Вход
София
Времето в София 15 o C

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Генерал Деси – "поразяващата уста" вече вдъхновява и вицове

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Генерал Деси – "поразяващата уста" вече вдъхновява и вицове

на 19.06.2017
4181
58
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Генерал Деси – "поразяващата уста" вече вдъхновява и вицове

Беше ви скучно без първа дама. Докато на „Дондуков“ 2 се вихреше Росен Плевнелиев, Юлияна бръмчеше насам-натам – волно и извън протокола. По IT сбирки и с червено „Ауди“ вместо с „Мерцедес“ на НСО. Ама пък кой ли я виждаше в отсъствието й. Е, хак ви е сега Генерал Деси. Десислава Радева не само е съпругата на президента, не само е медиен фойерверк, но вече е и откровен вдъхновител на вицове в социалната мрежа:

- Деси, идваш ли? Вдигнах самолета - пробоботи нежно Льотчика.

- Чакай, пиша статус!

И Льотчика отново, макар със скръб, си легна с котарака...

Както и:

Джийвззащо се е разврещяла така котката на Радеви?

В момента хваща СПИНсър.

Други шегобийци във „Фейсбук“ пък се запитаха „дали първата дама няма снимки с нацистки поздрав”, каквато епидемия завзе доста мъже от властта напоследък.

Повод за пиперливите анекдоти, разбира се, са писанията на г-жа Радева във „Фейсбук“. Последната новост от профила й е своеобразна атака срещу гей парада в София. Половинката на президента Румен Радев скочи на прайда, като укори „прайдващите“, че преиграват, защото никой не ограничава правата им, а освен това всички хора сме различни. Десислава Радева напомня още на гей общността, че пенсионерите не са по-малко дискриминирани. Тя критикува още различните, че не са уважили паметта на загиналия военен пилот в Черно море и вместо прайд е трябвало да има Ден на траур.

Първата дама прави коментара във „Фейсбук“ с уговорката, че самата тя има много приятели сред съсловието, което участва в прайда.

Постът, който бе масово публикуван в медиите, завършва с песента Catch The Rainbow на групата Rainbow. Той обаче не се вижда на личния профил на президентската съпруга вероятно заради ограничението да не е публичен пост или пък е бил изтрит впоследствие.

„Заведох 6-годишния ни котарак Чарли на ветеринар – рутинната процедура против бълхи и кърлежи – пише президентшата във „Фейсбук“. - И така, съвсем между другото, докторът ме попита искам ли да го изследвам за котешки СПИН. Шах с пешката! Даже не ми е минавало през ум, че това заболяване съществува при котките. Попитах: И, ако резултатът е положителен, какво правим? Отговорът беше: Нищо, просто си знаете. Не се лекува! Продължих с въпроса: Заразен ли е за хора, за кучета? Не – отговори симпатичният доктор – Предава се по полов път, само при котките.

Някак асоциативно се присетих за прайда и се помолих вътрешно дано участниците се сетят, ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки. Не за друго, а защото статистиката за 2016 година показва, че пътят на инфектиране с ХИВ/СПИН е „39% от новите случаи са се заразили при хетеросексуален контакт, 49% – при хомосексуален контакт, а 12% – при инжекционна употреба на наркотици”. А прайда ще го видят много младежи, девойки и невръстни деца.

Като споменах невръстни деца и се сетих за оня виц с Холмс и Уотсън:

– Какъв е този шум на улицата, Джон?

– Гей парад, сър.

– И какво искат?

– Еднополова любов, сър?

– И кой им забранява, Джон?

– Никой, сър!

– Тогава защо крещят?

Отговора го знаете. Представете си, ако е проведен между майка и невръстното й дете…

Всъщност прайдът за мен иде да покаже, че тези хора искат да изразят своята смелост и гордост дори, за различност. Достойно за уважение! Смели, разчупващи стереотипа, шарени и весели, минали по един или друг начин под дъгата. Имам доста такива приятели и сме в много добри отношения, с взаимно уважение едни към други. Всеки има право на свой избор. Стига да не пречи на останалите.

Думата ми не е против хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни. А за претенцията им за различност.

Мили прайдващи, моля ви, не подминавайте факта, че всички сме различни. Независимо дали сме хетеро или хомо ориентирани. ДНК-то е еднакво само при еднояйчните близнаци, но дори там в някои случаи има пробойни. Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни.

Уважавам Ви, но не преигравайте, моля! Никой нищо не Ви е забранил! Вие сте толкова дискриминирани, колкото българския пенсионер, например. Колкото многодетните майки. Колкото хетеро-ориентираните хора дори. (Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!)

Ако истински желаете да бъдете полезни в обществото, следващия път, освен розови помпони на барабаните си, направете информационни листовки за превенция от ХИВ/СПИН, за рисковите групи, за статистиката в страната и света. Просто давам идея, за да е по-смислено за всички, някак.

Да, животът е прекалено кратък, за да бъде вземан насериозно. Но след нас идват поколения, които ние трябва да възпитаме, да информираме, за да не правят своя избор на сляпо.

П.С. Всъщност, чудя се, дали Вие, апелиращите за толерантност и признание, осъзнахте поне за миг, че денят на Вашия прайд трябваше да е ден за траур, за смирение и покаяние. Защото военен загина в мирно време. И се сля с дъгата (Вашия обетован символ). Трагедия, която пълни сърцата ни със скръб и много, много гняв! Сега е време, мисля, да сме повече българи, отколкото широко скроени космополити. Нищо лично!“.

Държавническо някак. Визионерско.

Разбира се, такъв тип нравоучителни слова не са изненада и трябва да се очакват, защото прецеденти вече съществуват.

Съпругата на президента Десислава Радева поздрави във „Фейсбук“ българките по повод 8 март. В обръщението си към дамите тя цитира "една от най-жените" - поетесата Блага Димитрова, и писателя Джон Ъпдайк:

"Честит ни празник, напук на всички, които го смятат за соц. отживелица! - пише първата дама. - Скъпи всички, които празнуваме днес, Истина за жената е казана отдавна от една от най-жените (поне за мен, макар да познавам само творчеството й) Блага Димитрова: Да бъдеш жена — това е болка. 

Когато ставаш девойка – боли, 

Когато ставаш любима – боли. 

Когато ставаш майка – боли. 

Но най-непоносима на земята 

е болката да си жена, 

непознала всички тия болки до една… 

За тази най-жена пък Ъпдайк казва: „съвършена, уравновесена, удовлетворена, реализирана... Любопитно ми е самото това ярко съчетание от красота и ум. Искам да кажа, какво може да направи една душа с всичко това?!” 

Та, мили празнуващи, пожелавам ви от сърце да изпитате всички тези болки! И когато сте най-истински, някой да каже такива думи за Вас... или поне да си ги помисли! Да плачете от радост (както жената от клипчето, да речем), затова, че сте себе си и сбъдвате мечтите си, независимо от трудностите! Нека винаги сме съвършени, уравновесени, удовлетворени и не забравяме никога, че ние сме благостта и спокойствието в живота на мъжете. Ние сме омиротворението на тяхното „силно да любя и мразя”. Ние сме кроткото, но осезаемо присъствие в техния свят. Честит ни празник, напук на всички, които го смятат за соц. отживелица!”

След поздрава Генерал Деси е публикувала видео от американския X Factor от 2011 г. с изпълнение на Стейси Франсис.

Тежки, трудни и свърхинтелектуални препратки. Същите като от нощта на изборите, когато новата първа дама на България – Десислава, май още Генчева даже, публикува във фейсбук профила си песента на хеви метъл бандата Manowar „The Crown and The Ring“. Направи го, след като стана ясно, че Румен Радев ще бъде новият държавен глава.

„Явно доброто побеждава не само в приказките. Особено, когато сме обединени около смислена кауза! А каузата в случая се нарича България! И е пълна със смисъл!“, написа още съпругата на бъдещия президент на България в социалната мрежа.

Дали заради опиянението като от долна бургаска кръчма или заради парвенюшкото съприкосновение с коридорите на властта, Генерал Деси непрекъснато е повод за коментари. Дали е била подходящо облечена в НДК, дали е трябвало или не да е с ботуши пред Паметника на незнайния воин, дали чантичката й при срещата със съпругите на другите държавни глави в Европа е трябвало да е розова и дали въобще и какво е търсела при Негово светейшество папата. Защо си прави евтин пиар, публикувайки снимка с актьора Любо Нейков, дегизиран като Ненка от „Комиците”, което в мрежата бе определено като кич, неподходящ за ранга на една президентша.

Всъщност Генерал Деси явно не цепи басма никому, щом на „Дондуков“ 2 вече месеци наред са без експерт по пиар, след като нервите на Елена Йончева очевидно не издържаха. Говори се, че госпожа №1 не само одобрява менюто, но и доставката на тоалетна хартия.  

Всъщност няма да сме обективни, ако не кажем, че тя не е наясно какво се пише и говори за нея. Дори, пак във „Фейсбук“, написа преди време, че е време да опровергава. Първата дама Десислава Радева доби кураж да проговори за слуховете около себе си и командорския си характер. 

Ето какво написа в профила си:

„Наясно съм, че каквото и да напиша, ще бъде използвано срещу мен. Каквото и да направя, също ще бъде използвано срещу мен. Затова избрах да не опровергавам нито една от лъжите, които прочетох или дочух срещу себе си в последните месеци. Започнали, между другото, още с номинирането на Румен Радев за кандидат-президент... Може би допуснах грешка.

Една от основните цели на клеветата е да превърне един човек в това, което не е. Затова ще направя няколко уточнения. Дължа го на тези, които ме познават, но най-вече на тези, които не ме познават.

Не съм първа дама, нито пък съм фърст лейди. Съпругата на президента съм.

Не съм настоявала да имам охрана, нито пък възприемам присъствието на НСО в личното ми пространство като белег за превъзходство. Приемам и се съобразявам с решение, което гарантира сигурността на президента.

Не командвам президента, нито му казвам как да управлява държавата. Именуването ми като „генерал Деси“ е добър опит в старанието да се внушава, че генералът е под чехъл. Но генералът в нашето семейство е само един и в настоящия момент е президент.

Не разполагам със сътрудници, секретарка също нямам. Използвам кабинет в президентството, на какъвто са имали право и предишните съпруги на президенти. Там организирам срещи, свързани с инициативите, с които съм ангажирана като съпруга на президента.

Не съм разпореждала ремонти във вила „Калина“, нито съм нахлула с майстори веднага след изборите. Живеем в къщата от една седмица. Завари ни добре стопанисван и уютен дом.

С твърденията, че съм тъпа селска пръчка няма да ви губя времето. Истинските дами, които ме определят като проста селянка, вероятно имат право на такъв език.“

Дали пък наистина не е белег на аристократизъм, когато сам разсъждаваш за себе си като за „тъпа селска пръчка“?!

„Ако г-н Радев иска да стои стабилно на публичната сцена, трябва да намери начин да озаптява две агресивни жени: г-жа Йотова и съпругата си“, написа във „Фейсбук“ културологът Ивайло Дичев след поста на Радева за прайда.

 

  

Рут Колева: Първа дама или първа мотика?

 

Певицата Рут Колева пък бе още по-гневна: „Първа дама? По-скоро първа мотика. Глупава госпожо, защо не ги пуснахте тия коментарчета след срещата на НАТО, докато се снимахте със съпруга на министър-председателя на Люксембург – Готие Дестене, а? Само когато е изгодно, явно. Хомофобията не се толерира на местата, където искате да се покажете със скъпите си рокли и селските си претенции. Или може би ви е яд, че не са ви дали достатъчно внимание?.

Още разкрития, коментари, интервюта и интересни четива вижте на Retro.bg!

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(58)
1
СТИГА СТЕ НИ ГО НАТРАПВАЛИ ТОЗИ ТРАВЕСТИТ БУРГАСКАТА ТОВА НЕ Е СПАРТАКУС !
2
света хареса жената на българския президент и госпожа Тръмп на срещата на президентите. Е , има и обратни, на тях едва ли....
3
ДЕСА ?...АЗ !....ВАДИ ПУДКАТА !...НЕМОЕМ !....ШО МА ?....ШО Е НА ЛИЗИНГ !....ИЗТЕЧЕ И ЛИЗИНГА !....ЛЕЛЕ !....
4
Nедялко явно се провали в организацията на тенис-турнира си, който беше измислен само за да може трътлестия тенисист от Банкя да спечели. Сигурният победител взе че се контузи и работат се разсъхна. Сега , за да си избие разходите пак се е върнал към дежурната дъвка "генерал Деси". Ако забелязвате той има норматив - по колко такива оплюващи статии на ден да пуска. Ако не може да се справи, минава и към оплюване на детето на Радев... Дерзай Nидялко, пари трябват
6
Ако и Соня Петрова е красива като траверсата Рут Колева, то ги разбирам защо храчат по Радева! Иначе интелекта им е повече от ясен - клони към нулата!
7
Нa Десa препоръчвaм бодигaрдa нa Фaндъчкa виждa се че е под пaрa
8
Що не оставите жената на мира, не е била министър на МРРБ, че да има чанти за по 5 бона! Мъжът и е само един обикновен президент, даже и митничар не е бил, само пенсиониран генерал! А що се отнася до писането вероятно не и се полага по щат ПР.
9
Не знам дали устата и е поразяваща, но от пръв поглед се вижда, че е много голяма и грозна.
10
За всички е ясно, че на Генчева ПР не и се полага , както не се полага и нейното присъствие на международни изяви, полагащи се единствено на държавния глава. В днешно време, когато е трудно да смаеш обществото с безпардонни и кресливи изпълнения, меко казано сме шокирани от неспирните атаки на тази самозванка към светлината на прожектора, осветяващ за нейно съжаление все по отчетливо уродливата и същност. Затова - стига толкова! Генчева - обратно към своята анонимност, за да измие позора от всичките безумия, което успя да натвори за толкова малко време. Да дадем на президента шанс за реабилитация! Все още..
11
Избрахме си некомпетентен, некоректен и безпринципен президент, вторачен единствено в атрибутите на жена си. Държавник, който не смее да направи забележка, камо ли да прекрати на момента изпълненията на тази карикатура до него, е недостоен да управлява нацията. Радев, взимай си неотразимата булка и отивай в пенсия на село. Престанете повече да срамите България!
12
Около предшественика на сегашния Президент,имаше пустота,мълчание,празно място полагащо се на първата дама в държавата.Днес имаме едно пренасищане,говорене по повод и без повод,в много от случаите неразбрано от публиката,но иначе прекрасен материал за коментари от различно естество. Г-жа Радева,като чели трудно ще се раздели с начина си на комуникиране с хората от близкото си и по далечно обкръжение.Ако не прекарва през "ситото" думите си преди да ги изстреля в пространството,негативното отношение към нея,ще се прехвърли и към г-н Президента.
13
Пак претоплени манджи! Пик, опикахте се да критикуване по няколко пъти на ден я президента, а съпругата му за щяло и нещяло! Ставате досадни!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
до 11 ами гордей се с послушкото на Европа,а колкодо до Радев кадърен ,знаещ 3 езика ,истински,а не ,,изкуствен'' генерал
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Когато критикувам ПИК, какво му е нецензурното на съдържанието? Жалки сте.
19
И какво от това?Такава посредственост лъха от тоя "истински генерал",че почваш да не го забелязваш.
20
Гащиризонът на задника и е от Макс Мара и струва 1800 лв ,очилата около 2000 лв, обувките също. Заплатата на президента е 9285 и тази простакеса ги харчи за дрешки и парцали , като си мисли , че ще стане по убава.
21
И сега ПИК да не ме триете.......защото ще застана зад г-жа Радева..... една умна и красива жена, която ви подлуди и сте безсилни в злобата си....
22
И сега ПИК да не ме триете.......защото ще застана зад г-жа Радева..... една умна и красива жена, която ви подлуди и сте безсилни в злобата си....
23
Когато си публи4на ли4ност е нормално да си коментирана и 4есто критикувана.Това е обратната страна на славата .Когато си жена на държавник е необходимо да спазва6 протокол и етикет.Когато не си нау4ена ,възприема6 бързо и в движение.Ина4е рискува6 ,обхваната от болни амбиции и нереални претенции да стане6 за смях ,а и да навреди6 .Опаковката е важна Г-жо Радева,но е препоръ4ително да отговаря на съдържането.Разминаването между двете е о4ебийно и непоправимо.
24
Държавният ни глава си вкара таралеж в гащите с новата си съпрруга!!!:-))) Окаэа се, че първата дама е повече генерал от него!!! Ако доскоро, нямахме първа дама, то сега екс пиарката е решена да наваксва и эа предшественицата си!!!:-)))
25
Към пост 16. Румен Радев ако наистина знае три езика /може би имате предвид чужди/, да вземе да научи и български, защото като си отвори устата и започне да срича, ме е срам да казвам на децата кой е този чичко и какъв пост заема. А в същото време да искам от тях да говорят правилно и гладко.
26
Българските граждани искат да знаят от къде са 1280 лева за тоалет. Кой го е платил и колко ни струва това семейство с всичките му салтанати!
27
Така е когато прост човек се прави на умен. Но обърнете внимание на фейсбук профила й. Как елегантно прави илюминатския знак за трите шестици.
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
30
Румен Радев владее отлично няколко чужди езика. Владее отлично и родния ни език. При публичните си изяви говори ясно, точно. Казва нещата с истинските им имена, както се очаква от истински мъж и генерал. На някои не им харесва, че не вади листчета да срича написаното като предшественика си? Не им харесва, че с повод и без повод не повтаря безсмисленото клише "евроатлантически ценности"? По-важно е, че тези хора са малко. Милиони са тези, които харесват Радев, виждат в него истински българин и патриот. Това няма да се промени, въпреки плюенето по съпругата му или измисления скандал със сина му.
31
Тая тема не беше ли актуална преди седмица?! Явно до следващия гей парад ще се дъвчи,...а после ще видим кой ще е на пангара!
32
Генерал Деси – "поразяващата уста" вече вдъхновява и вицове"" .......................................................................................................................................................... Умна жена - знае че "по-добре в устата на хората, отколкото в краката им"!
33
зорка пьрванова за 10 години не чухме нищо за нея а за тази госпожа се говори отрицателно от сутрин до вечер
34
Ей, ПляК, надминахте Слави по просташки подигравки...и така цял мандат ли, два?
35
Бели червеи,за риболов,да въдиш в нея...
36
Така се получава когато посредствени хора без грам държавнически опит са избирани директно на най-високи позиции. Откъде той и тя да имат поведение, когато довчера той беше шапкар, а тя ... никой не знае каква е била. Навремето се скъсате да плюете Плевнелиев, че нямал опит, въпреки че беше година и половина министър преди да стане президент, а този какъв опит има? Това, че е бил цял живот на държавна работа (хранилка) не го прави държавник-разберете това!
37
Че президентшата не е никак на ниво е вярно, но помислете защо кръгът от медиите на и около Пеевски (както всички добре знаят и този сайт е от този кръг) плюят президентската двойка. Това съвсем не е случайно. Всеки недолюбван от този кръг, по една или друга причина, трябва да се счита за положителна фигура защото е застрашил интересите на Пеевски и модела КОЙ.
38
ГОСПОЖО ПЕТРОВА,НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ ТОВА ПИСАНИЕ,АКО НАИСТИНА СТЕ ЖУРНАЛИСТ
39
ГОСПОЖО ПЕТРОВА,НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ ТОВА ПИСАНИЕ,АКО НАИСТИНА СТЕ ЖУРНАЛИСТ
40
ДоN:26 Аз пък питам къде са 4млрд.лв.от КТБ? Оставете на спокойствие президентът и съпругата му.Те поне не са корумпирани като останалата сволач.
41
-Какъв е този шум от Дондуков 2, Джон? -Генерал Деси, сър! -И какво иска? -Иска да изглежда умна, сър! -И кой ѝ забранява, Джон? -Никой, сър! -Тогава защо шуми? -Щото СЕЛЯНИЯТА не ще да я напусне, сър!
42
Рут Колева ми звучи по-скоро като селска пръчка с измислено име на родители полуинтелигенти
43
Рут Колева, много ли ви боли, че не сте на първите страници, макар и с глупотевините, които изс..., пардон - измисляте с веществото, което замества мозъка ви (малкото "в" е израз на отношението ми към козичката).
44
Статията и голяма част от постовете демонстрират падението на булгаристанците. Нито сте за ЕС, нито сте за НАТО . Стойте си в миризливите потури и къпете се веднъж годишно. Тъпа работа.
45
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
46
Калигула направи магаре сенатор. Тогава защо ние да не можем да направим една кранта "първа дама" :)
47
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
48
растение,животно?Тази,дето я биха на един паркинг,или-дето хленчеше,че не я пуснали на Евровизия?Съпругата на Президента е голяма лъжица за не дотам чистата й уста и затова не ни натрапвайте подобията на мисли,които тази твар тиражира по разни медии.А статията е просто....жалка история.
49
Е и аз се чудех на какво животно прилича генерал Деси -вярно на травестит и то много яко.Колкото да се научи да спазва протокола за поведение и верен стайлинг това не може да стане никога защото тя си е много груба селска мотика.
50
Току що в предаването по БТВ,"Тази сутрин" ни бе представена маститата Негенцова с огромно златно колие и златен часовник...откъде тези средства се питам,като заплатите на народа са ниски и хората гладуват,председател била на адвокатския съвет/хайдушкия/,какво допринася тая за хората.Всички закони обслужват адвокатурата...докога ще ги търпим?
51
Изключително гнъсно и мерзавско "творение". Срам ме е, че сред българите има такива мерзавци.
52
Дядо ми Грую не щя да съм кръстен на него-та ме кръстиха на крал Ричард III , kojto е крал на Англия от 1483 до 1485 година. Произхожда от рода Йорк, потомък е на династията на Плантагенетите...Отностно РуТка и нейният дядо Колю не щял да й викат Колка... та тъй де... без мъж до себе си за това е толкова дръпната и нещастна та първата дама й е крива...
53
Както се очаква това ще бъде,но ако можеш човек да обърне Интернет ще изпадат Купища Цървули и кметовете на общините няма да могат да ги изчистят.Като прочетете помията над мен сами ще си направите Изводите....?????
54
На крив и мек Бай Х. , генерал Деси му пречи! Що не оставите булята да прави каквото й е кеф. все пак още е младеженка, ми само я дразните, милата. та да кълве Румбата, и накрая кой пак пре....бан?
55
Бах ти и простащинътъ
56
Пик ,стига сте ни занимавали с генерал Деси! Хайде измислете нещо друго. Жената има желание да се изявява , да си казва мнението , а Вие защо и се вързвате. Какво от това , че е жена на президента. Ако той си е мъж на място , тя нека си лае, нека и бае - нейна си работа.Има жени , които не могат да живеят ако целият свят не разбере ,че те се смятат за нещо велико . Така , че оставете , не ни занимавайте.
57
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
58
Уважаеми ПИК, спрете със злобата си срещу президент и президентша! Президентът е избран от мнозинството. Нима нямате мяра и усет относно мненито на читателите? Вицовете ви са плоски. Засрамете се.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

На въпроса: "Ползвате ли интернет?" - положително са отговорили 100 процента от анкетираните българи. Анкетата е била проведена съвсем наскоро в интернет.

няма нови новини
Днес: 266
hot
най-четени новини в момента
сега
2201
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Политологът Румяна Коларова с горещ анализ на посещението на Радев в Русия: Постави се в унизителна позиция и ерозира имиджа на България (ОБНОВЕНА)
x
Астролог съветва: Не обръщайте внимание на ярките сънища!
x