ама без да минават през избори. "Дай, България" се обявява за алтернатива на "негативните тенденции" и техните основни носители ГЕРБ, БСП, ДПС И ПФ.

Точно тези партии са посочени в документа. Всички до една - парламентарни. Но момент, една парламентарна партия все пак отсъства от текста. Става дума за "Воля" на Веселин Марешки. Език мой, враг мой! Очевидно Христо Иванов и компания чувстват някакво политическо родство с него, иначе щяха ли да го премълчат в своя хейтърски текст, а? Христо Иванов и Веселин Марешки? Не знам за вас, ама на мен ми звучи коалиционно. Но дори и това не е новината в декларацията. Очевидно тази любов е отложена за светлото политическо бъдеще. Друго, друго е това, което хваща окото. "Дай, България" вече са настроени за дясно единство и щели да го търсят като млада девойка принца на бял кон. Разбира се, чисто подясному, в текста това е изразено с много повече и по-кухи думи: "Ще работим активно за политическо единство на демократичната общност чрез поредица от съвместни действия за сближение на партиите, движенията и обществените сили със сходни ценности, принципи и цели, призвани да я представляват политически. Крайната цел е всички заедно да спрем опасната ерозия на българската демокрация, на която сме свидетели напоследък".

Подобен завой на 360 градуса удиви дори и закалените като мен в менталния стриптийз на десницата. Всъщност именно заради нежеланието на "Да, България" да влиза в коалиционни взаимодействия десницата се яви на цели три части на последните парламентарни избори. И, знаете ли какво, дръжте се за столовете, защото ще кажа няколко хубави думи за Христо Иванов - позицията му беше много правилна. Ако един начинаещ десен субект наистина иска да намери автентични основи на своите действия и различен електорат, той трябва да се пази като от чума от всички стари десни партии, до една прогнили, лицемерни, кухи и крякащи, част от злостната фауна на прехода. Опитът на Иванов да не влезе в отровната прегръдка на Радан Кънев беше най-симпатичната част от него като политик. Понеже издаваше някаква принципност насред голямото блато и човек дори можеше да си позволи благосклонно кимване.

После обаче излязоха едни тайни стенограми, от едни още по-високопарни и мелодраматични разговори за основаването на единен десен проект, тогава под кодовото име АРГО, и веднага се оказа, че принципността е илюзия, а опитът за последователност - медийна измама. Настоящата декларация на "Да, България" го доказва. Там, където преди се опитваха да имитират принципност, днес има протегната ръка за коалиция, но единствено и само за попадането в следващ парламент и нищо друго. Баналните приказки за нов дневен ред на държавата и реформи са дъвки за около 100 хиляди наивници в България, които продължават да се връзват на тази реторика. Ако лидерът на "Дай, България" не бе съучастник в историческия компромис по съдебната реформа, вероятно някой можеше и да си каже, че тия имат светли идеи, но политиката днес отдавна е повече въпрос на биография, отколкото на красиви приказки. А биографията на Иванов съдържа в себе си министерстване при така омразния му днес Бойко Борисов, тоест да го слушаме днес да се изявява по основните въпроси на държавността, е все едно да слушаме лекция по морал от Джак Изкормвача.

Най-интересното обаче е, че градското дясно, разтроено, но не в християнския, а в шизофренния смисъл на думата, наистина винаги търси начини да излъже своите избиратели. Ето, само допреди няколко месеца Иванов и дума не даваше да се издума за коалиция, защото искал да даде "ясно и ново начало", а няколко седмици по-късно вече бием барабана на обединението, все едно цял живот сме били проповедници на единството. Не знам обаче как десебистите (това не е партия, а колективен мозък, съществуващ на базата на общи фобии, а не идеи) ще приемат тази протегната ръка. Защото в началото хардкор костовистите приветстваха "Да, България" и пълнеха с патетични размисли за светостта на Христо Иванов своите стени във „Фейсбук“.

След това дойде махмурлукът. Тяхното момче отказа на Радан. И изведнъж мнозина костовисти от последния ден заподозряха, че "Да, България" е таен план на олигархията, която иска да купи душите на девствените им дъщери. Сега да тръгнат да я обичат, пак ще им струва немалко усилия. Изобщо в десницата има един много интересен процес, който обаче анализаторите по сутрешните блокове никак не обичат да разглеждат. Те (десните партии) уж все имат еднакви идеи, уж се борят за едно и също, уж имат сходен дневен ред, уж всеки от тях ляга и става с идеята кой да измисли по-тежко сравнение за Цацаров, а пък в края на деня вечно се държат като махмурлийска компания, която се гледа подозрително заради болки в задните части. Което означава само едно - за тях идеите не означават абсолютно нищо. Други фактори ги спират от обединение, а това издава или нарцистични спазми, или тежко задкулисие, или някаква комбинация от предните две.

Неспособността за единно действие означава, че за тези лидери нито една от поставените задачи не е достатъчно важна, за да преодолее егото му. И това води до тежко изкривяване на дясното пространство, което е задръстено с лидеромания, възприемана от сектата като едва ли не знак за божественост.

Подадената ръка от "Дай, България" обаче като едното нищо ще увисне в пространството, защото междувременно ДСБ си избра нов лидер - ген. Атанас Атанасов. Дори се появи нещо като ФБ виц - че е нормално за партия с миниатюрен резултат да си избере за лидер човек с прякор Гнома. Атанасов обаче е изразител на крайното психокрило на политическия микроорганизъм и вероятно поставянето му там е знак не за отваряне на десницата, а за нейното желание да се взре в своя пъп и за пореден път да се обяви за съвършена пред целия свят. Атанасов вече направи първото си медийно турне като лидер и, разбира се, моментално извади мачетето, за да насече Христо Иванов. Той (Христо Иванов) бил излъгал Радан Кънев и сега новият водач на костовистите с ръмжене се опита да подскаже, че пред него тези номера няма да минат. Което може и да е истина, но има голяма вероятност и да е лъжа.

Ако България се окаже във внезапна предизборна обстановка (с вицепремиер като Валери Симеонов това е като дамоклев меч), никой няма да се учуди, ако десните отломки заровят томахавките и пак тръгнат да градят някакво подобие на Реформаторския блок. Тогава пак ще има клетви за вярност, закани за самозапалване в името на реформите, ФБ талибани за нова съдебна система и целият този порив ще завърши, когато се създаде малко предизборно съюзче, което като болонка да подскача край ГЕРБ. Защото, дайте да не се лъжем, градското дясно винаги започва наперено, яростно и бойно, а приключва като присъдружна партия, използвана като заместител на чучелото, което трябва да риташ, като се събере твърде много политическо напрежение. Казваме всичко това, защото и до днес телевизиите ни занимават с тези микродрами вдясно, което е абсолютно безполезно. Политическата съдба на идеите за обединение винаги е една и съща. Предсказуема е като поредна декларация на "Да, България". Това е една самозатворена кофти реалност, от която десният мозък не може да избяга и е обречен да се блъска в стената като хамстер, който не разбира, че живее в стъклен аквариум. Щеше да е жалко, но е повече смешно. Ама наистина смешно.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(28)
1
САМО ПЕЕРАЗИ ЛЕЗБИКИ ПУТАНИ СА У ВАШИЯ САИТ ПИКЕ !....И ТОЯ ТЕНИЗ !....ВИЕ СТА ЗА ТАААШАК НА БАНКЯ !....НО !....ИМА И РАДЕФ И ДЕСА !....ЗАТУВА ВИЕ ШЕИ ГИ НОСИТЕ ПО ДУНАФ КОТУ РАДЕЦКИ !....ТИХ БЕЛ ДУНАФ СА ВААЛНУВА /БАНКЯ СА НАДУВА !/.... ПИКЕ ВЕСЕЛО ШУМИТ !....
2
две червени отрепки си търсят кусури
3
Малък пикльо с малка пишка на малки петолъчки.
4
като хамстер, който не разбира, че живее в стъклен аквариум. Щеше да е жалко, но е повече смешно....хамстер, който не разбира, че живее в стъклен аквариум....ХАМСТЕРА НЕ ЖИВЕЕ У ВОДА ВЕИ ПЕЕРАЗ !....АКВАРИУМ И ХАМСТЕР....ИДЬОТ !....АКВА = ВОДА !.....
5
Отдавна не се бях забавлявал толкова като чета нещо. ПРАВО В ДЕСЕТКАТА!
6
Коментарът на Симов е много точен - Христо Иванов си е безспорен микроорганизъм. Само че Симов позабравя да саморазкритикува и своята партия, която е причинила и причинява повече злини на глава от населението, отколкото факториелът на всички останали. Причината за нездравото съществиване на такива вонящи микроорганизми като "Дай България" и подобните й, е именно смрадливата партия-майка на Симовци, Станишевци и всички онези политически и май сексуално "леви", които на практика са икономически ултрадесни и са леви единствено и само, когато става дума за "правата на малцинствата", разбирай привилегиите на леснокупуващите се цигани.
7
Тия и двамата са подигравка за обществото.Вземи единия та удари другия.
8
Сашо,всички които не са с БСП,ти ги наричаш десни,бесни,носители на несполуката, на мизерията и т.н. На президентските избори гласувах за ген. Р.Радев. На парламентарните гласувах за БСП. Второто ми гласуване го отчетох като голяма грешка, виждайки посоката в която води партията ти К.Нинова. Тя прегази желанието на над два милиона българи,гласували за мажоритарния избор за калпаци в следващото 45 то НС. Идиотския инат,да се отхвърля всичко което тръгва от ПП-ГЕРБ,носи поражение на цялата бъдеща избирателна система.След председателствуването ни на ЕС,от 01.07.2018 година,България ще се озове в поредната предизборна ситуация.Моята социологическа агенция ми подсказва,че в най новото НС,ще влязат: ПП-ГЕРБ със убийствено мнозинство,БСП ще е мижаво представена,ДПС ще я има колкото за мирис,ПП."Воля" и до там.Демагогията фокусите на патриотарите няма да им свършат работа,защото и в Албания разбраха,че са лъжци.На тях ще и се отреди,да гледат НС от домашния си телевизор.
9
...с биличката се оказа компетентен по всички въпроси...То бива напън, бива, ама това най-често завършва с....
10
Саше , имах предвид снимката с розовата риза / и тази е хубава но с розовото ти отива повече/ . Твой Петьо
11
На Александър Симов и На БСП врагът се казва Христо Иванов и Радан Кънев. На ГЕРБ, на Бойко Борисов, на Цацаров и на Делян Пеевски врагът е същия.
12
Признавам си, че ми е трудно да прочета словоблудството на тоя човек. Изключително арогантен, подъл и лъжлив. Ама аз не очаквам друго, защото знам че е комунист. Само петолъчки в главата му. Само ще му кажа, че виждам че ризката му е отесняла откак влезе в парламента. Сигурна яде от евтините кюфтета по повечко. Нали е аванта.
13
АФторчето, рядко и миризливо, не дай боже да стъпиш в него!
14
Все още се чудя, кои БСПеерасти са по вредни за държавата, тия които са в законодателната власт, или тези които формират общественото мнение чрез медиите! Лошото е, че Сланинова ги обедини и сега плюят кво ли не! ..................................................................................................................................................................... Комунето с физиономия на крокодила Гена Симов е абсолютно прав, че тая мишка обслужва червената БСПдирастия от всякъде, те я са от едно котило, само че едните са реститутите, а другите са приватизаторите! Някой помни ли крадилива комуняга от партията на Сланинова, да си е признал грешка и да е подал оставка, камо ли да очакваме такава мъжка постъпка от нея, или от болшевишкия и спинозен слугинаж!
15
И на тия двете червени говеда мястото им е на гей парада, както на Момата и Рада Дълбоката!
16
Честито на всички плювачи във форума! Въпреки просташките ви заклинания, вече 36/35% за Радев срещу Борисов в анкетата на ПИК - болонката на Бойко! За евентуален лидер на психодесните остава някаква част от 18-те процента, които са за някой друг или нямат предпочитания към посочените в анкетата.
17
Симов е жалък червен плазмодий, подобен на повечето от върхушката на червените кхмери.
18
тука в този форум са само комунета и такива като мен-дето казват ,че са с три таша,. че да им ги чешат.Ако не знаеш-питай за вица.
19
Браво!Верен и точен коментар на автора!Остро ,но правдиво перо!
20
"Дългите изречения ме уморяват." (Мечо Пух)
21
Какво му е разтърсващото на коментара . Хвани единия и удари другия . С тях без тях България ще я бъде .
22
Eх Сашко, ех лъжко, ех плюнко! червен боклук си ти, ама голям!
23
Толкова думи за да изрече човек, поне една от тях трябва да е от сърце. Тук има много думи. Сърце не видях. Който харесва държавата в този вид, значи я заслужава. Глас народен - глас купен!
24
Защо ли като видя статия от Симов , изпарява ми се всякакво желание за четене . Защо ли в главата ми се заражда мисълта ,че БСП-БКП ни имат за хора второ качество , и че някой ще каже „ лелееее колко е прав този Симов “ . Лично аз ако трябва да избирам между идиологиите на Симов и Иванов ще избера тази на Иванов . Защото ти др. Симов защитаваш идиологията на най големите крадци в България психолевите от БКП-БСП и не ни обесняваш как твоите таваришчи станаха МИЛИОНЕРИ . Ето това обясни на народа ни тавариш Симов
25
Боко, я обади кой взриви Цеца Секса, докато ти го играеше генерал? Защо не ни разкажеш за трагичния си дядо, първи отечественофронтовски кмет в родното ти село, убит с юмруци и ритници насред мегдана от демобилизираните войници на генерал Стойчев, защото давал държавните дажби брашно, газ, ориз, боб, сол, захар, мас и олио на войнишките жени, ако му пуснат? Разкажи ни как беше бедно детенце, с тате капитан от милицията и мама учителка, и как ядеше по дванайсет яйчица на ден. Разкажи ни как беше неприет в Първи факултет (ДС) поради три двойки на приемните изпити и как с тия три двойки влезе в Трети факултет, дето подготвяше кадри за пожарната, оглавявана от брата на макя ти Кирил Войнов. Разкажи ни как стана член на БКП на 18 години и два дена. За последно, е ли Красимир Маринов (Големия Маргин) кръстник на дъщеря ти, а ти кум ли си на Младен Михалев (Маджо)?
26
А Сашо необикновен ли е?
27
Вижте снимката ; Издут корем , май е сложил някакъв пояс да подържа шкембето му . Горките копчета - на никой не пожелавам „ да е копче “ на риза Симова ,уста бръщолевеща и плюеща - по всички освен БСП . направо си е ПЛОНДЕР И ТО ЧЕРВЕН
28
Доста добро сравнение, а ако го бяхме пуснали в политиката Христо Иванов, всички щяхме да сме изкормени.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

Двама англичани се запознават на прием: - Дамингс - индустриалец, въглища и кокс. - Блекстоун - директор на затвор, хляб и вода.

няма нови новини
Днес: 266
hot
най-четени новини в момента
сега
2252
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Политологът Румяна Коларова с горещ анализ на посещението на Радев в Русия: Постави се в унизителна позиция и ерозира имиджа на България (ОБНОВЕНА)
x
Астролог съветва: Не обръщайте внимание на ярките сънища!
x